Prosvir'o dihtung glave
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- josif visarionovic
- Site Admin

IZUZETNO. Nisam ni gledao sve slike.Goxxy wrote:Stare su me felne smorile jer je u pitanju čak 12 krakova koji se uvlače na unutra i cela felna je takva da uvuče točak unutra. Oduvek sam želeo da imam 14" petokrake, ali mi se nije dalo... do pre neki danNove su 14", Fondmetal, 6 jot-a, Fondmetal, a gume su 185 60 R14, Barum Bravuris - u savršenom su stanju, samo balansiranje je proteklo izuzetno lako. Prezadovoljan sam kako sada leži na putu, mnogo bolje u odnosu na prethodnu kombinaciju. Stabilnije je, tiše, a povrh svega i atraktivnije
Josife, karike i klipovi su Kolbenschmidt, mogao si da vidiš na sliciŠto se tiče ležajeva... hm, ne mogu da se setim skroz, u pitanju je kotorska fabrika ležajeva. Legli su bez ikakvih problema.
![]()
A što se tiče silikona, nijedan dithung za Samaru nije perfektan. To znam iz iskustva, šta god da je trebalo da se dihtuje, moralo je da se "ubedi" sa silikonom. Meni ne deluje ružno ako ima više silikona, pa neka je i crveni. Primera radi samo, dihtung poklopca ventila je morao da se dodatno "ubeđuje" jer je posle prvog stavljanja već počeo malo šiškiti ulja![]()
Nema boljih lezajeva za ladu od kotorskih. Ako su i hilzne Kolbenschmidt, onda je to bolje nego fabricki motor. Moj cale je na 2105 od generalne presao 220 000 km i jos je vozi bez problema, da ne ureknem, pu, pu, pu.
Uh dobro je, mislio sam da će sada tako da me iskritikuje Josif, kada ono - sasvim suprotno
Što se hilzni tiče, e to ne znam čije su... moram da pitam drugara majstora čije su proizvodnje. Dobro je, sada sam još mirniji i definitivno siguran da će ovo što je urađeno pre par dana trajati dosta godina... uhhh..........
Miljane, lepe felne si zamislio. Nisam spuštao glavu, jednostavno nemam želju da preterujem i da isuviše prerađujem motor. Dovoljno je bilo što smo je ispolirali. A ovo za usisnu granu, iskreno, nisam ni znao
Miljane, lepe felne si zamislio. Nisam spuštao glavu, jednostavno nemam želju da preterujem i da isuviše prerađujem motor. Dovoljno je bilo što smo je ispolirali. A ovo za usisnu granu, iskreno, nisam ni znao
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Jeli narode hoce li ta farba da se skida sa bloka i glave????
Ince sto se felni tice najvise mi se svidjaju petokrake i to sto jednostavnije
(otprkike takve kao sto je Goxxy izbrao-svaka cast)
Inace ni stare nisu bile lose samo da su se ofarbale u lepu sivu nijansu....
Pozdrav!
Ince sto se felni tice najvise mi se svidjaju petokrake i to sto jednostavnije
(otprkike takve kao sto je Goxxy izbrao-svaka cast)
Inace ni stare nisu bile lose samo da su se ofarbale u lepu sivu nijansu....
Pozdrav!
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- josif visarionovic
- Site Admin

Ne bi trebala da se skida, obzirom da je u pitanju boja koja trpi temperature i do 800 stepeni. Makar je takva Saratogina boja. Naravno, pod uslovom da se blok ili delovi koje planiraš da ofarbaš dobro obrišu od ulja (benzinom recimo) i da se skine eventualna rđa ili originalna farba koja se možda ljušti sa bloka. Kada se ofarba, ostavi se jedno pola sata - sat (mada je najbolje da farba ostoji neko duže vreme) i može da se radi sa delovima.
Što se glave tiče i poklopca ventila, u pravu je Josif. Vodena šmirgla, oko 1000, i ima da se sjaji kao bebina guza. Doduše, ja nemam vremena da to poliram detaljno, pa ću najverovatnije i poklopac ventila ofarbati u istu metalik sivu kao i ceo motor.
Savke, ako ti se dopadaju moje stare felne, na prodaju su
Što se glave tiče i poklopca ventila, u pravu je Josif. Vodena šmirgla, oko 1000, i ima da se sjaji kao bebina guza. Doduše, ja nemam vremena da to poliram detaljno, pa ću najverovatnije i poklopac ventila ofarbati u istu metalik sivu kao i ceo motor.
Savke, ako ti se dopadaju moje stare felne, na prodaju su
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- josif visarionovic
- Site Admin

- josif visarionovic
- Site Admin