Curi ulje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Alexa01

Post by Alexa01 »

Jedno pitanje, posto i mene slicna stvar ceka, koliko je to zadovoljstvo kostalo?
Ko hoce - ima nacina,
Ko nece - ima razloga.

WebWolf

Post by WebWolf »

kizahood wrote:Niko ne pomenu ampulu za ulje - meni kad je jedan jedini put za 7 godina ulje toliko drasticno curelo da su ostajale bare ispod auta, problem je bila bas ta ampula (mozda vi to drugacije zovete, i meni je malo cudan naziv "ampula").

A sitna curkanja, tipa kap-dve-tri na asfaltu kad auto prenoci su redovna pojava - dihtung deklija, cep... Trenutno mi ne curi nigde, pa sa litrom ulja prelazim i po 3500 Km :lol:
Ja bas to i ne smatram redovnom pojavom :) .

Jednom sam pola dana cucao pored auta, jer sam video baricu ispod automobila u garazi. I tako sam cekao, cekao, gledao, a onda ukapirao da je to bila j****a kondenzacija od auspuha, a ona barica je isparila :) .

Pera

Post by Pera »

Sta je ampula za ulje zivo me zanima? :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Verovatno automat pritiska ulja.

Pera

Post by Pera »

Da verovatno je to,istu muku sam imao kad sam kupio auto :?

sasar

Post by sasar »

Automat pritiska ulja sam menjao pre oko dve godine i to možeš sam da promeniš, semerinzi su neka sića a mojstor neznam koliko će ti uzeti za ruke. Jedino još curi ulje na semeringu kod razvodnika i to je u planu da se menja. Još da dodam da posle zamene semeringa nema nigde ni kapi ulja.

vaz_mashina

Post by vaz_mashina »

I ja sam zamjenio semering radilice. Primjetio sam male masne fleke ispod motora i tome nisam pridavao poseban značaj. Mislio sam da se to topi prljavština i masnoće na plehu i da te fleke od toga potiču. I tako sam sigurno prešao bar 1500 km misleći da će to curenje prestati. Međutim fleke su se i dalje javljale i bile su sve veće i veće. E onda sam odvezao kola u servis. Desna poluosovina se baš domaćinski zamastila, ulje je palo na minimum. Sad je semering zamjenjen, curenja nema više, motor opran. Napominjem da sam do pojave ovog kvara sa kolima prešao oko 112.000 km.
[size=75]TYPE 210930-20[/size]
[size=75]ENGINE 2111[/size]

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Momci ne pricajte tolko o curenju ulja iz motora, izgleda da svima curi po malo, nece ljudi da kupuju lade zbog vas.
Sledeci auto Priora coupe.

vigmir

Post by vigmir »

Moracu i ja da zamenim ovih dana semering radilice pa me zanima da li da trazim neku posebnu marku semeringa ili.... Znam kakvi su danasnji delovi pa zato trazim savet. :D
Juce sam zamenio dihtung poklopca ventila i dihtunge na razvodniku ali ce ipak morati i ovaj semering jer i dalje ostaje lokvica ispod auta.

Pera

Post by Pera »

U prodavnici ces tesko naci druge osim ruskih,a oni su prava lutrija moze nov da curi,a desava se i da drze :lol: Sad kad sam radio motor uzeo sam ih u Auto Disku,ruski-narandzaste boje i za sada drze :)

vigmir

Post by vigmir »

Zbog toga najvise pizdim jer moras da se prekrstis kad kupujes delove i da gledas u pasulj kod ciganke koliko ce izdrzati :D

vigmir

Post by vigmir »

Zamenio sam neki dan oba semeringa i na radilici i na bregastoj ali curenje ne prestaje.Sta bi sada moglo da bude :?: :?:

Pera

Post by Pera »

Da ne curi na dekli ili karteru?

vigmir

Post by vigmir »

Pera wrote:Da ne curi na dekli ili karteru?
Sa dekla nije sigurno jer sam i taj dihtung zamenio pre nekoliko nedelja i suvo je.Moguce je da je karter.Da li je uljna pumpa kod Samare u karteru ili je spoljna?Mozda nesto ima i veze sa njom?

Pera

Post by Pera »

U karteru je,onaj semering radilice je isto za nju,samo onda na karteru

Post Reply