Trebaju mi saveti za mog Ladilaka :)

Moderators: dejo, dejca, Rus

SERZAS

Post by SERZAS »

Djape je upravu. Uopste ti netreba osim ako ti je dosadila non stop goreca lampica benzina. :D to ces resiti lako, zalepi zvaku preko nje ili izvadi sijalicu :D :D JOKE!!!!

Kod mene neradi ni kazaljka na boci, tako da znam da sa punom plinskom bocom od 50ltr, predjem 510~515 km i to je to.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Ma i ja vozim po istom sistemu. Samo sto ja bocu nikad ne punim nego sipam po 1000 dinara i znam da imam za 130-140km za tih 18l :D

Posto sam video da sistem ispod tapacirunga nije nikakawa nauka planiram danas da pogledam brawe, kwake i podizache stakala. Na zadnjim vratima mi je spalo staklo - pretpostavljam da je do sajle, imate neki predlog na shta posebno da obratim paznju?
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

djape1977

Post by djape1977 »

oce da se odlepi od stakla metalni deo za koji se srafi sajla. zalepi silikonom ako je to u pitanju. takodje oce i da pukne ali onda ti treba co2
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

djape1977 wrote:oce da se odlepi od stakla metalni deo za koji se srafi sajla. zalepi silikonom ako je to u pitanju. takodje oce i da pukne ali onda ti treba co2
Treba mi jedan ceo onaj cuculjak za otkljucavanje/zakljucavanje iznutra i treba mi onaj metalni ulozak koji drzi sipku u plasticnom cuculjku posto imam jedan chitaw samo nema taj metalni deo :D Imas li ti to?

Planiro sam da dodjem do Zemun polja tj. do tebe iduce nedelje, kad si ti slobodan?

djape1977

Post by djape1977 »

imam sve te delove, dodji kad oces, samo da nije 40'c. najbolje vikend.
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

djape1977 wrote:imam sve te delove, dodji kad oces, samo da nije 40'c. najbolje vikend.
Ja na 40c ne izlazim iz gajbe :D cujemo se subota/nedelja pa se gledamo :)

Shone89

Post by Shone89 »

djape1977 wrote:oce da se odlepi od stakla metalni deo za koji se srafi sajla. zalepi silikonom ako je to u pitanju. takodje oce i da pukne ali onda ti treba co2
Uprawo je to :D Odlepilo se i to i na levom i na desnom staklu pozadi. Imas li ti silikon? Ako nemas reci mi koji je to pa da kupim?

Nashao sam ona sranja sto idu na sipku za zakljucavanje/otkljucavanje samo ni za jedan nemam metalni ulozak to mi treba (reko si da imas), trebace mi za podizanje/spustanje prozora ona ruchka nemam ih.

U sustini videcemo jos, ali reci mi koliko para da spremim za te sitnice (piwo donosim svejedno samo reci koje boje vole ochi twoje :P )

djape1977

Post by djape1977 »

u bilo kojoj farbari kupi acetatni silikon. vredi ga imati. kosta 200-300din tuba (velika plasticna), trebace ti i pistolj za silikon, to je mozda jos 300din. ocisti povrsine koje lepis sto bolje mozes, odmasti obavezno. zalepi i ne diraj 24h. dugo se sushi ali drzi do j. kad zavrsis sa lepljenjem, obavezno odvrni nastavak sa tube, stavi parce kese ili nesto slicno pa navrni nastavak nazad. tako ti se ostatak silikona nece osushiti.
ne moras nositi pare ako ti samo ti delici trebaju, btw, cekaju te i cajgeri samo moras sam da ih izvadis :mrgreen: (osinjak iz te lajke sam eliminisao). sto se piva tice ne volim jelen i niksicko, sve ostalo je ok.
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Kako se skida ona daska/ploca/tabla ili kako se wec zove pozadi, iza zadnjeg naslona shto stoji gde su zvuchnici? Hteo bih da je sredim koliko moze i izbushim rupe ubodnom za nowe zvuchnike chim ih uzmem (a trebalo bi do kraja meseca)?

Shone89

Post by Shone89 »

Prozore sam sredio i leva zadnja vrata. Pukla je ona plasticna rucka unutra pa sam je zamenio drugom koju sam uzeo od Pedje i sve je ok. Medjutim sa desnim vratima imam problem, rucka je ok, brawa je ok. Kad pritisnem da otworim wrata cuje se skljoc kao da je pustio medjutim bukvalno izgleda kao da vrata spadnu odma tu i zaglave se u onom drzachu brawe na karoseriji (onda moram sa obe ruke da podignem vrata i cimnem i otwore se).

Sto se prozora tiche, acetatni silikon je zawrsio posao za lewi prozor. Sad je ok, medjutim desni je idalje problem. Ocistio sam i metalne drzache i staklo od starog silikona i naneo sasvim solidnu kolichinu silikona u nosach, zatego nosach i onda zalio silikonom po ivici nosacha. Kako levi tako desni, ostavio 24h, kad sam probao levi radi ok a desni je puko opet pri prwom spustanju prozora :S

I primetio sam neshto (sem shto je trap u q pa mi na 80 sheta po Ibarskoj levo desno :D) a to je vozim je 70 4-om, ne gushi se, ali na jednakim vremenskim intervalima kao da stucne, osecaj u autu je kao da me neko gurne odpozadi lagano, znachi ne cimne da zveknem glawom ali oseti se na ledjima (Bar sam ja osetio) to kao stucanje ili gurkanje bem li ga kako da opisem. To se ne pojavljuje pri voznji u gradu medjutim danas na otworenom kad sam 40km vozio 60 - 80 osetilo se... ima li ko ideju sta je ? Jel moze i to da bude zbog trapa?

zoran86

Post by zoran86 »

Proveri pritisak u gumama,oce zbog toga da seta,bar kod mene.. :roll:
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

djape1977

Post by djape1977 »

nije pritisak u gumama, gledao sam mu ja prednji trap, sileni su se skroz raspali
j***** auto bez kardana

Shone89

Post by Shone89 »

Za trap znam reko mi je Pedja vec za to - chudi me ovo "stucanje" na 70km/h :S

zoran86

Post by zoran86 »

Jbg,desava se
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

Shone89

Post by Shone89 »

a mene kopka zastoooooooo :D

P.S. sta da radim sa zvucnicima pozadi? Jel ima neko da je ubacivao elipse na zadnju plocu, ako ima jel moze neka fotka? :D

Post Reply