Mijenjač

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

pa da lamela ne odvaja,imao bih problema i sa drugim brzinama a ne samo sa rikvercom. to je bar moje misljenje,ali opet,ne mora da znaci da sam u pravu. :) a ovo podrhtavanje u petoj nizbrdo bez gasa, sta bi to moglo biti?
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne sme druk lager da se vrti kad nije stisnuto kvacilo, znaci da je mnogo zategnuta sajla.

djape1977

Post by djape1977 »

pa jbmlg... kad god mi se culo cangrljanje iz menjaca na leru a ne i kad je stisnuto kvacilo, ispostavilo se da je druk lager. moz biti i da je bila pretegnuta sajla, ali je druk lager svaki put bio crknut.
j***** auto bez kardana

stara mo

Post by stara mo »

Cek bre malo momci. Oko 2000. g. zamenio sam korpu kvacila jer sanse nije bilo da se ubaci u rikverc a da ne krci.Tako sam Vam ja braco drao zupcanike od 92-93.po mojoj proceni jer sam jednom pokusao spolja desnom da popustim kvacilo i krenem napred (prao sam valjda auto)noga se okliznula sa pedale pukklo kvacilo auto se ugasio i otada reko bih krcalo stalno u rikverc.U voznji nije krcalo ali se u 1. tesko ubacivalo pruzalo je otpor a rikverc ko testera.Ne treba biti aristotel pa zakljuciti da sam tada sjebo korpu i nije jednostavno lepo odvajala.Cim sam zamenio korpu u rikverc ide ko u 5. super .Al samo na leru melje ko da cangara nesto lepo rece covek ko traktor.Malo pritegnem nogom kvacilo kao da hocu da stisnem do kraja i krckanje prestaje.Dal je to do druka (koji inace treba da miruje u stanju pustenog kvacila) ili je mozda sama korpa koja se stalno vrti ne znam. :?: Inace koliko su ti lezajevi ako bude bilo da su oni crkli(napominjem u voznji kao satic niste se ne cuje)
POZDRAV!!!!!!
Сделано в СССР

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ja sad pitao caleta,kaze da je pre nekih mesec dana bio kod majstora da zameni druk lezaj,ali su ustanovili da je on dobar i da su to ipak lezajevi u menjacu...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

stara mo

Post by stara mo »

E u p.m. :?
Сделано в СССР

djape1977

Post by djape1977 »

onda sam dosad imao srece :mrgreen:
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Ljudi nek mi neko nadje Samaru kojoj ne cangrljaju lezajevi na leru i nek se prijavi za Nobelovu nagradu,to jednostavno posle nekog vremena mora da nastane i tu nema leka,sem da uzmes drugi koji malo manje cangrlja :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

ima leka, a to je redovno odrzavanje auta. konkretno za menjac 99% ljudi ce ti reci da se ulje u menjacu ne menja, e pa menja se, na svakoj ambalazi od ulja pise rok upotrebe xxxxx km ili x godina i to pogotovo za samaru gde je ulje mnogo "redje" i gde su iglicasti lezajevi koji su kvalitetniji od kuglicastih, ali traze i kvalitetnije podmazivanje, ja ga menjam jednom godisnje bez obzira koliko presao sa njim, jednostavno smatram da je sasvim prihvatljivo ulagati jednom godisnje u taj "sport", jer zadnji put kad sam skidao menjac (bio je cetvorostepeni, pa sam ga zamenio petostepenim) ostao sam ceo dan i propisno se namucio i preznojio.
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

Znam dosta Samara,od totalnih krseva do ekstra odrzavanih i svakoj se manje vise cuju lezajevi u leru i blago zujanje u voznji,kao sto rekoh nadji takvu i prijavi se za Nobelovu nagradu :mrgreen:
Cudan slucaj imam sa ovim mojim sto sam ga uzeo letos,probao sam ga na autu.Sem tog zujanja na leru u voznji se uopste nije cuo,i to je trajalo jedno 500 km i poceo je malo da zuji,ali nista styrasno.Mozda mu ova Optima ne odgovara.Planiram u skorije vreme da mu stavim neko bolje pa cemo videti.Btw. Optimi sam dodao neki aditiv za smanjenje buke u menjacu i nista nije pomoglo.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB

Post by najoB »

Ja sam jako skeptican po pitanju tih aditiva, po meni najbolji aditiv je Shell i nemada zuji nis' :mrgreen:
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Ljudi da rezimiramo koje ulje u menjac - hvala.
Sledeci auto Priora coupe.

najoB

Post by najoB »

Ja sipam Shell 15-40, u principu isto koje sipash i u motor....

zlatkodesign
Automobil: LADA Samara 1.3

Post by zlatkodesign »

Hvala prijatelju, to cu i ja da uradim.
Sledeci auto Priora coupe.

mickez

Post by mickez »

Kod moje lajke se brzine prebacuju lako, na ručici nema lufta ali na manjem gasu i kad krećem kao da se čuje neko tiho mljevenje yujanje šta li je. I puno trese pri polasku čini mi se da ću morati set kvačila mijenjati. DA li tu imam nekog većeg iybora proiyvođača, odnosno koji je set lamele druk ležaja i korpe najbolji :? Da li možda pasuje i od nekog drugog automobila.

Post Reply