Nepravilno punjenje akumulatora a regler je ok
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Kazem vam da se meni to ne desava vise od kad sam zamenio dzek sve je super samo sto ponekad padne skazaljka a to ne znam sta mu je moracu kod elektricara pa da vidim...
Verovatno gubi struju negde pa kad se upale veliki potrosaci varira punjenje
Verovatno gubi struju negde pa kad se upale veliki potrosaci varira punjenje
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.
Danas se desilo sledece ; upalim auti i on nikako ne puni akumulator medjutim ne sija mi ni crvena lampica sa slikom akumulatora na instrument tabli skazaljka je na 8ah reaguje an dole cim upalim naki potrosac . Predpostavljam da se neka zica otkacila ....dal zna neko sta je i kako je ?
Pogledaj moj post od prije... ako već nisi provjerioDimce wrote:Danas se desilo sledece ; upalim auti i on nikako ne puni akumulator medjutim ne sija mi ni crvena lampica sa slikom akumulatora na instrument tabli skazaljka je na 8ah reaguje an dole cim upalim naki potrosac . Predpostavljam da se neka zica otkacila ....dal zna neko sta je i kako je ?
http://forums.cjb.net/ladanivaclub.html
Da li ti je radila lampica uopšte? Da nije do toga da je alternator crkao i da je crkla i sijalica (odnosno pokazivač) pa da zato ne svetli konstantno signal za alternator.Dimce wrote:Danas se desilo sledece ; upalim auti i on nikako ne puni akumulator medjutim ne sija mi ni crvena lampica sa slikom akumulatora na instrument tabli skazaljka je na 8ah reaguje an dole cim upalim naki potrosac . Predpostavljam da se neka zica otkacila ....dal zna neko sta je i kako je ?
Opet - unimer u ruke i izmeri punjenje, zaboravi pokazivač u kolima. Kada izmeriš punjenje preko unimera znaćeš tačno u čemu je problem. Ako ne puni - popravljaj alternator pod hitno.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Dimce,
desavalo se to i meni 2 puta.Oba puta bio je krivac rotor alternatora. Zbog toga sijalica i ne svetli jer ne daje signal prekinuto je kolo.Pitao sam prvi put da li se rotor vinkluje ali mi je vinkler odgovorio da teoretski moze ali je proces odvajanja jezgra zajeban(nemoguc). Tako da sam do sada 2 puta menjao rotor nije bas jeftin a da budes siguran skini regler unimer u ruke i prekontrolisi preko kolektora (bakarni krugovi) koji ce se videti nakon skidanja reglera.Ako pokazuje prekid znas sta sledi.Inace nije ga tesko zameniti potrebno je paznju obratiti kad se sklapa alternator da bude idealno u osi inace ce strugati kolektor o stator ne sme se cuti nikakvo struganje.
desavalo se to i meni 2 puta.Oba puta bio je krivac rotor alternatora. Zbog toga sijalica i ne svetli jer ne daje signal prekinuto je kolo.Pitao sam prvi put da li se rotor vinkluje ali mi je vinkler odgovorio da teoretski moze ali je proces odvajanja jezgra zajeban(nemoguc). Tako da sam do sada 2 puta menjao rotor nije bas jeftin a da budes siguran skini regler unimer u ruke i prekontrolisi preko kolektora (bakarni krugovi) koji ce se videti nakon skidanja reglera.Ako pokazuje prekid znas sta sledi.Inace nije ga tesko zameniti potrebno je paznju obratiti kad se sklapa alternator da bude idealno u osi inace ce strugati kolektor o stator ne sme se cuti nikakvo struganje.
Сделано в СССР
Elem,problem je bio sledeci;zamenjen regler on 1100 din 'ruke' 400 din alternator je dobar ali en mogu da verujem da je regler Goxxy bio si u pravu sta sve moze ruska mala privreda regler kupljen pre 6 meseci u ruskom tako da jbg pozz i hvala u svakom slucaju na savetima 
Dimče bitno je da je neka manja stvar umesto da uzimaš novi alternator.
A inače, volim kada uspem da pogodim u čemu je kvar. A pogotovo sa tom ruskom elektronikom iz male privrede... sa tim nikada nisi siguran, uvek može da otkaže neka glupost.
Inače - meni je riknuo bio stari alternator, kao i više puta regler. Tako da sa 12 godina rada prethodnog reglera možeš da budeš srećan
A sa onim nakon toga... 6 meseci - nikada ne znaš, može da bude više godina, više dana, više meseci... nikada se ne zna.
A inače, volim kada uspem da pogodim u čemu je kvar. A pogotovo sa tom ruskom elektronikom iz male privrede... sa tim nikada nisi siguran, uvek može da otkaže neka glupost.
Inače - meni je riknuo bio stari alternator, kao i više puta regler. Tako da sa 12 godina rada prethodnog reglera možeš da budeš srećan
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Goxxy wrote:Dimče bitno je da je neka manja stvar umesto da uzimaš novi alternator.
Inače - meni je riknuo bio stari alternator, kao i više puta regler. Tako da sa 12 godina rada prethodnog reglera možeš da budeš srećanA sa onim nakon toga... 6 meseci - nikada ne znaš, može da bude više godina, više dana, više meseci... nikada se ne zna.
A da li moze da se kupi neki koji nece crkavati i koji ce puniti kako treba, pa kolika god da mu je cena?