lada 1300 hladnjak grejac

Moderators: dejo, dejca, Rus

Post Reply
Sasham

lada 1300 hladnjak grejac

Post by Sasham »

Kad pokusam da promenim polozaj na onoj slavinici za menjanje na hladno ili toplo , pocne da curi voda , snazan mlaz , ne da kapa. Kad je polozaj na toplo voda ne curi, tako da je u ovo tropsko vreme vozim ladu sa ukljucenim grejanjem a i prozore ne mogu da otvorim :(
Mozete misliti kako to izgleda :)

Jel komplikovano da se taj hladnjak grejaca odnosno ta slavina promeni. da li je to komplikovano i jel moze da se uadi u uradi sam varijanti?
Kako se to menja?

Hvala
pozdrav od pregrejanog vozaca lade :)

djape1977

Post by djape1977 »

tacno tako. samo sto je sve nepristupacno u p.m. i radis naglavacke.
j***** auto bez kardana

Sasham

Post by Sasham »

Marko wrote:Skine se polica ispod kasete i dno kasete, cak ne mora da se ispusti antifriz, odvoje se dva kratka creva sto vode tecnost u kabinu(iza filtera vazduha u haubi), skine se slavina zajedno sa cevcicama na koja se posle vrate creva, skine se sajla, sve se tako lepo vrati i to je to.Slavina kosta 360 din, bar sam je toliko platio prosli put, i ako ne placas majstora to ti je sav trosak.

Samo malo jezicko objasnjenje: sta zoves policom? Onaj deo iznad menjaca gde treba da stoji radio? Kaseta je ona kaseta, pretinac za rukavice i tako to?

Hvala puno na odgovoru i pomoci, Pozdrav od ladiste pcelara.
Brale moj ta lada je kao neki poluterenac, poluteretnjak, pravo auto za pcelara, gde sve nsam prosao sa njom :)

Samo jos da ikljucim ovo grejanje :)

djape1977

Post by djape1977 »

sto se terena tice, moja prva 2104 je bila malo doradjena u tom smeru, podignuta za 5cm, produzen hod amortizera, da ne verujes kuda je mogla da prodje...
j***** auto bez kardana

Sasham

Post by Sasham »

Skinuo sam dno kasete i policu dosta jednostavno-samo 4 sarafa( vijka).
Sad mi je malo problem ne vidi se bas ta slavina dobro, ne znam koliko ona ima vijaka na sebi koji je fiksiraju, meni se cini da ima samo po jedan sa svake strane ali mi to ne deluje logicno - obicno na drugim masinama znam da za takve stvari, spajanje cevi ide po dva sarafa. Mozda ne bi bilo lose da prvo kupim taj deo-slavinu pa cu bolje shvatiti kako izgleda i kao se skida i stavlja. Da li moram da ispustim antifriz iz hladnjaka ili postoji neko drugo resenje?

Pozdrav iz "u tem Somboru"

djape1977

Post by djape1977 »

ne moras da ispustas vodu iz hladnjaka, iscurice sama koliko mora. obavezno posle kad sve namontiras upali motor i ostavi ga da radi dok ne postigne radnu temperaturu, kad otvori termostat i ukljucu ventilator, ugasi motor i pogledaj koliko fali tecnosti, pa dospi po potrebi.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

Kaseta je pretinac za rukavice. Bas me zanima ko u Ladi nosi rukavice.
nosim ja rukavice, radne gumirane, da ne usvinjim ruke kad mi nesto crkne usput :mrgreen:
j***** auto bez kardana

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Meni u kaseti stoje razni delowi enterijera koji otpadnu onako uspust, krpa za prozore al rukavice nemam :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Post Reply