Samarine kocnice

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

stara mo

Post by stara mo »

Pa bre kobac jbm li ga, ja se nadam meksoj kocnici buduci da je sada kao kamen tvrda i bas od vrha hoda pravi kamen a ne koci nista bolje mi koci 10 brzinka.Sta si sve menjao jer ja planiram i servo i sve cilindre i sva creva? Kako koci, jel ispadaju oci kad nagazis ili onako :D
Pisi bas me zanima ne bih voleo da se kasnije neprijatno iznenadim :?
Сделано в СССР

Pera

Post by Pera »

Hod papucice stelujes na prekidacu za stop svetla.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Kobac SPO

Post by Kobac SPO »

stara mo wrote:Pa bre kobac jbm li ga, ja se nadam meksoj kocnici buduci da je sada kao kamen tvrda i bas od vrha hoda pravi kamen a ne koci nista bolje mi koci 10 brzinka.Sta si sve menjao jer ja planiram i servo i sve cilindre i sva creva? Kako koci, jel ispadaju oci kad nagazis ili onako
Bas ispadaju oci :D , fenomenalno koci, menjao sam servo (i jos ponesto nevezano za kocnice, kao jabucice...), a diskovi, creva, i cevcice su menjani prosle godine.

borcham

Post by borcham »

Mozda sam dosadan ali moram ponovo da postavim pitanje,
Da li je neko probao da na Samaru stavi samoventilirajuce diskove od lade 110. Pretpostavljam da postje precnik diska veci da mora i kociona kljesta da se menjaju. A verovatno i da se stave felne od 14". Mislim da bi Samara tad mnogo bolje kocila.

stara mo

Post by stara mo »

Napokon KOREKTOR :D

Image

Image
Doduse uzeo sam i gumice za kljesta autofren (spanske?!?!?!?! -budi bog s nama) tvrde da su dobre-videcmo, i jos razvodnu ruku i kapu facet.
Image
Jos malko pa da se radi auto vreme je, samo da skupim za majstora jer ce me odrati ko musa jarca kad vidi koje sam delove pokupovao hehehehehe

Uzgred borcham da znam posavetovao bih te, na zalost ne znam sta da ti kazem, nadam se da mogu uz neke prepravke u krajnjem slucaju jer kad mogu na ficu diskovi sto ne bi i na samaru mogli ventilirajuci
Jbm li ga...
Pozz
Сделано в СССР

djape1977

Post by djape1977 »

Jos malko pa da se radi auto vreme je, samo da skupim za majstora jer ce me odrati ko musa jarca kad vidi koje sam delove pokupovao hehehehehe
koj' ce ti majstor? jedan vikend i komplet gedora je sve sto ti treba! :wink:
Mozda sam dosadan ali moram ponovo da postavim pitanje,
Da li je neko probao da na Samaru stavi samoventilirajuce diskove od lade 110. Pretpostavljam da postje precnik diska veci da mora i kociona kljesta da se menjaju. A verovatno i da se stave felne od 14". Mislim da bi Samara tad mnogo bolje kocila.
mnogo bolji efekat bi postigao da ubacis nazad diskove umesto dobosa, a ne bi morao ni tockove da menjas 8)
potrazi zadnje glavcine komplet sa diskovima i kljestima od nekog fiata ili lancie sa prednjim pogonom i 4 diska. to je kod njih dosta cesta konfiguracija.
takodje - stavi najsire gume koje nadjes - 185/60/13 recimo. idu na samarine felne bez problema aima ih gde oces i kostaju ko i sve 13''
mnogo ce ti bolje kociti auto, posebno pri vecim brzinama
batali diskove od 110, em su skupi, em je kvalitet ko i sve ladino...
j***** auto bez kardana

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Pozz svima jos jednom. Citao sam ovaj topic ali ne nadjoh ono sto mene muci. Naime, meni pedala kocnice NE VRACA. Nagazim kocnicu i tako ostane,dok je nogom ne vratim u pocetni polozaj. Inace,solidno koci,nisam primetio da je kocenje oslabilo... Jer imao neko ovakvih problema? Jer je u pitanju servo ili? :?: :|
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

djape1977

Post by djape1977 »

glavni kocioni cilindar je u pitanju. menjaj odmah
j***** auto bez kardana

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

djape1977 wrote:glavni kocioni cilindar je u pitanju. menjaj odmah
ok. inace,skidao sam i otvarao servo skoro,ali nista bolje nije bilo...

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

evo sta sam danas primetio. bio sam do faxa nesto i kocnica mi je vracala,ali usporeno. znaci vrati se u pocetni polozaj ali dosta sporije nego sto bi inace trebalo. :?: i jos sam primetio da se meni to nevraćanje kocnice desava izgleda samo kad je napolju vrucina i kad se motor zagreje. kad je hladno (kao recimo danas) i kad motor ne stigne da nabije bog zna kakvu temperaturu,kocnica koliko-toliko vraca... :?:
jer moguce da glavni kocioni ime neke veze s tim? ja ipak tipujem na servo,ali opet da napomenem da se ne razumem bas toliko u majstorije... :?

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

glavni kocioni 99% mada si napisao ranije da si otvarao servo pa... :?
probaj kocnicu kada auto nije upaljen (tj kad servo ne radi), jes' mnogo teze pritisnuti ali vidi da li ce tad teze da se vraca, mada ja dajem svoj glas za glavni kocioni :!:
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

kako me secanje sluzi,vraca lepo kad je auto ugasen. :? ali ajd da ne pricam na pamet, provericu sutra i to pa javljam.

djape1977

Post by djape1977 »

kupi metelli glavni kocioni i sipaj obavezno dot4 kociono ulje. ako nisi siguran koja je sad kociona tecnost bilo bi pozeljno da ispustis svo ulje iz sistema pa sipas novo dot4. najverovatnije da su gumice u glavnom kocionom smeksale i da su nagrizene od starosti i loseg ulja. dot4 je manje korozivno i manje razjeda gumice.
j***** auto bez kardana

BokeYGTi

Post by BokeYGTi »

ok. znaci definitivno nije servo u pitanju? ne znam koje je ulje sad u sistemu. Ali sam pitao caleta i kaze da je pre par godina menjao glavni kocioni... strasno. :?

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

BokeYGTi wrote:ok. znaci definitivno nije servo u pitanju? ne znam koje je ulje sad u sistemu. Ali sam pitao caleta i kaze da je pre par godina menjao glavni kocioni... strasno. :?
Kod mene je josh uvek originalni glavni kocioni (86' god), a danas se svasta kopira tako da si verovatno imao srece sto ti je taj sluzio par godina. Sto kaze djape1977 kupi metelli i nema da razmisljash, malo skuplje u startu, ali na kocnicama se ne stede pare :!:

Post Reply