nestaje voda iz pomocne posude

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

nestaje voda iz pomocne posude

Post by Spartanac86 »

koliko god vode da naspem u pomocnu posudu za hladnjak, nestane za par dana.
majstor mi je rekao da je navodno chep hladnjaka u pitanju, moj je kao za "otvoren sistem", a treba mi za "zatvoren", mada ne znam koja je razlika...kupio sam nov chep original za Rivu, ali isto se desava.

kad odvrnem chep hladnjaka vidim da ima vode skoro do chepa, ali zato sve sto naspem u rezervnu posudu ode 2-3 dana. sta je problem?

zanima me cime se proverava prisustvo i kolicina antifriza u rashladnoj tecnosti i da li antifriz isparava isto kao i voda?

djape1977

Post by djape1977 »

pogleaj crevo od posude do hladnjaka, selnu, i samu posudu. najverovatnije negde curi, mozda je pukla posuda
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Da li si rashladnu tečnost sipao dok je Riva radila na leru?
Ваз 2103, 1979.

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

e pa ne znam dal je sipana prvi put tecnost na leru ili ne...sipao je mehanicar posle generalke, i rekao mi da zamenim cep hladnjaka jer se navodno stvara pritisak i u pomocnoj posudi sto nije dobro. zamenio sam cep, ali isto kao i ranije sve sto naspem u pomocnu posudu nestane za par dana, a kad podignem cep od hladnjaka vidim da ima tecnosti tacno do cepa.

ne vidim da nigde curi od pomocne posude do ulaza u hladnjak... :?

da nije mozda los cep na pomocnoj posudi??

djape1977

Post by djape1977 »

sve i da skines cep sa ekspanzione posude nece nestati sva voda za dva dana. hladnjak je pun, znaci da nije probusen.
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Možda je neispravan zaptivač glave motora... Tada se dosta tečnosti gubi! Jer ulazi tečnost u cilindre i razređuje ulje. Da li si proveravao nivo ulja?
Ваз 2103, 1979.

spasoje

Post by spasoje »

U svakom slučaju, nije dobro. Ako je već vršena generalna, današnji mehaničari štede, pa su možda vratili stari zaptivač...
Ваз 2103, 1979.

djape1977

Post by djape1977 »

stari dihtung glave? ne vidim kako bi to bilo moguce. nikad nisam uspeo da skinem a da se ne respadne.
j***** auto bez kardana

spasoje

Post by spasoje »

Može.
Ваз 2103, 1979.

spasoje

Post by spasoje »

Ja sam svoje rekao. Tačno je da se u 99 posto sličajeva potvrđuje to da ne može, ali se dešava i da može.
Ваз 2103, 1979.

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

spasoje wrote:Ja sam svoje rekao. Tačno je da se u 99 posto sličajeva potvrđuje to da ne može, ali se dešava i da može.
Nema sanse mora da zalepi i mora bar neki deo dihtunga da ostane na glavi i bloku.
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

primetio sam da posle par dana pocinje da nestaje tecnost i u hladnjaku, a ne samo u pomocnoj posudi...moguce je onda da je hladnjak.

kako proveriti da li curi hladnjak? kad gledam ne vidim nigde vodu, recimo da curi ispod vozila ili da curi na spojevima gde su selne...
ima li lada neki grejac ili jos nesto sto se vezuje na rashladni sistem, ili voda kruzi samo hladnjak-vodena komora motora i toliko??

ako je hladnjak da li preporucujete da se sipaju one tecnosti "anti leak" sto se mogu kupiti na pumpama i trebalo bi da "krpe" sitnije naprsline?? ili traziti dobar polovan? skupi su mnogo

vojvoda

Post by vojvoda »

mozda ti curi slavina za grejanje pogledaj kod suvozacevih nogu da li je vlazno hoce tamo da gubi vodu po malo.

Post Reply