Lada 110 ,prerada instrument table

Moderator: letnjikovac

Post Reply
markotri

Lada 110 ,prerada instrument table

Post by markotri »

Znam da je bilo puno reci na forumu o cajgerima ali nisam nasao ovo sto mene konkretno zanima,pa rekoh da otvorim novu temu.
Naime,imam ladu 110,2000. godiste sa starom instrument tablom(znaci svetlo osvetljava celu instrument tablu).E sad,mene zanima da li je moguce nekako preraditi tablu da svetle samo brojevi,skale i kazaljke,a ne cela tabla i cajgeri.
Ako neko zna da je to neko uradio ili ima neka ideju bio bih mu veoma zhavalan!
Pozdrav!

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Koliko sam ukapirao ti bi hteo da ti instrument tabla sija kao na GOLF 4 i slicnim novim modelima.To sam i ja razmisljao za samaru.Ali jos smisljam kako da razradim ceo plan.Na skodi feliciji sijaju samo brojevi crtice i kazaljke u zelenoj boji pa uz prepravke moglo bi se doci do finisa da bude kao na golfu 4.

markotri

Post by markotri »

Pa ne mora kao na golfu IV.Moze i kao na feliciji,ja bih bio zadovoljan.Jel si cuo mozda da je neko to uradio ili imas li neku ideju?Ja sam video na nekom ruskom sajtu moze da se poruci preradjena instrument tabla ali kosta sa isporukom avionom oko 18.000 dinara.Evo slike:

Image

Za pare bih se i snasao ali kod mene je starija instrument tabla,bez ova dva displeja ispod obrtomera i kilometar casa pa ne znam dal moze to da se spoji da radi.A tabla ja mislim da super izgleda i verovatno svetli svaki broj za sebe i kazaljke,mislim,pretpostavljam cim toliko kosta

Ili sta kazete na ovo:

Image

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Taj sa dva displeja je iz 2114 (samara 2).Moze bez problema da se stavi i u 11x ali se kod nas tesko nabavlja,posto te novije samare ni nema kod nas.
Koliko kosta ta gornja instrument tabla?

markotri

Post by markotri »

Imre wrote:Taj sa dva displeja je iz 2114 (samara 2).Moze bez problema da se stavi i u 11x ali se kod nas tesko nabavlja,posto te novije samare ni nema kod nas.
Koliko kosta ta gornja instrument tabla?
Pa na obe lsike gore ima dva displeja.Pisao sam ovom Rusu sto prodaje na mail i rekao mi je da mu posaljem sliku moje instr.table pa ce da mi kaze dal moze da bude funkcionalna u mojoj 110-ki.Inace,kao sto sam gore naveo,18.000din otprilike izadje ova gornja instr.tabla sa troskovima slanja.A ova sa donje slike ne znam gde se prodaje i koja joj je cena

Imre

Post by Imre »

Znam da su ovi iz madjarskog Lada kluba montirali bez problema taj sa dva displeja.Pitaj ruse,da li ima neki popust ako se naruce dva komada.

markotri

Post by markotri »

Imre wrote:Znam da su ovi iz madjarskog Lada kluba montirali bez problema taj sa dva displeja.Pitaj ruse,da li ima neki popust ako se naruce dva komada.
Ok,pitacu ,samo da sacekam da mi odgovori na prethodni mail.Ne znam samo kako bi se kod mene to uglavilo i da li bi radilo posto ja imam instrument tablu bez ijednog displeja.Jer predjeni kilometri mi se mere brojcanicima,analogno.Ne znam da li bi trebalo nesto naknadno da se budzi za te digitalne pokazivace kilometraze.Evo moje instrument table kako izgleda:

Image
[/img]

Imre

Post by Imre »

Sve zavisi,u kasnije modele su vec ugradjivali konektore mada nisu imale digitalne pokazivace (kao kod putnog racunara).Treba da pogledas da iza instrument table imas li dovucene kablove.Ako ne,onda treba da budzis...

markotri

Post by markotri »

Imre wrote:Sve zavisi,u kasnije modele su vec ugradjivali konektore mada nisu imale digitalne pokazivace (kao kod putnog racunara).Treba da pogledas da iza instrument table imas li dovucene kablove.Ako ne,onda treba da budzis...
Nekih konektora ima iza instr. table samo ne znam da li su to ti koji podrzavaju i novije modele.Mada meni je lada iz 2000. godine,znaci tek kad su pocele da se prodaju ovde.Mada kad oteram u servis ovde u Kraljevo onaj majstor je kaci na kompjuter i vrsi dijagnostiku...hocu da kazem da nije bas zaostala :-)) (mada mozda svi tipovi 110 imaju mogucnost kacenja na kompjuter za dijagnostiku)

Zile

Post by Zile »

Istu tablu kao na slici covek mi ceni 50evra sa sve satovima konektorima i prekidacima tabla je extra ocuvanaImage

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Nije skupo.

markotri

Post by markotri »

Zile wrote:Istu tablu kao na slici covek mi ceni 50evra sa sve satovima konektorima i prekidacima tabla je extra ocuvanaImage
Pa ja na ovoj slici sto si postavio ne vidim nista narocito u vezi te table.JEl nesto specijalno ima u vezi nje?

Zile

Post by Zile »

Ma samo je drugaciji izgled table ima obrtomer i meso gde se ubacuju zvucnici.Nema voltnetar i economik skalu

Goxxy

Post by Goxxy »

Tabla za Samaru, tj. model 21083. Noviji tip table, tako da nema veze sa temom za tablu za 110-ku. Što se mene tiče, uopšte mi se ne dopada, isuviše je glomazna i na njoj jednostavno ona centralna konzola je izmeštena iznad i levo od volana (tu su oni prekidači). Jedino pozitivno je što je na novijoj tabli muzika bliža volanu, lakše se pogleda (ne sklanja se puno pogled sa puta). Prednost nove table je i u tome što ima izdvojen deo ventilacije bočnih prozora - iako su mali. Mada, oni pre treba da odmagle taj deo bočnih stakala da bi videli valjano retrovizore, tako da valjda rade posao.

Radije bih recimo tražio tablu od Samare 2 kao na slici... mada, znajući kakvi su izgledi da se nešto donese iz Rusije u Sorabiju... to se može okačiti mačku o rep.
Image

Inače - cena je super niska. Žile, ako hoćeš da kupuješ - to ti je odlična kupovina.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Zile

Post by Zile »

Videcu nego citao sam na nasem forumu nesto od golfa 3.Znam lika sto drzi golfov otpah pa bi mogao kod njega da pazarim i na rate ako hocu.Ali polako prvo 3puta meri 1 seci.Kad sam gledao njihove sajtove sta imaju za samare i sta rade to je samo da gledas jer da nesto stigne do nas to je tedko a i billo bi skupo pa se moramo snalaziti i smisljati neke ideje.

Post Reply