Gepek kod 112

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Post Reply
nikolabg

Gepek kod 112

Post by nikolabg »

Nikola,Beograd

Da li neko ima problema sa zatvaranjem gepeka kod 112-ce,posto cu ja odvaliti plastiku nazad jer treba jako velika snaga da se zatvori.Gledao sam kako da sredim ali nemam ideju????

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne znam da li je slično kod 112-ce kao i kod Samare, ali bi trebalo da postoji pločica kojom podešavaš na šta se hvata bravica gepeka. Na jednoj strani (na vratima, pretpostavljam) imaš bravu sa kukicom (malom "zakačaljkom") koja se hvata za pločicu na karoseriji - tako je u Samari. Ta se pločica drži na 2 šrafa, čijim podešavanjem treba da olakšaš zatvaranje i otvaranje gepeka.

Ako je slično kod 112-ce, trebalo bi da je to sistem kojim se to podešava. Ali, nemoj da te brine zvuk koji plastika pozadi daje, ona uvek zveči kod serije 211x, jer je takva kakva je - ruska.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Човек изгледа мисли на пластични спојлер на репу.

Ćovek izgleda misli na plastični spojler na repu.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

pbenka

Post by pbenka »

Ja sam imao sličan problem na 111, skinuo sam neki konusni deo, koji verovatno učvršćuje peta vrata, a nisam mogao dobro da ga namestim. On se nalazi odmah pored mehaniznma za zaključavanje. Sada se lagano zatvaraju peta vrata.

igic

Post by igic »

Jeste prava muka dok se zatvore :x :x :x

Otkud_znam
Automobil: lada 110 8v

Post by Otkud_znam »

Kod mene na 110-ki se desava da kad otvorim gepek na ono dugme iz kabine,el. motor se nekako zaglavi u otvorenom polozaju i onda je nemoguce zatvoriti gepek dok rucno ne vratim tu polugicu.Kad otvaram gepek s' polja,kljucem,ovo se ne desava.

nikolabg

Post by nikolabg »

ne cuje se plastika,vec metal i ogroman pritisak koji probije bubne opne u kabini.....plus ima li neko ideju kako se podesava da se lakse podizu peta vrata posto mi na poslu stalno pretresaju gepek,i hvataju za spojler prilikom podizanja koji ce posle nekog vremena verovatno ostati nekom od njih u ruci.....

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

nemoj lupati gepek,spustis ga i onda se rukama malo naslonis i samo klikne,a moguce je da ti je crko motoric sto otvara pa zeza onda,a slobodno isprskaj sa wd-40.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Goxxy

Post by Goxxy »

Odgovaras coveku godinu dana nakon sto je on postavio pitanje... verovatno je do sada sve to resio...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

altinjanin

Post by altinjanin »

xexexexe,ej nisam ni gledao majke mi... :lol:

nikolabg

Post by nikolabg »

ma nisam resio.....nije pomogao ni wd, a nema sanse da ga zatvoris ako ne lupis .....mada sam usavrsio tehniko,kratki a ipulsni trzaj :)))

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Goxxy wrote: verovatno je do sada sve to resio...
Na Ladi se problemi ne rješavaju nego improviziraš i vremenom naučiš živjeti s njima :lol:

altinjanin

Post by altinjanin »

eee,tako se to radi,kratko,al jebitacno!!!! :lol:

vigmir

Post by vigmir »

Od kada vozim Ladu,vec 5 godina, primetio sam da se ona sama kvari ali i sama se popravlja.Milion puta mi se desilo da nesto tandrce ili zuji danas a vec sutra toga nema.Evo neko jutro ja na posao sa kolima i ispred firme vidim da curi rashladna tecnost, i to posteno. Odem do pumpe, sipam Korsantin 40 do maximuma i evo vec skoro 10 dana vozim i NISTA. Bog ce znati sta je bilo i sta je zapusilo rupu ili rupe.Sa njom je avantura zagarantovana.

nikolabg

Post by nikolabg »

ma visak delova...pa otpadne samo.....:)

Post Reply