Kvalitet rezervnih delova prodavnicama
Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan
- josif visarionovic
- Site Admin

- savke
- Automobil: Samara i Laguna
Za plocice i pakne, rece mi kolega da ne kupujem nista sem COBEST-a.
Kaze da su fantasticne.
Kupio sam zadlje pakne, pa cu javiti kakve su kada stignem da ih namontiram.
Inace stavio sam FENOX diskove (Uvozna deklaracija i ostalo OK). Plocice su neke ruske ili tako nesto, sutra cu napisati, ali mi se ne svidjaju, pocele su da skripe, ali videcemo jos... Mozda kupim i to COBEST pa zamenim dok nisu izderale diskove.
Pozdrav.
Kaze da su fantasticne.
Kupio sam zadlje pakne, pa cu javiti kakve su kada stignem da ih namontiram.
Inace stavio sam FENOX diskove (Uvozna deklaracija i ostalo OK). Plocice su neke ruske ili tako nesto, sutra cu napisati, ali mi se ne svidjaju, pocele su da skripe, ali videcemo jos... Mozda kupim i to COBEST pa zamenim dok nisu izderale diskove.
Pozdrav.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
- josif visarionovic
- Site Admin

Niko nije rekao da je Fenox plagijat, nego da je jako los. Takodje, kada ti kazu da su ruske plocice, bezi kao glavom bez obzira. Te ruske su ruska mala privreda.
Takodje dobro pazi kada kupujes Cobest, da ne kupis Codest ili neki kineski plagijat u slicnoj ambalazi.
Vec sam napisao da su za samaru najbolje Ferobul plocice. To je bugarsaka fabrika plocica i pakni. Postoje tri kategorije kvaliteta istih Ferobul plocica. Ne skripe NIKADA, ne ostavljaju crni kocioni prah i najpogodnije su tvrdoce sa ladine diskove.
Nekada je kod nas bilo da se kupi Ferobula, pakovane su u crvenu kutiju, a danas moze samo da se donese iz Bugarske.
Takodje dobro pazi kada kupujes Cobest, da ne kupis Codest ili neki kineski plagijat u slicnoj ambalazi.
Vec sam napisao da su za samaru najbolje Ferobul plocice. To je bugarsaka fabrika plocica i pakni. Postoje tri kategorije kvaliteta istih Ferobul plocica. Ne skripe NIKADA, ne ostavljaju crni kocioni prah i najpogodnije su tvrdoce sa ladine diskove.
Nekada je kod nas bilo da se kupi Ferobula, pakovane su u crvenu kutiju, a danas moze samo da se donese iz Bugarske.
kupovina delova je kockanje, sajle za rucnu kocnicu sam kupovao 3 puta dok nisu prestale da spadaju sa kvacica na papucicama, pumpu za gorivo sam kupio bez ugradjene opruge... najjaci stos je bio sa zadnjim kocionim cilindrom, nisam nasao dva italijanska cilindra na jednom mestu, pa odem u radnju gde sam kupio one problematicne sajle i pumpu za gorivo
. ima covek cilindar, skuplji od italijanskog, lepo upakovan u kutiju i najlon vrecicu ima i deklaraciju na srpskom gde se navodi da je zemlja porekla P.R.C. nisam alergican na kinesku robu rade oni i dobre stvari, svesno sam obavio kupovinu. cilindar ima deklaraciju sto znaci da je roba pregledana od strane Jugoinspekta (valjda) i odobren je uvoz. da skratim pricu, cilindar je pustio posle dve nedelje voznje, autopsijom istog utvrdio sam da je jedna gumica ima dva milimetra manji precnik a cilindar pun riseva. na jednom mestu je precnik cilindra povecan za ~1mm, majstor se malo zaneo ili je radio dve smene bez prekida. prica na svu srecu ima srecan kraj, cale je primetio baricu u garazi i zahvaljujuci mobilnoj telefoniji vratio nas (i zena i dete su bili u kolima) na vreme sa ibarske magistrale dok su kocnice joj kako tako radile. zao mi je sto ga nisam fotografisao cilindar da vam pokazem i pakovanje i detalje, a pumpu kad nadjem stavljam na "poternicu"
inace, ono P.R.C. je skracenica kojom nasi trgovci bacaju prasinu u oci kupaca. umesto da napisu da je zemlja porekla Kina, stavljaju skracenicu od People Republic of China.
inace, ono P.R.C. je skracenica kojom nasi trgovci bacaju prasinu u oci kupaca. umesto da napisu da je zemlja porekla Kina, stavljaju skracenicu od People Republic of China.
asfalt, polje, reka, laz - svuda prolazi moj VAZ!
- Otkud_znam
- Automobil: lada 110 8v
Ne znam zaista... kvalitet rezervnih delova za Ladina vozila toliko može da varira, a sve zavisi na šta ste naleteli i ko je proizvođač.
Svojevremeno sam imao Cobestove delove za kočnice, dok nisam shvatio da moram da menjam paknove svakih 5-7000 kilometara. Znači, na svakih pola godina. Užas.
Onda sam lepo našao Načalo (Начало) ruske pločice i paknove, i Fenoxove diskove (sve što nema mrdajuće delove može da prođe od Fenoxa - ali creva i cilindri recimo - nikako). Odlično. Koči izuzetno i čak i kada je sveže opran auto, znači sa mokrim kočnicama, brzo se osuše i koče kao lude.
Što se tiče migavaca, bočne sam našao sasvim slučajno originalne bele za Samaru i to Osvar. Uglavio sam ih bez problema. Dakle, nema lemilice, nema super lepka. Samo tutnuo i ono lepo upalo. Koštali 100 dinara komad. Smejurija...
Svojevremeno sam imao Cobestove delove za kočnice, dok nisam shvatio da moram da menjam paknove svakih 5-7000 kilometara. Znači, na svakih pola godina. Užas.
Onda sam lepo našao Načalo (Начало) ruske pločice i paknove, i Fenoxove diskove (sve što nema mrdajuće delove može da prođe od Fenoxa - ali creva i cilindri recimo - nikako). Odlično. Koči izuzetno i čak i kada je sveže opran auto, znači sa mokrim kočnicama, brzo se osuše i koče kao lude.
Što se tiče migavaca, bočne sam našao sasvim slučajno originalne bele za Samaru i to Osvar. Uglavio sam ih bez problema. Dakle, nema lemilice, nema super lepka. Samo tutnuo i ono lepo upalo. Koštali 100 dinara komad. Smejurija...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
- KamAZ driver