Namestanje sedista u Samari

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Namestanje sedista u Samari

Post by zlatkodesign »

Demontirao sam sedista-prednja i vratio nazad sada imam visak cetiri celicne zice savijene u Z profilu koje znam gde su bile ali neznam njihovu namenu. Dali plastike ispod sedista koje ih drze su okrenute sa kukicama gde se zaglabe ove zice napred ili su ti isti drzaci okrenuti prema pozadi, ako neko moze da pogleda kod svoje Samare kako je to fabricki postavljeno, ako uopste ima smisla da ih vracam nazad posto sedista i bez njih rado dobro, idu napred nazad bez problema.
Hvala unapred svima.
Sledeci auto Priora coupe.

sawarrior

Post by sawarrior »

Mislim da su te celicne zice ustvari opruge koje same vrecaju sediste napred kada povuces polugu. Ovako ces morati sam da povlacis sediste napred.

8)
Here I go again on my own

stara mo

Post by stara mo »

Zlatko,
to su opruge koje vracaju sedista.Ne znam kako si ih skinuo znam da je malo teze jer puca plasticni nosac ali bice zajeb i da se vrate.Ja sam se s tim zezao vise puta na jednom nosacu sam i odlomio parce a vozacko sediste mi se ni nakon namontiranih opruga ne vraca.Nisam omasio raspored(to je bitno) mislim da sam pokrivio opruge tako da sada kada roknem sediste do kraja da bih ga vratio napred moram da veslam nogama po podu i da cupam volan cimajuci se napred.Vrlo zajeb...... ako je rec o CAMEL TROPHY sa cicom u nekom sumarku presedne ti sve :D :mrgreen:
Сделано в СССР

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Hvala momci, mislim da i necu da ih vracam nazad jer sam sedista vec fiksirao.
Prijatelju Mo, podmazi pozadi one klizace tovatnom mascu kod mene se sedista povlace napred sasvim lako i bez ovih sipki, usput Mo dobro si me nasmejao.

stara mo

Post by stara mo »

Pa brate danas nam je smeh vise nego potreban,u ovom ludom vremenu cini mi se da je jedino to ono zdravo :D
Pozdrav!!!!!!!!!
Сделано в СССР

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Vala i tu si u pravu, takodje veliki pozdrav.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Zlatko, vredi da se vrate nisu bas toliko bezveze, ako hoces pokazacu ti mojoj Samari kako stoje.

Plastika nije toliko lomljiva, ja sam dosada dva puta skidao sedista i uvek i vracao... Kada podignes rucicu za regulisanje sedista sipkice guraju sediste napred.

zlatkodesign

Post by zlatkodesign »

Hvala Kobac zovem te da mi namestis sedista - pozdrav

Post Reply