TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Evo neka reč i od mene.
Pre neki dan sam menjao membrane na isparivaču(lovato)
Nisam mogao da nađem original u Pirotu, pa sam stavio neke bugarske, marke memteks. Na prvi pogled ne izgledaju loše, gledao sam njihov proizvodni program na net-u. Videćemo kako će se pokazati.
Dal neko ima neka iskustva sa ovim?
Inače cena imm je 6e komplet. Čovek koji prodaje opremu za ugradnju LPG mi reče da mogu da se nađu i lovato, cena je 13e, ali ih on retko nabavlja, kao svi uzimaju ove bugarske.
Pre neki dan sam menjao membrane na isparivaču(lovato)
Nisam mogao da nađem original u Pirotu, pa sam stavio neke bugarske, marke memteks. Na prvi pogled ne izgledaju loše, gledao sam njihov proizvodni program na net-u. Videćemo kako će se pokazati.
Dal neko ima neka iskustva sa ovim?
Inače cena imm je 6e komplet. Čovek koji prodaje opremu za ugradnju LPG mi reče da mogu da se nađu i lovato, cena je 13e, ali ih on retko nabavlja, kao svi uzimaju ove bugarske.
Lupaju gluposti ti iz BG-a a pogotovo 40-45 L.ZarkoIn wrote:Najzad sam skupio pare za ugradnju plina, pa bi bio red da vas sve nesto priupitam...
Nazvao sam jedan servis u Beogradu i oni mi kazu da je u Samaru bolje staviti bocu na mesto rezervnog tocka i to od 40-45 litara i da bi to kostalo 330evra. Ukoliko se stavi iza sedista ne bi smela da bude veca od 45 litara jer se jako tesko vadi rezervni tocak. Pa, sta predlazete ?
Predlozite mi neke druge servise, sto u BG sto u NS (a i izmedju ova dva mesta) pa da uporedim cene. Hvala !
razmisli: 1.koliko cesto koristis rezervni tocak?
2. boca od 55L komotno staje uprtljazniku, a gubitak prostora -hm, koliko cesto trpas pun prtljaznik (krovni nosac- opciono)
boca se izdigne od poda tako da rezervni tocak bez vecih problema se vadi napolje. UGRADIO SAM LOVATO u NS kod RADIC-a u Vrsackoj ulici i kod njih se moze ATEST uraditi, zasad nemam problema (5000 km).
NAJVECA ZAMERKA JESTE (OBRATI PAZNJU-KONTROLISI POVREMENO) STO SU POD BOCU STAVILI (IZDIGLI) DRVA ZA POTPALU (POPIZDEO SAM) I NAKON 5 MESECI JE ISKLIZNULO TAKO DA JE BOCA SETKALA MALO PO PRTLJAZNIKU, mislim stvarno taj deo su odradili fuserajski.
ako sam dobro procitao boca 55 l ima precnik 300mm, uzmes dva komada (od palete) i napravis ugib da boca dobro legne, zategnu ko svet i ne razmisljas.
Nadam se da neko strucnije (laik sam) moze da te posavetuje, posto govorim iz svog iskustva.
ps. sa sve atest-om plin ne bi trebalo da kosta vise od 270-280e.
cuo sam da jako kvalitetno u NS radi DORA, jeste da je skuplji ali kazu ljudi da stvarno vredi, nisam jos bio kod njega ali kontam da odem da dostelujem plin.
POZDRAV>
A sto se tice potrosnje:
nakon ugradnje 13-14 l, doduse ruku na srce bio sam odusevljen kako je vukla.
dotegao sam je malo sada trosi oko 10l na 100 km, provereno evidencija za vise meseci.
ako bog da za koji dan stavljam bolje svecice (NGK), stavljam silikonske kablove i ulje za LPG (SHELL). A svraticu i do DORE da presteluje plin (ipak covek je strucan) pa cemo onda videti kako se ponasa u voznji.
podrav.
jeste li culi da ce benzin pojeftiniti
nakon ugradnje 13-14 l, doduse ruku na srce bio sam odusevljen kako je vukla.
dotegao sam je malo sada trosi oko 10l na 100 km, provereno evidencija za vise meseci.
ako bog da za koji dan stavljam bolje svecice (NGK), stavljam silikonske kablove i ulje za LPG (SHELL). A svraticu i do DORE da presteluje plin (ipak covek je strucan) pa cemo onda videti kako se ponasa u voznji.
podrav.
jeste li culi da ce benzin pojeftiniti
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Ja sam vozio u NS kod tog RADICA komsijinog Ford Mondea pre 2 godine i napravio mu je isto tako sranje sa bocom.Kad je zavrsio pogledam ja u gepek i imam sta da vidim, boca na patosu i pricvrscena samo onim metalnim trakama.Ugradi ti uredjaj od 700 evra i ubaci bocu u gepek kao da je vreca kupusa.Naravno u BGD komsija nije prosao atest pa je morao da ode u drugi servis da mu ugrade teleskope i podignu bocu.Tako,Novosadjani zaobicite tog Radica u sirokom luku.
Ugradio sam !
U Sirigu kod Narancica, toroidna boca, 39 l. Kod njih sam u cetvrtak odradio i atest (radi ga AMSS iz Beograda).
P.S. Rezervni tocak, nazalost, cesto koristim, posto sam neki zesci baksuz po pitanju busenja guma! A i gepek mi cesto treba, tako da mislim da ce mi u buducnosti bolje koristiti ovakva boca...
U Sirigu kod Narancica, toroidna boca, 39 l. Kod njih sam u cetvrtak odradio i atest (radi ga AMSS iz Beograda).
P.S. Rezervni tocak, nazalost, cesto koristim, posto sam neki zesci baksuz po pitanju busenja guma! A i gepek mi cesto treba, tako da mislim da ce mi u buducnosti bolje koristiti ovakva boca...
Do sada mi je Lada palila dobro na benzin a i na plin od kada sam ga prethodnog utorka ugradio. Sad u subotu ujutru nije htela na plin,pa sam upalio na beznin a kasnije u toku dana je htela na plin. E jutros nece ni na plin ni na benzin.Samo vergla ravnomerno. Sta li moze da bude u pitanju?!?! Pre sam imao dosta problema sa strujom ali to je sad dobro,jer imam nov alanser,bobinu,razvodnu ruku i svecice a i nov mi je karburator!!! 
Samo Samara Srbina Spasava