Ulje oko svjecica??

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Consigliori

Post by Consigliori »

The Clearance on candle must be ONLY 1,0-1,1мм if beside machines injection! :evil:
:!: Oil must be 3,8 litres :!:

finaldesign

Post by finaldesign »

Consigliori wrote:The Clearance on candle must be ONLY 1,0-1,1ìì if beside machines injection! :evil:
:!: Oil must be 3,8 litres :!:
thanks for that info. I must check is clearance on my candles is between 1,0-1,1 mm, but I must say that my car has LPG installed, so that can be too much space for LPG powered engine?

finaldesign

Post by finaldesign »

evo baš sam juce kupio nove svjecice, jedva cekam da kisa malo stane da ih probam stavit da vidim jel to-to ili nije...
Posto je moj auto: Lada 111, 1500 kubika, 16V uzeo sam ove svjecice:

NGK BCPR6ES-11

koje i jesu preporučene na NGK ruskim stranicama:
http://www.ngk.ru/index.php?id=1466&pd= ... m=Lada+111

Jedna me došla 3,3 eura. sve četri oko 13 eura. ;)

...otkrio sam jos jednu stvar, posto imam plin i pocelo mi je detonirat na usisnoj grani gotovo na svakom semaforu, serviser mi je predlozio da odmah mijenjam kablove, i da stavim obvezno stavim originalne...
ja ih promijenio i *puf* - nema vise detonacija :wink: e sad, jel moguce da ak su kablovi bili dotrajali ili neispravni, da se zato ulje nakupljalo na svjecicama?

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Procitaj: www.lovatogas.co.yu
www.autogas.co.yu
Naci ces odgovore zasto se javljaju detonacije.

finaldesign

Post by finaldesign »

josif visarionovic wrote:Procitaj: www.lovatogas.co.yu
www.autogas.co.yu
Naci ces odgovore zasto se javljaju detonacije.
ma znam za to... a prvo sam promijenio kablove, i sad moram priznat da vec 4-5 dana nemam niti jednu detonaciju, a prije toga sam imao 1-2 dnevno minimalno. tako da mislim da je do kablova, ako mi opet detonira onda idem dalje mijenjati redom sta ga ide (bobina itd..) :wink:

borcham

Post by borcham »

Te NGK svecice imaju zazor od 1.1mm sto je mnogo za plin kako kazu majstori. Ako ti detonira prvo probaj da smanjis zazor na 0.8 pa tek onda ostalo. Ja sam isto stavio NGK V-line svecice. Nisam dirao zazor (dakle 1.1mm) i do sada nije detonirao ni jednom, mada je nov auto tako da ostali uzroci kod mene nebi trebali dolaziti u obzir.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ako se vec nekoliko dana ne javljaju detonacije, nece se ni javljati, dokle god "struja" i zazor na svecicama budu u redu.

m.deki

Post by m.deki »

Ulje koje ti se pojavljuje od gore na svecicama (rece da ti kablovi plivaju u ulju) je zbog loseg spoja na poluglavi ili ti ventil dekli.Mora se skinuti poklopac ventila koji se sastoji iz dva dela isti se ocisti i namaze diht masom pa se tako vrati nazad.fabricki na ovo mesto neide dihtung.
Sto se tice svecica moraju biti jednokrake i zazor posto imas plin namesti izmedju onog sto ti preporucuje majstor za plin i fabricki podesenog, a to je 0.9 mm.
Inace lada radi dobro i sa Bosna svecicama njihova oznaka je FE65P.
Propucavanje na plinu moze doci i usled loseg stanja katalizatora.

Winux

Post by Winux »

a i zbog slabe varnice tiristora:)

Post Reply