Moja Lada

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Locked
Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Moja Lada

Post by Imre »

Sebe necu predstavljati...

Image

Image

Image

Image

Imre

Post by Imre »

Evo slika,ali nisu dobro uspele.Bez blic-a je jako tesko slikati sa mojom krntijom...
Postavicu i te koje mi nisu uspele,samo da vidis boju.
Image

Image

Image

BKS_tmo

Post by BKS_tmo »

Gadni retrovizori...
[img]http://i220.photobucket.com/albums/dd85/BKStmo/CopyofA002.jpg[/img]

Imre

Post by Imre »

Moguce.Meni se svidja.

DamidZa

Post by DamidZa »

a sta si to menjao svetla u kontrolnoj ili ??? i ja mislim da bi bilo bolje da vratish retrovizore i onda ih ofarbas :))

Imre

Post by Imre »

Gornji je led koji sem stavio umesto sijalice.Taj led sam narucio za oko 60 din. po komadu (naravno u madjarskoj).Nije bio tezak posao...samo sam u sredinu instrument table stavio beli led da bi se bolje videli srednji cajgeri,vidi se i sa strane ali ne bas preterano.
Image

A sto se tice retrovizora,verujte mi da bolje izgleda uzivo,ovako izgleda kao da se neka hromska buba prilepila...A razlog zasto necu da ga menjam je sto pruza mnogo vecu vidljivost nego stari (ako treba,mogu na milimetar da se parkiram).Pored toga je elektronska sa grejacima. :D
Ne svidja mi se sto je hrom.Zato ako neko ima ideju kako mogu to da prefarbam rado cu da cujem!

Imre

Post by Imre »

Gornji je led koji sem stavio umesto sijalice.Taj led sam narucio za oko 60 din. po komadu (naravno u madjarskoj).Nije bio tezak posao...samo sam u sredinu instrument table stavio beli led da bi se bolje videli srednji cajgeri,vidi se i sa strane ali ne bas preterano.
Image

A sto se tice retrovizora,verujte mi da bolje izgleda uzivo,ovako izgleda kao da se neka hromska buba prilepila...A razlog zasto necu da ga menjam je sto pruza mnogo vecu vidljivost nego stari (ako treba,mogu na milimetar da se parkiram).Pored toga je elektronska sa grejacima. :D
Ne svidja mi se sto je hrom.Zato ako neko ima ideju kako mogu to da prefarbam rado cu da cujem!

finaldesign

Post by finaldesign »

Ma dobri su retrovizori, ako obavljaju svoju funkciju ;)

nemoj to sam farbati, ja imam dosta loša iskustva sa farbanjem plastike... sve ove farbe u sprejevima obično su loše kvalitete, na području HR preporučam u širokom luku izbjegavati marku RenCo.... uglavnom, ako misliš mijenjati boju rađe daj nekom farbaru da to odradi... bit će kvalitetno a i puno bolje sigurno nego da sam farbaš...

DamidZa

Post by DamidZa »

ja sam kod mene ofarbao i nemam nikakvih problema ... samo shmirgla, posle prajmer i farba ... :)

finaldesign

Post by finaldesign »

DamidZa wrote:ja sam kod mene ofarbao i nemam nikakvih problema ... samo shmirgla, posle prajmer i farba ... :)
vjerujem, i siguran sam da može biti dobro, samo kažem, imam vrlo loša iskustva sa RenCo bojama u spreju...

djape1977

Post by djape1977 »

zaq farbanje plastike se koristi prajmer za plastiku pa onda boja preko i ne ljusti se posle. ima ga u svakoj boljoj farbari
j***** auto bez kardana

Imre

Re: Moja Lada

Post by Imre »

Da ne otvaram drugu temu...

Imam čudan problem oko voltaže.
Kad upalim kola,voltaža se spušta sa 12,2v na 11v i tako mi drži,ni gore ni dole.Kad dam gas,i kad ugrabi barem 12,4 volti,posle digne na 13,4 i tako mi drži.Isto važi i u toku vožnje,ne ide preko 11,2 dok ne nagazim malo,posle je sve normalno.
Imam putni kompjuter koji mi pokazuje voltažu,pa mogu da pratim konstantno kako varira.
Gde bi mogao biti kvar?Akumulator,alternator ili nešto treće?
Prvo sam sumnjao na akumulator,pošto je star skoro 4 godine,ali mi simptomi ukazuju na nešto drugo.A ima i neki tester,koji pokazuje kad je dobar,kad treba da se dopuni i kad da se baci.Ugašen drži na 12,2-12,4.
Sumnjao sam i na kaiš,ali mi se čini da je i tamo sve u redu...
Kako da proverim da li se akumulator puni normalno?

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Uzmi unimer (ako znash shta je) uklucish auto i izmerish voltazu na klemama akumulatora treba da bude oko 13 do 14 v , ali ovo radish sa ukljucenim svetlima !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Imre

Post by Imre »

Sad sam merio.
Sa uključenim svetlima na klemema je 12,2,na ručunaru mi pokazuje 11,2.Kad dam gas,onda prebaci na klemema na 13,4,na ručunaru je 13,2.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Slabo je to, ne bi trebalo da pada ispod 13,5V sa svim potrosacima (duga svetla, maglenke, grejac zadnjeg stakla, ventilator kabine...), a bez potrosaca 14,5V.
Zameni regler.

Locked