Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
stara mo

Post by stara mo »

Narucio sam i paknove LUCAS.Sredinom nedelje trebaju stici a ako se nakupi jos malo parinja idemo dalje.
Nesto sam razmisljao mozda , mozda ne bi bilo lose da kad vec jed...... ups kad vec radim sve da zamenim i gumice u kljestima.Ipak imaju jos malo pa 18 leta sprcilo se bre to. Ako znate koje bih kvalitetne mogao uzeti posavetujte me, mislim ako pasuju sa golfa ili tako nesto ili ako postoji kvalitetan proizvodjac.Znam da sam pre 6 god menjao gumice na glavnom cilindru i majstor mi je rekao da uzmem bokeljske . Nisam nesto ocaran mislim ne pisa ulje al kocnica je standardno losa pa drugari ....recite!

A korektor me prca do ludila.Nigde nema ljudski deo samo :evil: fenoxsic bljak :x
Сделано в СССР

Pera

Post by Pera »

Ljudi jedno pitanje,da li na Samaru moze da se nabudzi servo-uredjaj od golfa 2 i da li je to vec neko radio?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Pera wrote:Ljudi jedno pitanje,da li na Samaru moze da se nabudzi servo-uredjaj od golfa 2 i da li je to vec neko radio?
Isto sam i ja krenuo da pitam, ode mi servo neki dan sad vozim gotovo bez kocnica? Cini mi se da sam negde procitao na forumu da moze?

djape1977

Post by djape1977 »

slikaj mi taj servo.
j***** auto bez kardana

vojvoda

Post by vojvoda »

ako nesto mozes da vidis
Image

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Zar stvarno ne moze da se nabavi dobar za samaru?
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

djape1977

Post by djape1977 »

imam nekog golfa u dvoristu trenutno, slikacu servo pa cemo videti vec
j***** auto bez kardana

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

savke wrote:Zar stvarno ne moze da se nabavi dobar za samaru?
Nazalost kratko traju. Posto imam jedan fajl sa svim popravkama auta, sad pogledah, Servo sam menjao avgusta 2005, i tada me kostao 3000!

Od tada sam presao 36.000 km, a sa prvim 57.000!

Danas posle posla sam bio do prodavnice, cena je 2.600 kazu "ruski" :evil:

stara mo

Post by stara mo »

Ruski ko sto je moja baba Ana Karenjina. Ustvari mozda stizu ali moooooooooozda stizu iz Rusije ali ko zna koja je to rrrruska mala privreda(i oni su u tranziciji).
Mene ceka servo isto a u Kg cena ide od 3000 do 3500 din. Niko me nije posavetovao da li da uzimam bokeljske gumice za kljesta ili ne.
Inace sam danas kupio semering razvodnika.Uliva poverenje jer je fabrika BALAKOV (a te su mi gume bile na samari kad je kupljena) vakumirano sve onako------- nije lose .Videcu kako ce se pokazati.Pozz
Сделано в СССР

Pera

Post by Pera »

Imam jedan servo od golfa pa da vidim da li bi mogao da se nabudzi :) I ja sam svoj "ruski" menjao pre 3 godine i bio je nesto vise od 3000.Cuo sam da moze da se stavi sa golfa

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

Mislis da se ubudzi, kao djunta :D :D

djape1977

Post by djape1977 »

gledao sam servo na golfu juce, nije isti kao na samari, tako da ne moze samo da se nasrafi.
e sad, sto se budzologije tice, generalno uzev, moze da se uglavi sve sto fizicki moze da stane u taj prostor. verovatno treba pomeriti rupe za srafljenje serva, mozda napraviti neke nosace, mozda prepraviti pedalu kocnice... moze da ispadne poprolican posao ali je sigurno izvodljivo.
nisam imao zadovoljstvo da vozim samaru tako da ne znam kakve su joj inace kocnice ali ako su iole slicne 2104/05/07, definitivno vredi stavti neki bolji servo
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Sipka,tj.onaj deo za kacenje je isti kao i originalni,pitanje je samo kolika je duzina sipke,golfov servo je manji tako da bi trebalo lako da stane,jedino su rupe za kacenje na onaj nosac drugacije rasporedjene pa bi trebalo izbusiti druge.
Ima Samara solidne kocnice,ali je trajnost (citaj originalnost) delova problem.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Kod mene je jos fabricki servo uredjaj i okej funkcionise a samara gazi vec 171000km na satu je 57000 ali sam menjao sat jer se sjebala stampana ploca pa mi je laksije zameniti sat nego je prepakivati.Zasto nepokusati uzeti sa slovenke servo koja je 97 ili 98 god.

Pera

Post by Pera »

Problem je sto te servo uredjaje na otpadima cene jedno 500 din manje od novih,a opet niko ne garantuje da li ce raditi 10 dana ili 10 godina.

Post Reply