Da li neko ima iskustva sa zamenom caure na letvi volana?Poceo je volan malo da seta i poprilicno tesko se okrece u mestu,uzeo sam cauru i te dve gumice sto je stezu i sad to treba zameniti.
Ako neko zna na kom delu letve se nalazi ta caura?
Jos jedna stvar,kada sam menjao onu zastitnu gumu na letvi nikako nisam uspeo da skinem letvu,rasrafio sam je celu,i nema sanse da je svucem sa one osovine od volana,da li tu ima neka caka ili...?
Nema caka ali je poprilicno tesko jer nema puno mesta. Pazi da pri tome ne vuces previse da ne ostetis onu plasticnu cautu koja se nalazi kod volana. Hoce da pukne.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!
Meni je drugar ,majstor,radio tu tzv. reparaciju letve volana pre par godina i video sam da se poprilicno namucio.Izvadio je kompletnu, rasturio, promenio cauru, napunio sa nekom masti i stavio novu manzetnu.Imao sam osecaj prvih dana kao da imam servo.
Nasao sam jedno uputstvo u kome je sve objasnjeno,za koji dan cu da odradim to,deluje poprilicno komplikovano,pogotovo sto se pominju neki specijalni fabricki alati,ali snacicu se vec nekako.
Ovoj mojoj drugo ne preostaje,jer dosta tesko ide volan u mestu,a i ima lufta na nazubljenoj letvi,tako da ili remont ili druga,a nova je oko 100 e
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
U pravu je Miljan za tu mesavinu,to sam nasao na ovom novom uputstvu,pretpostavljam da bas u procenat nije bitno,verovatno treba dodati malo ulja da se razredi mast,ovih dana rasturam letvu i stavicu 70% masti i 30% ulja
Evo da malo obnovim temu,na mojoj staroj letvi nisam uspeo da promenim cauru,treba neki specijalni radapciger da se skine puz,a i nazubljena letva je bila malo istrosena,tako da sam na kraju kupio polovnu letvu kod Duleta za 35 e i radi odlicno.Posle toga odem da centriram trap,kad ono ne valjaju obe kugle i levi kraj spone,sredim i to,tako da na kraju imam skroz remontovan trap.Volan bas lepo ide,i vise nista ne seta i ne krcka,sve u svemu letva,centriranje,kugle i kraj spone sa zamenom 5000 din+35e