Lada 110 - signalizacija za pojas

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

markotri

Lada 110 - signalizacija za pojas

Post by markotri »

Interesuje me u kojem slucaju se pali ona crvena lampica za pojas na ladi 110?Meni se to nikad nije upalilo otkad sam kupio auto a kupio sam ga novog.Jel se vama to pali i za sta je uopste namenjeno?

finaldesign

Re: Lada 110 - signalizacija za pojas

Post by finaldesign »

markotri wrote:Interesuje me u kojem slucaju se pali ona crvena lampica za pojas na ladi 110?Meni se to nikad nije upalilo otkad sam kupio auto a kupio sam ga novog.Jel se vama to pali i za sta je uopste namenjeno?
meni nije nikad, i mislim da to uopće niti nikad nije ni radilo nikome :)

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

more sta da uradim da se uopste ne upali. :twisted: :mrgreen:
ako je imam. :P
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Kada sam ja kupio auto rekli su mi da to uopće nije spojeno, tako da se i ne može upaliti.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

nikolabg

Post by nikolabg »

Meni je receno da je iskljuceno,kad sam ga kupovao novog.....i nemoj da prizivas djavola....znas li koliko to nervira.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

ma pusti pojas,kakve lampice,meni se pali saki dan lampica za pranje stakla,a puna do cepa,pa pisti,da poludis..
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

pbenka

Post by pbenka »

Altinjanin, ja sam imao isti problem. Tu u čepu ima reed rele (staklena cevčica sa kontaktima koji se spoje kad približiš magnet) a na plovku je magnet. Ja sam to otvorio i zamenio taj reed rele, treba malo znanja elektronike i lemilica. Ako nećeš da te zeza, prosto otkopčaj i izoluj jednu žicu (ili, naravno zameni ceo taj deo). Inače je kod mene zvučni signal ono ding-dong na početku a posle samo svetli signalna lampa a ne čuje se ništa.

altinjanin

Post by altinjanin »

drndao sam onu struju sto se kaci na flasicu,malo isprskao sa wd-40 i nepali se vise. ok,hvala pozdrav,sad mi je najbitnije to grejanje da sredim...

finaldesign

Post by finaldesign »

pbenka wrote:Altinjanin, ja sam imao isti problem. Tu u čepu ima reed rele (staklena cevčica sa kontaktima koji se spoje kad približiš magnet) a na plovku je magnet. Ja sam to otvorio i zamenio taj reed rele, treba malo znanja elektronike i lemilica. Ako nećeš da te zeza, prosto otkopčaj i izoluj jednu žicu (ili, naravno zameni ceo taj deo). Inače je kod mene zvučni signal ono ding-dong na početku a posle samo svetli signalna lampa a ne čuje se ništa.
kako si zamijenio taj reed relej? pošto je to unutra zaliveno u plastici, možeš malo objasnit preciznije, vješt sam s lemilicom :)

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

finaldesign wrote:vješt sam s lemilicom :)
Piše u uputstvima da se lade ne prodaju onima koji nisu :lol:

pbenka

Post by pbenka »

Da zaliveno je nekim materijalom, sve sam izvukao napolje iz tog plastičnog dela i onda oslobodio rele. Sad se više ne sećam detalja, ali je princip jednostavan, jedno treba to mehanički rešiti. Uostalo, jedna slika vredi više od 1000 reči pa sam stavio sliku ovde:
Image

(nadam se da ovo sa slikama funkcioniše, nisam ovo još probao)

Evo i slike celog dela koji ulazi u plastični deo merača

Image

altinjanin

Post by altinjanin »

pali se opet...a pali i lampicu da je crkla sijalica,a sve radi!!,pobrljavio nacisto!

markotri

Post by markotri »

I mene te signalizacije nerviraju katastrofa!Meni pali za antifriz a ima ga preko pola posude.A tecnosti za pranje stakla nema uopste a to ne pali!Dal je moguce da povadim sve te davace i zamenim ih?A inace,pojma nemam gde se sve nalaze!

p.s.Inace,ja sam kupio nov auto,a nikad mi se nije upalila ona lampica "P" na instr.tabli kad je povucena rucna!Proverio sam sijalicu pozadi instr.table i ona je ispravna.Kako bih mogao to da popravim?

altinjanin

Post by altinjanin »

ma nemam pojma,sutra u 9h idem u servis,prvo grejanje da sredim,pa te lampice. a sto se tice lampice za rucnu,i mene zeza,al samo preko 30 stepeni!! zvuci smesno,al kad je preko nepali tj.pali posle desetak sekundi,inace ovako je ok. sutra kucnem da javim sta sam uradio. pozdrav,laku noc

markotri

Post by markotri »

Sto ti kazes grejanje je bitnije od ovih zajebancija.Ali u svakom slucaju kada dobijes neku informaciju ili udjes u popravke tih signalizacija,javi sta je bilo da znam sta da radim.
Pozdrav!

Post Reply