Gume
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- zlatkodesign
- Automobil: LADA Samara 1.3
Prednje gume bi po pravilu trebale da budu manje napumpane nego zadnje, tako da mislim da Dris gresi ako je prednje stavio na 2.2 a zadnje na 2.1. Prednje gume pumpaj po fabrickoj specifikaciji, jer prenapumpane gume manje trose gorivo ali zato prednji trap i amortizeri brze stradaju, takodje prenapumpane gume produzavaju trag kocenja. Najbolje se konsultuj sa vulkanizerom ako vec nisi dobio neku preporuku od prodavca-proizvodjaca gume.
Sledeci auto Priora coupe.
- zlatkodesign
Miljane ako vozis Zastavu verovatno imas i fabricku knjigu, bas me zanima sta tamo pise kako se pumpaju tvoje gume, ja imam caletovu knjigu za Ladu 1500 1979god. i tamo lepo pise prednje 1.6 zadnje 1.8, ja sam ih uvek pumpao na malo visim pritiscima ali sam gledao da odnos ostane proporcionalan prema fabrickom upustvu, pa me zato zanima sta pise u zastavinom uputstvu.
Kod nekih automobila proizvodjaci navode i isti pritisak za sva cetiri tocka ali da prednji tockovi budu vise napumpani u odosu na zadnje... moguce ako tako negde stvarno pise.
Kod nekih automobila proizvodjaci navode i isti pritisak za sva cetiri tocka ali da prednji tockovi budu vise napumpani u odosu na zadnje... moguce ako tako negde stvarno pise.
Sledeci auto Priora coupe.
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Pise prednje 1,8 zadnje 1,7 bar, i uglavnom kod svih automobila sa motorom napred ide napred veci pritisak.

Kako mislis isti pritisak za sva 4 tocka, ali da prednji tockovi budu vise napumpani u odosu na zadnje, kako je to uopste moguce ?zlatkodesign wrote:Kod nekih automobila proizvodjaci navode i isti pritisak za sva cetiri tocka ali da prednji tockovi budu vise napumpani u odosu na zadnje... moguce ako tako negde stvarno pise.
- zlatkodesign