112 i puknuti zupcasti kais

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Zoca

112 i puknuti zupcasti kais

Post by Zoca »

Moja lada 112 (1.6, 16V) je u subotu samo stala na putu za Aerodrom. Presla je 30.000, vozim je 3 godine, nikad me nije ovako izdala. Platim AMSS da mi je odslepa do servisa, gde mi jutros kazu da mi je pukao zupcasti kais. Gledala u servisnu knjizicu, trebalo bi da bude menjan tek na 40.000, ali je on vec rutinski bio menjan kad mi je, u garantnom roku, otisla pumpa za vodu. Kazu da je antifriz prskao na sve strane i da su promenili sve kaiseve da ne bude belaja i korozije. I opet ispade belaj. Sad mi je frka, zene uvek nekako budu nasamarene jer majstori racunaju da pojma o motorima nemamo, sto je u mom slucaju cela istina: da li je moguce da odu ventili zbog ovoga na mom modelu? Citala ovde da neki modeli lade imaju to "samohodno" resenje i da ne moze da dodje do krivljenja ventila? Pomagajte, dajte odgovor, jer ne znam kolike pare da spremim ako se to desilo. Nisam probala da je guram, palim na sili, samo se ugasila u voznji, pristala uz put na inerciju, par puta sam zavrglala, pa posto se od indikacija u kontaktu nista nije pogasilo - ni signal za ulje, ni akumulator, ni chek enginee, odustala sam da je mucim i pozvala AMSS. Da li je moguce da je prezupcila?

markotri

Post by markotri »

Ne brini se ne mogu da se pokrive ventili na novijim ladama.Meni je pukao zupcasti na ladi 110 ,takodje sam par puta verglao i nista.Samo je zamenjen zupcasti.Nije ti to neka investicija.A i da prezubi tesko...jer sam ja sto puta palio na gurku

zoran86

Post by zoran86 »

Pozz,za odgovore tek kada se budes predstavila ovde viewforum.php?f=2&topicdays=0&start=50
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

Zoca

Post by Zoca »

zoran86 wrote:Pozz,za odgovore tek kada se budes predstavila ovde viewforum.php?f=2&topicdays=0&start=50
E, pa Markotri, bio si me malo utesio, lakse sam podnela ovih par dana neizvesnosti, jer ovi u Maniku nikako da stignu da mi pogledaju kola. Ali danas jesu: i vesti si PORAZAVAJUCE. Ispada da moj model lade, zbog svojih 16 ventila, zezne glavu i ventile kod pucanja kaisa. Cena, prava sitnica: 400-500 EVRA. Ja toliko para nemam na gomili, pa sad moram da dizem gotovinski kredit da popravim NOVA kola. Je l' jos neko ima zelju da pazari ladu?

Za Zorana86: necu da se predstavljam, dovoljno sam ocajna kao neko ko ni kriv ni duzan mora da pukne 2 prosecne srpske plate zbog puknutog kaisa kojio ne kosta ni 20 evra. Nisam ta koja ce ovih dana da bude ponosna na svoja kola.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Tako su i meni objasnili. Kod 8v klip ne udari u ventile u slučaju pucanja zupčastog remena, a kod 16V udari (ako su lagali mene i ja lažem vas). Zbog toga se valjda kod 16V češće mijenja zupčasti. Doduše ne znam da li je to kod 1.6 nešto promijenjeno, ali očigledno nije :(
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

markotri

Post by markotri »

Tacno,ja sam potpuno zaboravio na cinjenicu da je tebi 16V.Moj propust,izvini.Jeste,kod 16V se zezne i glava motora(mora da se brusi) i pokrive ventili.
Zao mi je ,sta da ti kazem.....

Zoca

Post by Zoca »

Ma hvala ti, svejedno. Znas, covek mora da se vadi iz stresa i losih misli, pa mi ona tvoja utesna poruka dobro dosla da makar par dana mirno spavam i budim se bez panike. A sad, opet, razmisljam da cu se snaci. Volim svoja kola, ozbiljno, mnogo posla zavrsim i vremena ustedim, pobegnem iz grada za vikend... Dala bih ja za nju i vise, samo da opet vozi. I da me bog pogleda da ni drugog ni sebe u njoj ne povredim. Prema toj mogucnosti ovo je sitnica.
Pozdrav.

zoran86

Post by zoran86 »

Nisam ja kriv ali takva su pravila foruma :oops: :oops:
http://ba.warpfire.com/hangar/index http://img505.imageshack.us/i/mapsmed.gif/

markotri

Post by markotri »

Zoca wrote:Ma hvala ti, svejedno. Znas, covek mora da se vadi iz stresa i losih misli, pa mi ona tvoja utesna poruka dobro dosla da makar par dana mirno spavam i budim se bez panike. A sad, opet, razmisljam da cu se snaci. Volim svoja kola, ozbiljno, mnogo posla zavrsim i vremena ustedim, pobegnem iz grada za vikend... Dala bih ja za nju i vise, samo da opet vozi. I da me bog pogleda da ni drugog ni sebe u njoj ne povredim. Prema toj mogucnosti ovo je sitnica.
Pozdrav.
Ajde,sta se sekiras...pare se uvek nadju....cuvaj zdravlje!

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

Jel ima neke garancije na urađen posao kod njih?

Treba joj reći koji zupčasti da kupi da joj ugrade,da ne bi opet zapala u iste probleme.

Ja ne znam,jer nemam auto sa takvim načinom razvoda ventila pa ga ni ne kupujem,ali znam da je od krucijalnog značaja ugradnja kvalitetnog zupčastog kaiša.

markotri

Post by markotri »

nemanya wrote:Jel ima neke garancije na urađen posao kod njih?

Treba joj reći koji zupčasti da kupi da joj ugrade,da ne bi opet zapala u iste probleme.

Ja ne znam,jer nemam auto sa takvim načinom razvoda ventila pa ga ni ne kupujem,ali znam da je od krucijalnog značaja ugradnja kvalitetnog zupčastog kaiša.
Normalno.....

djmiros

Post by djmiros »

Ja imam Ladu 110 16V 1.5 i predjenih 25000 km i razmisljam o servisu, tj. zameni zupcastog.

Gde preporucujete nabavku ovog potrosnog materijala (kais,spaner, lezaj i ev.drugo), ko je proizvodjac i kakve su cene :?:

djape1977

Post by djape1977 »

pokusaj da nadjes "gates" set zupcastog kaisa. engleski proizvodjac, umerena cena (oko 50e) i odlican kvalitet. ima ih po svim boljim radnjama u bg. na mom autu je gates i izdrzao je mnogo cimanja ukljucujuci i jedno prezupcivanje zbog upadanja dela karburatora u motor.
j***** auto bez kardana

m.deki

zupcasti kais

Post by m.deki »

Zoco nesto nestima u celoj prici.

Ukoliko je tvoj motor 1.6 16V ne bi smelo nista da se desi pri pucanju kaisa.
Ventili i klipovi se sustignu samo kod motora 1.5 16V.

Proveri ako imas jos negde u BG.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ja sam menjao zupcasti na 30000 hiljada,tako su mi rekli u servisu,stavljen je mislim shellov,kazu da je najbolji..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply