Zacepljene brizgaljke na 1.7i multy point

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

finaldesign

Post by finaldesign »

Dare wrote:koliko si platio ovaj ultrazvuk?
to košta 360 kn u Chipoteci, ZG, HR, www.chipoteka.hr

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Pozdrav svim lada genijalcima

Nastavak avanture slijedi

Brizgaljke sam čistio dva dana čak sam ih spoji i na slabu izmjeničnu struju dok su bile u kadici da se brzo zatvaraju i otvaraju te da se bolje očiste.
A kad sam bio tu čak sam i filtar goriva očistio da vidite šta tek iz njega nije izašlo ( hrđa i masnoća )

Auto stvarno vuče sad ko bolestan, bolje je sigurno.

Međutim začepljene brizgaljke nisu bile moj problem jer auto i dalje radi jednako
loše. Da skratim priču otišo mi je senzor protoka zraka ili MAF senzor, to je ono odmah poslje kutije filtera za zrak. Kad ga odkopčam i skinem klemu da resetiram računalo i opet je spojim auto čak upali i normalno vuče. Jedino se muči sa ler gasom ali ja sam bar privremeno nategao na one matice sajlu od gasa tako da mi se negasi u vožnji.

E sad slijedi druga strana medalje :

Susjedi me mrko gledaju jer sam to sve radio pred zgradom i morao sam je bezbroj puta paliti jer nije htjela ni paliti ni voziti. Ja sam međutim mislio cijelo vrijeme da je modul palenja jer je radila na 3 cilindra a zapravo si nije mogla regulirati kut pred paljenja zbog lošeg mMAF-a. Tako da sam sav živčan i lud odmah u jutro otišao i kupio prokleti modul paljenja. Pazi sad taj komad ruskog smeća dođe 870 kn, i ja ljepo zadnje novce dam i sav sretan idem kući misleći da sam popravio ladu . Kad ono k..

I stavim ja novi modul paljenja na auto i ništa , opet isto, odem do Magdića ( auto dijelovi za lade) i naravno ovaj neće uzeti nazad jer je to električni dio, iako nije ništa napominjao kad mi je uavlio. Sad već lud pred suze zovem nekog mehaničara i ovaj kaže par stvari šta bi moglo biti i tako ja otkrijem da je Maf .

Znači kad je Maf ukopčan neće upaliti niti voziti, kad je iskopčan pali i vozi ali je nestabilan ler gas .

E sad ako kome treba taj modul palenja na području zagreba i šire okolice , te Karlovca ja mu ga prodam za 800 kn i mogu ga i ugraditi .

E ultarazvuk je bio 360 kn u Chipoteci u Zagrebu.
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

na benzinskoj me vole

To što je otišao taj MAF senzor sam naravno ja kriv .
Jer sam ugradio gljivu to jest visokoprotočni filtar.
Koji je zadnjih oko 20 000 km usisavao vrući zrak direktno iznad ispušne grane a inače ususava zrak okolišne temperature. Mislim to je samo jedna od teorija ali najvjerojatnija. Iako i tako nije smio otići.

Ali bilo je ljepo sa tim filterom dobar zvuk, veća snag pri viokim okretajim više momenta pri nižim a dobio sam ga za 60 kn od predstavnika tvornice.

djape1977

Post by djape1977 »

Koji je zadnjih oko 20 000 km usisavao vrući zrak direktno iznad ispušne grane a inače ususava zrak okolišne temperature. Mislim to je samo jedna od teorija ali najvjerojatnija. Iako i tako nije smio otići.

Ali bilo je ljepo sa tim filterom dobar zvuk, veća snag pri viokim okretajim više momenta pri nižim a dobio sam ga za 60 kn od predstavnika tvornice.
sasvim moguce da je zato crko. izvuci lepo cev do iza maske pa na nju nakaci taj filter, tek ces onda zaista dobiti na snazi kad bude usisavao hladan vazduh...
j***** auto bez kardana

Dado

Post by Dado »

djape1977 wrote:
Jer sam ugradio gljivu to jest visokoprotoèni filtar.
Koji je zadnjih oko 20 000 km usisavao vruæi zrak direktno iznad ispušne grane a inaèe ususava zrak okolišne temperature. Mislim to je samo jedna od teorija ali najvjerojatnija. Iako i tako nije smio otiæi.

Ali bilo je ljepo sa tim filterom dobar zvuk, veæa snag pri viokim okretajim više momenta pri nižim a dobio sam ga za 60 kn od predstavnika tvornice.
sasvim moguce da je zato crko. izvuci lepo cev do iza maske pa na nju nakaci taj filter, tek ces onda zaista dobiti na snazi kad bude usisavao hladan vazduh...
Nemoj ga spuštati tako nisko; pri prelasku preko vode već oko 90 cm postoji da ti uvuće vodu u motor :evil:

Rađe napravi snorkl i stavi filter na njega na krovu.. :wink:
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html

finaldesign

Post by finaldesign »

na benzinskoj me vole wrote:Pozdrav svim lada genijalcima
Znači kad je Maf ukopčan neće upaliti niti voziti, kad je iskopčan pali i vozi ali je nestabilan ler gas .
Imao sam vrlo sličan problem, i pazi sad ovo: zamijenio sam svoj maf sa maf-om koji moj otac ima u svojoj ladi (isti model samo novija godina proizvodnje) i stvar radi, meni radi njegov, a njemu moj bez ikakvih problema... a kad se zamijenimo ja imam slične simptome kao i ti.. :) i još mi upali check-engine..

