Pera wrote:Problem je sto te servo uredjaje na otpadima cene jedno 500 din manje od novih,a opet niko ne garantuje da li ce raditi 10 dana ili 10 godina.
Najveci problem kod povovnih sto predpostavljam da odu od stajanja. Tako da se stvarno moze desiti da ti radi 10 dana i crkne...
Neko je spominjao da servo moze da se otvori i zamene membrane. Da li neko moze da potvrdi ovu pricu?
Teoretski moze a koliko ce u praksi da sluzi??? Jednom sam ne konsultujuci majstora kupio membrane i gumice za servo nasao sam ih u Kg ali mi majstor rece da je servo zapertlovan i svako dalje karabudzenje oko toga je neizvesno. Znam da ga nije mrzelo da radi to vec mi je iskreno rekao.
Gde mogu da se nadju te gumice u BG-u ako neko zna?Servo jeste zapertlovan,ali moze da se otvori,ja sam otvarao jedan stari,samo se oni spojevi isprave i kuciste se rasturi na pola,jedino kod sastavljanja je obavezna stega,jer je opruga unutra prilicno jaka,nista strasno ako mogu da se nadju gumice
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Pitao sam danas za ferodo pločice ali nemaju baš za samaru pa jel neko zna od kojeg auta su iste ( imao sam neke ferodo tako da znam da mogu da se nađu za samaru).
Nasao sam gumice u Kragujevcu u radnji koja se onda zvala Buba auto a danas taj lik radi sa radnjom pod nazivom Mako-auto i bavi se iskljucivo delovima za Lajke.Probaj ,ne savetujem to, ali ako mislis da moze .... Uostalom to je bilo pre brat -bratu 5 godina da li sada ima ?!?!?!?!?!
Negde sam vec napisao, pa ajd opet: Nemogu da verujem, onolika drzava, onoliki VAZ, ovoliko LADA i NIJEDAN zvanicni servis - mreza autodelova, nego sve redom kao debili ispitamo dok ne nadjemo gde je "original"
I ja treba da menjam glavni kočioni našao sam LPR i kao original(dva cilindra spakovana u jednu kutiju) i neznam koji da kupim. A što se tiče serva kod mene ok radi, a u jednoj prodavnici sam našao Master Sport servo za 2000 din.
Drugari, treba mi hitno ako neko ima rezultate sa tehnickog pregleda, tj dijagrame sile kocenja sa rezultatima ispitivanja. Treba mi za diplomski rad. Unapred hvala.
Kolko se ja u "lektoraj" razumem glavni kocioni se sastoji od jednog cilindra i jednog klipa . Ne znam o kojim "dva cilindra spakovana u jednu kutiju" se radi
stara mo nismo se razumeli kao "original ruski glavni kočioni cilindar" se pakuje dva komada zamotana u mastan papir u jednu kutiju, tako da jedan prodaju sa kutijom a drugi bez kutije.
HAHAHAHAHAHA e bas sam se slatko nasmejao.
Sto tako i Metelli ne daje uz glavni kocioni(jedan normalno) onako pride i korektor. A ne da se ovako ubijam trazeci ga.
Sve u svemu domisljatost nasih trgovaca u prodaji "ruskih" ""oridjinala"" nema granica
sasar wrote:stara mo nismo se razumeli kao "original ruski glavni kočioni cilindar" se pakuje dva komada zamotana u mastan papir u jednu kutiju, tako da jedan prodaju sa kutijom a drugi bez kutije.
Jel to zato sto kad kupis jedan, za koji mesec doci ces i po drugi.....
Pre neki dan sam imao zanimljiv susret sa policijom, koja me poslala na vanredni tehnički gde su mi ustanovili ono što već zadnjih 10 god znam, a to je da mi zadnji desni tocak lošije koči (preko 40% razlike). Ja sam se na to skoro i navikao pa izbegavam nagla kočenja koliko je to moguće. Ne znam koliki se broj majstora izmenio da resi problem, svi su bili tipa: "onaj prethodni nema pojma, ja ću to da ti sredim..." uzmu pare - a ja i dalje ostajem sa problemom. Isto i ručna, leva ok desna skoro upola slabija... Vrag je odneo šalu, sad ću još i sud i kaznu da platim... Ja baš i nemam ni prostora ni vremena da sam nešto radim, pa bih vas zamolio ako je neko na području NS raspoložen da mi to odradi ili da me uputite kod nekog majstora koji će to zaista da uradi da funkcioniše kako treba. Ipak su kočnice i upravljački mehanizam najvažniji na kolima, kada motor stane - samo ga gurneš sa strane i odeš taxijem, a kad kočnica zezne.... Pomozite ako možete.