Lada 110 - zamena rucice menjaca

Moderator: letnjikovac

Post Reply
markotri

Lada 110 - zamena rucice menjaca

Post by markotri »

Zanima me jel neko menjao rucicu menjaca na ladi 110.Sve dobre rucice,stilizovane,sto sam video su namenjene za oble sipke a kao sto znate sipka na 110-kama je pljosnata i dosta dugacka.Ako neko zna dal moze da se nabudze rucice sa kruznim presekom ili dal ima da se kupe neke styling rucice za pljosnate sipke neka javi

finaldesign

Post by finaldesign »

nema za plosnate sipke nazalost... ja sam stavio rucicu marke "pilot", a sreca u nesreci je to sto je ladina sipka taman dovoljne debljine da vecina standardnih rucica se moze nataknuti, naravno malo teze... moja rucica je sjela bez problema, a kako te kupovne rucice imaju 3 imbus sharafa pri dnu, da bi ih mogao zategnuti ubacio sam komade gume (od gumene cijevi debele) kako bih popunio šupljine plosnate šipke...

markotri

Post by markotri »

finaldesign wrote:nema za plosnate sipke nazalost... ja sam stavio rucicu marke "pilot", a sreca u nesreci je to sto je ladina sipka taman dovoljne debljine da vecina standardnih rucica se moze nataknuti, naravno malo teze... moja rucica je sjela bez problema, a kako te kupovne rucice imaju 3 imbus sharafa pri dnu, da bi ih mogao zategnuti ubacio sam komade gume (od gumene cijevi debele) kako bih popunio šupljine plosnate šipke...
Final,ako ti nije tesko jel mozes da postujes sliku od tvoje rucice menjaca da vidim kako to izgleda.I jedno pitanje - Ok ako moze da se natakne,ali zar nije nasa pljosnata sipka predugacka za standardne rucice?Jel treba mozda da se krati?Ako se ne krati kako onda to izgleda?!

finaldesign

Post by finaldesign »

markotri wrote: Final,ako ti nije tesko jel mozes da postujes sliku od tvoje rucice menjaca da vidim kako to izgleda.I jedno pitanje - Ok ako moze da se natakne,ali zar nije nasa pljosnata sipka predugacka za standardne rucice?Jel treba mozda da se krati?Ako se ne krati kako onda to izgleda?!
staviti cu sliku kasnije danas... nije preduga sipka ako pronadjes rucicu koja ima dovoljno duboku rupu, onda to fino sjedne....

markotri

Post by markotri »

Ok,hvala,ocekujem sliku

markotri

Post by markotri »

Finaldesign, i dalje cekam slike :-)

p.s.Izvinite za 2 posta za redom

Imre
Automobil: Honda Civic Tourer

Post by Imre »

Kad skines originalnu rucicu,tamo ces videti mali zarez,ja sam tamo skratio i posle malo zaoblio sa strane da bi gumeni dodatak pasovao,sta obicno dobijes uz rucicu (inace vremenom ce poceti da zvecka).

finaldesign

Post by finaldesign »

markotri wrote:Finaldesign, i dalje cekam slike :-)

p.s.Izvinite za 2 posta za redom
nikako da uvatim vremena... evo je, slikano mobitelom, nabrzaka... stavit ću kasnije prave slike kad napravim fotosesion :)

Image

markotri

Post by markotri »

E hvala finaldesign!
Pa lepo ti je ovo :) Gde si kupio ovu rucicu i kolika je cena bila?Jel si kozu sam menjao?

p.s.MAlo off-topic : Kako li si izveo ono sa upaljacem,da bude crven?

finaldesign

Post by finaldesign »

markotri wrote:E hvala finaldesign!
Pa lepo ti je ovo :) Gde si kupio ovu rucicu i kolika je cena bila?Jel si kozu sam menjao?

p.s.MAlo off-topic : Kako li si izveo ono sa upaljacem,da bude crven?
ručica je marke "pilot" mislim da je to talijanska marka, kupio sam je tu u HR u nekom trgovačkom centru, a dobra je prvenstveno zato jer sam imao već ručicu ali je bila plastična, a to treba izbjegavati, kod ove je zgodno to što je kompletno metalna, nema plastičnih dijelova... zato je i bila malo skuplja, oko 13-14 eura.

Kozu sam mijenjao sam, ručno sam je sašio, precrtao sam staru i skrojio po njoj... Jedini problem je što sam uzeo malo krući materijal (skaj) i sad kad je jako hladno se previše stisne, pa je malo "krut" mijenjač dok se ne ugrije... :) I stvarno nije problem to sašiti, za sat-dva se složi...

Post Reply