finaldesign

Post by finaldesign »

na benzinskoj me vole wrote:To što je otišao taj MAF senzor sam naravno ja kriv .
ja sam to riješio tako što sam od fiberglasa napravio kutiju oko gljive, i provukao crijevo za usis iz otvora maglenke do dna kutije točno ispod gljive, tako da dobija hladan zrak...

vidi kako:
Image
Image

na benzinskoj me vole

finaldesign, gljiva ti je super , čiji su to motori 1.5 16 v , jel to iz gm grupacije ,
kako su se pokazali, kolko konja kolika potrošnja..

JA sam naučio lekciju gljiva ide dolje, originalni filtar ide gore samo ću možda onu cijev modificirati šta ide od filtera do prednjeg veznog lima.

Mislio sam zajebati sistem pa sam odnio maf u elektronički serrvis. Frajer je pogledo i ja sam mu objanio šta je i kako je , čak sam mu donio i neke sheme ali nije baš bio raspoložen. Kaže da su to malo jači strujni krugovi. Otvorio je elektronikicu , to je sve zaliveno u silikonu, lemilicom si možeš samo uho čeprkati šta se mafa tiče.

Malo sam razmišlao i mislim da bi neki inžinjer elektrotehnike mogao taj sklop ako ne napraviti onda na lap topu isprogramirati, ali takvih je vjerojatno malo, a i nisu dobrotvorna organizacija ..

Za nivu bi definitivno bolji bi snorkl, ali toliko me je izjebala zadnja dva tjedna da su svi projekti suspendirani do daljnjeg.

Nema tih novaca koji će od nive napraviti auto koji inače dođe kao nov 30 000 E,
mislim na wranglera...

sorry al tak ispada
Image
Image
Image

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

na benzinskoj me vole, na www.ladaniva.co.yu ima puno ljudi koji se razume u problematiku nive injection

Dado

Post by Dado »

Nema tih novaca koji će od nive napraviti auto koji inače dođe kao nov 30 000 E,
mislim na wranglera...
Haha ne bi ti savjetovao ovo, u tih 30k€ je bar pola u elektronici...što misliš kolko je tek tamo problema...čitam ih skoro sveki dan po drugim forumima, pa primjera radi usporedi samo kolko ti košta MAf za W-a i tvoj, a vjeruj mi di ima više elektronike i više je problema. Samo oni koji imaju pađe za W-a imaju i za ukloniti te probleme. :lol:

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Nivi retko koji terenac moze da pridje pa cak i ovi novi.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

na benzinskoj me vole

Znao sam da će te braniti Nivu

Svaka čast.

Ma sad si nismo u dobrim odnosima ( ja i moja Lajka ) ali već ćemo se pomiriti.

Još mi najviše smeta od svega šta je nemam gdje u neku avanturu uvaliti.

Nego za ovaj MAF, ispada da tu stvarčicu nije za podcijeniti, valjda je pola elektronike u njemu a druga u Board computer-u.

Čipovi i komponente unutra su stvarno na malo višoj razini.
Kad je Bosch, da ga je rus radio bilo bi par onih lampi ko u starom radiju i caio, i
koštalo bi 100 kn max .

Jel netko iz osobnog iskustva zna koliki je vijek trajanja ladinih motora, uz redovno održavanje znači promjena ulja svakih 7 - 10 000 km.
Moja sad ima oko 95 000 km . Kad se lanac i zupčanici na motoru mijenjaju.
Sva iskustva su dobrodošla

Pozz

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Znao sam da će te braniti Nivu
Nije da je branim ali stvarno je jedan od najboljih automobila za terensku voznju.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Dado

Post by Dado »

2 NBMV ... provjeri si i Lambda sondu! MAF teško da će ti netko napraviti i pogoditi točne vrijednosti parametara u komponentama da će biti baždareni :wink: ostaje ti smo kupnja :cry:

finaldesign

Post by finaldesign »

na benzinskoj me vole wrote:finaldesign, gljiva ti je super , čiji su to motori 1.5 16 v , jel to iz gm grupacije ,
kako su se pokazali, kolko konja kolika potrošnja..
nemam pojma čiji su točno motori, ali vjerujem da jesu iz GM grupacije... uglavnom motor je prilično dobar, 93 konja, vuče vrlo dobro :)

troši po gradu 12,6 litara, a na otvorenoj cesti 7-8 litara, dosad je prešao 130.000km i osim redovnih zamjena dijelova koji su se potrošili nije bilo nekih većih problema....

što se tiče MAF-a njegova redovna zamjena po servisnoj knjižici je inače oko 90.000km tako da bi i to mogao biti problem...

kada sam ja imao probleme sa MAF-om to je bilo isto točno oko 96.000km... ne bi se čudio da su rusi u kompjuter ubacili komad koda naprimjer:

if 96.000 or more then {
ignore MAF;
check-engine lamp ON;
}

:) ;)

Post Reply