TNG u Ladi

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

ljusa

Post by ljusa »

Cao svama -ja sam Ljusa iz lazarevca posedujem Ladu sputnik 99. god.Imam problem koji nemogu da resim pa ako neko moze da mi pomogne bio bih mu mnogo zahvalan. Evo o cemu se radi, UGRADIO sam sekvenc landi blu ali i posle mnogo podesavanja doticni majstor nemoze da ga nasteluje jer mi se pojavljuje trzanje u toku voznje. Da li je neko imao takve probleme ili ako neko zna servis koji bi mi resio taj problem. Hvala unapred

ladilak90

Post by ladilak90 »

Izvinjavam se ako je off ali sta se desava sa TNG misle li oni da spustaj cenu ili ne.
Ako ovako nastave izjednaci ce se sa benzinom. Za malu razliku u ceni ne vredi voziti na gas.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

ladilak90 wrote:Izvinjavam se ako je off ali sta se desava sa TNG misle li oni da spustaj cenu ili ne.
Ako ovako nastave izjednaci ce se sa benzinom. Za malu razliku u ceni ne vredi voziti na gas.
Cena gasa i goriva nemaju veze jedno sa drugim.

Goxxy

Post by Goxxy »

Dodao bih - u Srbiji.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ako je za utehu bar ga ima, u HR je 3.5kn, ali ga nema.

savke

Post by savke »

choksi wrote:Ako je za utehu bar ga ima, u HR je 3.5kn, ali ga nema.
Zar se i to desava!?

ladilak90

Post by ladilak90 »

savke wrote:
ladilak90 wrote:Izvinjavam se ako je off ali sta se desava sa TNG misle li oni da spustaj cenu ili ne.
Cena gasa i goriva nemaju veze jedno sa drugim.
Zasto ne bi imalo veze ako je toliko pojeftinila nafta i naftni gas bi trebalo da pojeftini. A pored toga ne moze da se TNG kao alternativo gorivo izjednacava sa motornim benzinom.
Uostalom kada je benzinu rasla cena rasla je cena i gasu zasto se sada ne desava isto samo u obrnutom smeru?

borcham

Post by borcham »

TNG kao gorivo ne spada pod patronat drzave (diktiranje cene) vec se cena stvara "slobodno" na trzistu. E sad tu je problem sto postoje par uvoznika koji se medjusobno dogovaraju koju cenu da drze, tako da u neku ruku gledano to "slobodno" trziste prelazi u monopol.
Jedini nacin da se utice na cenu TNG-a je bojkotovanje istog, bar dok je benzin "jeftin".

savke

Post by savke »

Dzaba kad je opet jeftinije voziti se na gas. (Dok je tako ne pada mi na pamet da bojkotujem)
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

outsider

Post by outsider »

tng SPADA pod patronat drzave od prosle godine. uveli su akcizu i tada je sa 31 otiso na 40 din, a od prvog januara 2008. je akciza povecana. znaci, da je spremna da se odrekne dela svojih prihoda, drzava bi mogla da utice na spustanje cene plina. ne bi mogla da ga vrati na 31 ali bi sigurno mogo da bude ispod 45, pa i ispod 40 din.

postoji jos gomila nacina i razloga da se drzava ne ugradjuje u cenu gasa ali ovo ipak nije politicki forum, ajde da se drzimo pravih tema: voznje i odrzavanja nasih lada!
Kad Chuck Norris sece luk ne place on nego luk

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Nova cena od juče na omv 48.1; a u rušnju 46.9 din.

borcham

Post by borcham »

To sto je drzava uvela akcizu na TNG ne znaci da kontrolise i njegovu cenu kao na primeru ostalih goriva. Cenu navodno formira trziste t.j. konkurencija. Stvar je u tome sto kod nas postoje nekoliko uvoznika koji medjusobnim dogovorom formiraju cenu TNG-a tako da na neki nacin postoji monopol sto se tice TNG-a.
I cigarete i alkohol imaju akcizu sto ne znaci da drzava ima kontrolu cena istih.

borcham

Post by borcham »

VAZNO

Za sve one koji koriste TNG kao gorivo, preporucujem da obavezno proverite benzinsku instalaciju. Konkretno mislim na stanje creva. Meni se pre dve tri zime desilo da je crevo od povratnog voda iz karburatora postalo porozno. Benzin je poceo da kapka. Slucajno sam otvorio haubu iz nekog drugog razloga i kada sam video to bio sam sokiran. Ne toliko sto gubim benzin nego sto je kapao DIREKTNO na izduvnu granu. Srecom tek sam bio upalio auto i ona nije dostigla visoku temperaturu inace bi bilo BUM.
Zato jos jednom vem kazem, proverite benzinska creva i menjajte ih i na malo sumnje u njihovo stanje.

ladilak90

Post by ladilak90 »

borcham wrote:VAZNO

Za sve one koji koriste TNG kao gorivo, preporucujem da obavezno proverite benzinsku instalaciju. Konkretno mislim na stanje creva. Meni se pre dve tri zime desilo da je crevo od povratnog voda iz karburatora postalo porozno. Benzin je poceo da kapka. Slucajno sam otvorio haubu iz nekog drugog razloga i kada sam video to bio sam sokiran. Ne toliko sto gubim benzin nego sto je kapao DIREKTNO na izduvnu granu. Srecom tek sam bio upalio auto i ona nije dostigla visoku temperaturu inace bi bilo BUM.
Zato jos jednom vem kazem, proverite benzinska creva i menjajte ih i na malo sumnje u njihovo stanje.
Identican problem. Resen pre par dana.

djape1977

Post by djape1977 »

pa kad smo vec kod toga... uvek mi je izgledalo kao idiotsko resenje da karburator i creva za dovod goriva budu iznad izduvne grane. nesreca u najavi a tako je kod mnogih vozila :roll:
video sam nekoliko jugica koji su se upravo tako zapalili.
na f132 recimo, karburator i izduv su na razlicitim stranama motora tako da nema teorije da se tako nesto desi, ali su zato rezervoar stavili tacno iznad zadnjeg lonca :roll:
jednom sam dobio udarac u zadnje desno krilo, tacno po rezervoaru koji je naravno pukao i prosuo se direkt na auspuh. sreca pa je bio dizelas. sa benzincem bi bilo veselja :(
j***** auto bez kardana

Post Reply