1. Kad predjem 70km/h auto pocne da mi podrhtava i da mi vibriraju sedista (nisu labava) i te vibracije mi se prenose na ledja do te mere da postane neprijatno. Zasto mi se to desava?! (druk lager mi je propao; cuje se na leru, a pri polasku podrhtava - da li on moze da izaziva vibracije?) A mozda je uslovljeno drugim problemom:
2. U toku voznje, bez obzira na to da li je auto u brzini ili na leru, iz predela zadnjeg mosta mi se cuje neki cudan zvuk. Kada usporavam, cuje se tak-tak-tak, ali ne ono 'zvec' kao kada je propao krst kardana, vec tup zvuk ciji intenzitet pada sa smanjenjem brzine. Cuje se uglavnom pri maloj brzini, i iskljucivo u toku voznje - ne tokom polazenja.
Krst je ispravan, hardijev zglob je ispravan, srednji most je ispravan.
Kutija menjaca je sva masna od menjackog ulja; na svakoj matici ima po jedna kap ulja (nisu labave), ali mi nista ne kaplje i ne znam odakle dolazi. Diferencijal je mastan, ali na semeringu ne curi. Ima dovoljno ulja i u menjacu i u dif.
U cemu je problem?
U prodavnicama su mi rekli da su mi propale neke caure i lezajevi u difu, pa me zanima da li je to to, jer prodavci bi da prodaju, a mehanicari da naplate. A ja bih prvo sa vama da se konsultujem. Pretpostavljam da, ako je to propalo, nije mali zahvat i ne kosta bezazleno...
Jbt, pitam se samo gde i kad je propalo, kad stoji u garazi
Hvala unapred!!!