Tabla osiguraèa

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

uzmi novu tablu,auto lada zemun oko 4500 din,ta nova tabla i nema da brines.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Goxxy

Post by Goxxy »

Ta nova tabla u Zemunu malko je preskupa. Mislim - 4500 dinara, brateeee.... Za duplo manje para možeš da prođeš na Bubanj potoku.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

altinjanin

Post by altinjanin »

znam,al mrzi me da se cimam,odem uzmem,tu mi je elektricar i za pola sata gotovo,a da se cimam preko gazele,znas i sam subota kakvo je stanje u saobracaju. pozdrav i prijatan dan!!!

Goxxy

Post by Goxxy »

Pazi - 4500 tabla osigurača, i još najmanje 1000 dinara za električara (toliko otprilike naplaćuju promenu osiguračke table u Pančevu, saznao sam od drugara) - ukupno: 5500 dinara.

Odeš do bubnja (ili pak u Pančevu može da se kupi tabla mnogo jeftinija od tih 4500, sigurno nije preko 2000-2500), kupiš tablu i zameniš sam za 30 minuta. Mislim, imaš 2 matice da odvrneš i 4-5 džekova da skineš pa da staviš na novu tablu. Ne može jednostavnije. Da dam 3000 dinara više zato što me nešto mrzi - nisam vala lud druže. :?

Radije bih preporučio ljudima da sami skinu i zamene tablu i da vide koliko je jednostavno tako nešto uraditi (i pritom naučiti nešto novo), nego da dozvole da ih majstori izuvaju za smešnu rabotu...

Btw, odosmo u offtopic ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Dimce
Automobil: Lada Samara

Post by Dimce »

Samo da napomenem da mora da se vodi racuna da svaka zica bude na svom mestu jer se vodovi razlikuju ipak je bolje ici do elektricara da on to uradi kako valja a za tablu nabolje u bubnju oko 50 e je cena lalo je zameniti tablu al pogoditi dal se dzekovi gadjaju sa vodovima u tabli e to je malo teze osim ako se ne razumes u elektriku pozdrav i srecno :D :D :D
Kad drzis Cekic u rukama,sve ti nekako,lici na Ekser.

altinjanin

Post by altinjanin »

ma sve to stoji,al meni je mirna savest,kupim u radnji dobijem racun,elektricar mi je naplatio 300 din.i nikada nisam imao problema sa strujom. a ko mi garantuje kad kupim na buvljaku,pa ako nesto nevalja opet se cimaj,ovako za pola sata sve zavrsim,platis skuplje,al vredi. ja sam uvek za to,.

turbo dvigatelj

Post by turbo dvigatelj »

Kad god mi je trebala sirena ona nije funkcionisala,motor je dva puta prekokao temperaturu,više puta mi nisu radila stop svetla.a sve to zbog loših kontakata na osiguračima.Od kada sam ovo "nabudžio" tih problema nema više!To je prvi razlog,a drugi je da 32 fastona,kalaja,plastične maske za iste košta oko 100-150 din.što je mislim znatno jevtinije od nove table.
Slažem se da je moglo biti urednije ali ovo sam radio "u afektu"jer mi čovek umalo nije ušao u gepek zbog neispravnog stop svetla.
Što se tiče grejanja plastičnih maski to je malo verovatno jer čim je dobar kontakt nema prelaznog otpora ,a samim tim ni pojačanog zagrevanja.
Hvala za sugestije,sleddeći put će biti bolje.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Eve i ja sam je "skarabudzio".....

Post by najoB »

Elem posle silnih muka koje mi je zadala osiguracka tabla resio sam da krenem stopama "turbo dvigatelj", koliko god ruzno i neugledno izgledalo mislim da je funkcionalnost vaznija od toga, novu tablu sa ubodnim osiguracima necu da kupujem, jer ovde mogu da je nadjem, al da mi je tip naruci za "tricavih" 8.000 (moze druze, al ne znam kome ces je prodati za tu lovu), keramicki osiguraci u mom slucaju ne piju vodu jer ja nisam imao roblem sa topljenjem osiguaca (skupljanjem), vec sa sirenjem konakata na tablii, i da... ovo je mnogo lepse nego ranije ("potkajlovano, raznim plastikama i drvcima" :oops: )
Male modifikacije sam napravio u odnosu na gore pomenutog kolegu.... buksnice sam razdvojio bakelitnom plocom i sve zalio pistoljem za plastiku..
Evo kako to na kraju izgleda.....

Image

Image
[/quote]

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Interesantna ideja.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

djape1977

Post by djape1977 »

tabla sa ubodnim osiguracima je oko 50 e na bubanj potoku. ta ideja sa pistoljem za plastiku ce ti se obiti o glavu, vrlo brzo ce se odlepiti, sta god da sam lepio sa tim se odlepilo.
sve prerade table osiguraca su vrlo opasne po meni, rizikujete da se nesto prespoji i izazove pozar, posebno opasno kad niste u vozilu.
j***** auto bez kardana

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

djape1977 wrote:tabla sa ubodnim osiguracima je oko 50 e na bubanj potoku. ta ideja sa pistoljem za plastiku ce ti se obiti o glavu, vrlo brzo ce se odlepiti, sta god da sam lepio sa tim se odlepilo.
sve prerade table osiguraca su vrlo opasne po meni, rizikujete da se nesto prespoji i izazove pozar, posebno opasno kad niste u vozilu.
"Na bubanj potoku" i pitanje je kakvog kvaliteta i da li moraju da se prepravljaju konektori

Lepak za plastiku u ovom slucaju ne sluzi kao izolator vec bakelit. Po meni nema rizika uopste, naravno ako znas sta radish...., a grejanje iste je beznacajno jer su kontakti kvalitetniji .....

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Predpostavljam da je covek lemio na kontakte
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

djape1977

Post by djape1977 »

ta tabla sa bubanj potoka je kod mene vec dve godine i radi bez frke, zamenio sam jedan jedini osigurac od kad sam je ugradio.
j***** auto bez kardana

stara mo

Post by stara mo »

E ako je neko hteo da prisustvuje kako se 20e baca u vazduh trebao je danas da bude samnom. Kako sam izgubio nadu da na moju samaru mogu upiciti ubodni tip table reko ajd da kupim klasicnu. Zovem u jednoj nemaju a u drugima se gadjaju cenama ko od sale.4500, pa 5000 I vrh vrhova 6200. Popizdim i odem na odpad i nadjem jednu pravio je 21 oktobar iz rodnog mi grada ,nigde oko kontakta nije izgorela plastika releji rudi cajavec extra stanje SPOLJA.!!!
Kad sam je kuci rasturio umalo pao sa stolice nisam
Usla voda ,napravila haos, zelene pecurke,kao dzungla , samo sto me nije nesto ujelo.Doduse naoko ne vidim da je nesto izgorelo al da je oksidirala za medalju to jeste. Dal vredi to cistiti uopste ili kunjati sa starom krsijnom od table.Cime se cisti stampana ploca ,koji tip kalaja treba ako to ima neke veze i sl.Svaki savet dobro doso!!
Сделано в СССР

djape1977

Post by djape1977 »

baci.
ko zna koliko dugo stoji. ako se ta voda unutra nekad zaledila, a verovatno jeste, sve je puno mikroskopskih pukotina.
j***** auto bez kardana

Post Reply