Razvodnik paljenja
Razvodnik paljenja
Nevalja mi razvodnik paljenja i treba da kupin novi i tu sada imam jedno pitanje.U Novom Sadu nadjem ih u vise prodavnica a razlike u cenama izmedju njih ima i 700 din, e sada ima li sta prilikom kupovnie da gledam, ima li tu nekih razlika ili je sve to isto i ako nije kako da razlikujem sta valja od onoga sto nevalja.Ovo pitam iz jednostavnog razloga sto nebih razmisljao da kupim onaj 700 din skuplji ako znam da je bolji od onog koji je jeftiniji i da sa njim necu imati problema neko duze vreme, ali sa druge strane ne bih kupovao taj skuplji ako medju njima nema razlike.
I jedno cisto informativno pitanje moze li tu da se od nekog auta stavi elektronsko paljenje bez nekih propravki.
I jedno cisto informativno pitanje moze li tu da se od nekog auta stavi elektronsko paljenje bez nekih propravki.
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
- darkmensale
darkmensale mozes li da mi kazes da li sem razvodnika,komutatora,bobine i kablova da se to poveze treba jos nesto, jer danas na pijaci kod rusa nude mi "jos nesto" sto mi treba, nekaze mi sta, nego samo na digitronu racuna i sabira i kod njih sam dobio cenu od 80 evra za ceo komplet.Meni se cini da mi sem gore nabrojanog nista vise netreba ali ajde da jos jednom proverim.
- darkmensale
Ma pretpostavio sam da mi netreba nista vise sem onoga sto si i napiso ali kazem juce odem na pijacu kod ukrajinaca kad mi svi nude "jos nesto" sto mi nisu objasnili sta je to ali ga racunaju 10 evra, pa reko da proverim sta je to i da li mi to treba ili ne,a posto nemam el.ler diznu to mi netreba.
E jos jedno podpitanje kada crkne komutator da li auto moze da upali i kakva je manifestacija kvara, to pitam iz sledeceg razloga da li da imam jedan u rezervi ili ne.U sadasnjoj varijanti u rezervi imam platinu.kondenzator,kapu i razvodnu ruku, pa da vidim kada prebacim na elektronsko sta onda da drzim.
E jos jedno podpitanje kada crkne komutator da li auto moze da upali i kakva je manifestacija kvara, to pitam iz sledeceg razloga da li da imam jedan u rezervi ili ne.U sadasnjoj varijanti u rezervi imam platinu.kondenzator,kapu i razvodnu ruku, pa da vidim kada prebacim na elektronsko sta onda da drzim.
drzi u rezervi komutator jer kad rikne neces upaliti nikako. razvodna kapa i ruka su iste kao i za platinsko paljenje pa i to vredi imati. neki modeli fiata (ritmo 1.6, mirafiori 1.6 i verovatno jos neki?) koriste istu razvodnu ruku kao i lada tako da na trzistu ima italijanskih koje ne crkavaju nikako. stavi to umesto ruske pa ne moras ni da nosis rezervnu. komutator takodje verovatno odgovara fiatov, vredelo bi probati, nemaju obicaj da crkavaju, obicno traju po 20godina.
j***** auto bez kardana