Sitni problemcici

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
JozvanKg

Sitni problemcici

Post by JozvanKg »

Dakle,opet neki problem,doduse sitan,pa rekoh da vidim dal je neko imao slicno iskustvo i dajte neki predlog kako da resim to.Pre neki dan sam se vracao sa buvdze iz Panceva i na putu nazad negde oko Bavanista cuo sam neko krckanje u prednjem levom tocku.Stao sam odmah sa strane,ali nista se nevidi golim okom tj nema nikakvih vidljivih ostecenja.Pomislio sam da je pukla ona mala oprugica na plocici jer je auto poceo da koci slabije odjednom,al kad sam stigao kuci,rasturim kociona kljesta na tocku i imam sta da vidim:sve na svom mestu i funkcionise normalno!Posumnjao sam i na homokineticki zglob,sutradan je oteram kod majstora,covek pregledao kaze da je sve u redu i da moram da zamenim mazetnu samo jer je pukla na jednom mestu pa da se ne uz..be homokinetcki koji je inace ispravan.Dakle,homo zglob je ok,nema krckanja pri punom levom ili desnom,plocice su ok,takodje i diskovi ali slabije mi koci na prednjem levom tocku,javlja se i skripanje ali nije mnogo strasno.Takodje sam primetio da kad se naglo prikoci prednji desni blokira(valjda bi i trebao kad legnes naglo na kocnicu),ali prednji levi ne.Menjao sam diskove i plocice pre manje od 8 meseci pa mi se ne menjaju jos jer izgledaju normalno.Dajte neki predlog sta bi moglo biti

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Pogledaj crevo od kocnica, isprati ga sve do glavnog kociong cilindra. Ja sam imao slican problem na mojoj staroj zastavi, bilo je "uštinuto" na jednom mestu, ali nije bilo probuseno, tako da nije curelo ulje i nisam ni sumjao u creva.
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Juznjak

Post by Juznjak »

A pro po ove teme sa sitnim problemčićima, da ne bih otvarao novu.

Polomila mi se leva "šarka" koja drži vrata od gepeka pri krovu i nikako ne mogu da je nađem u ovim našim posnim prodavnicama auto-delova s južne pruge. :) Jednom sam pročešljao i ceo Obelićev venac u Nišu i nisam uspeo da nađem daj delčić. Baksuzan dan, baš se tada prodalo...
Potražio sam u par auto-otpada, ali opet ništa! A pravi mi zezanciju, jer sam otkačio amortizer koji drži gepek i kad ga otvaram moram da ga potpirem nečim, a i treska po malo kad vozim po našim "maznim" ulicama.

E sad zna li neko koliko košta taj delčić i da li moraju obe šarke da se menjaju i da li bi mogao to da poručim od nekuda!

Juznjak

Post by Juznjak »

A pro po ove teme sa sitnim problemčićima, da ne bih otvarao novu.

Polomila mi se leva "šarka" koja drži vrata od gepeka pri krovu i nikako ne mogu da je nađem u ovim našim posnim prodavnicama auto-delova s južne pruge. :) Jednom sam pročešljao i ceo Obelićev venac u Nišu i nisam uspeo da nađem daj delčić. Baksuzan dan, baš se tada prodalo...
Potražio sam u par auto-otpada, ali opet ništa! A pravi mi zezanciju, jer sam otkačio amortizer koji drži gepek i kad ga otvaram moram da ga potpirem nečim, a i treska po malo kad vozim po našim "maznim" ulicama.

E sad zna li neko koliko košta taj delčić i da li moraju obe šarke da se menjaju i da li bi mogao to da poručim od nekuda!

Pera

Post by Pera »

Ja sam je uzeo za 200 din kod Duleta na Zarkovu.Novu sam video na Bubanj potoku,ne znam cenu
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Juznjak

Post by Juznjak »

Ima li nešto južnije... :)

Postoji li opcija naručivanja iz neke od prodavnica, pa da mi se pošalje na kućnu adresu. Poslao bi pare unapred, nije problem...
Sitnica je, a zeza...

Pera

Post by Pera »

Trebalo bi da moze u UKR-u,ali ne znam da li imaju to :?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply