svetlo instrument table

Moderators: dejo, dejca, Miljan

Post Reply
Spartanac86

svetlo instrument table

Post by Spartanac86 »

da li je svetlo instrument table vezano na isti osigurac kao i tabla, ili se razlikuju?
pre neki dan nije htela da radi instrumenttabla uopste, ni obrtomer, nista...pogledao sam da se nije olabavio neki osigurac, i posle je proradilo sve i obrtomer i indikatori, ali ne radi ono pozadinsko svetlo. sta moze biti problem?

finaldesign

Re: svetlo instrument table

Post by finaldesign »

Spartanac86 wrote:da li je svetlo instrument table vezano na isti osigurac kao i tabla, ili se razlikuju?
pre neki dan nije htela da radi instrumenttabla uopste, ni obrtomer, nista...pogledao sam da se nije olabavio neki osigurac, i posle je proradilo sve i obrtomer i indikatori, ali ne radi ono pozadinsko svetlo. sta moze biti problem?
crkla lampica?

Shone89
Automobil: 2105

Post by Shone89 »

Crkla je i meni .... nemate pojma kako me mrzi da skidam tablu da je promenim :) Nego aj da je ne bih skidao dva puta - koja sijalica ide za pozadinsko? Pa cu da kupim i zamenim jednim skidanjem , da ne skidam prwo tablu da vidim sijalicu pa onda opet da je vratim - odem do prodavnice - pa je skidam da namestim :D
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!

[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

Proveri potenciometar da li je u redu.

Zeka

Post by Zeka »

Proveri prvo osigurace pa kao sto rece Bax potenciometar pa tek onda sijalice jer je mala verovatnoca da sve sijalice za pozadinsko osvetljenje table crknu istovremeno :?:
Ove sijalice idu za instrument tablu.
Image
[url=http://www.postimage.org/][img]http://s4.postimage.org/JauQ9.jpg[/img][/url]

Shone89

Post by Shone89 »

To su iste one koje idu u bochne migavce?

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

mislim da je malo verovatno da je sijalica, jer je i svetlo spoljnog meraca pritiska ulja van table bilo vezano tako da se palilo kad i svetlo na instrument tabli, a sad ni ono ne radi...svi osiguraci su ok na pogled, mozda je negde prekid u kablovima...

djape1977

Post by djape1977 »

sve je na istom osiguracu i kad se mrdne izgubi kontakt. tabla osiguraca ti je u raspadu. imao sam tri lade dosad i na sve tri sam morao da menjam tablu osiguraca jer se rasklimaju kontakti i onda se pojavljuju takvi problemi. pipnes amo osigurac i ono proradi
j***** auto bez kardana

Spartanac86

Post by Spartanac86 »

Bax-Lada 2107 wrote:Proveri potenciometar da li je u redu.
a gde se nalazi taj potenciometar?? kako da proverim?

proverio sam kontakte osiguraca i dodegnuo malo, trebalo bi da je dobro. instrument tabla radi, ali i dalje ne radi svetlo. i jos nesto sto sam primetio kad se ukljuci desni migavac, radi i napred i pozadi, ali trepce brze nego levi...i onaj zvuk klik-klik-klik-klik se brze cuje... :?

Shone89

Post by Shone89 »

sa leve strane volana, barem na mojoj 2105 al verujem da je isto - imas tockica da okreces pojacavas i smanjujes osvetljenje table (to je tako precizno da malo pomeris ono radi super onda opet malo pomeris nema svetla).

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

mozda je osigurac,te stare kutije imaju los kontakt,uzmi novu kutiju sa cipovima,kao nove lajke sto imaju,odgovara,4500 danara je bila cena u auto ladi,tvornicka ulica u zemunu.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Bax-Lada 2107

Post by Bax-Lada 2107 »

Ako je osigurac nece ti raditi ni parkirnog svetla na jednij strani ,jer za poziciju ima dva osiguraca. jedan je za parking svetla na jednoj strani i svetlo tablice, adrugi za drugu stranu parking svetla i celokupno osvetljenje instrument table.

spasoje

Post by spasoje »

Meni ne radi sijalica koja pokazuje ukljucen saug na 2103.
Ваз 2103, 1979.

Post Reply