Termostat

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

djape1977

Termostat

Post by djape1977 »

izgleda da cu morati nesto da budzim na temu termostata na mom f131, a samarin je najblizi originalnom koji sam do sad uspeo da nadjem. e sad, zanimaju me vasa iskustva na temu kvaliteta delova. koji su se termostati pokazali dobro, koji lose, koje izbegavati?
pitam jer sam na 2104 menjao termostate na svakih 2-3 meseca dok najzad nisam nasao dobar koji evo vec godinama radi...
j***** auto bez kardana

Pera

Post by Pera »

Sve su ti to macke u dzaku,SBR totalni krs,ruski krs,mozda bi trebalo probati sa Master sport.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Mozda da probash sa golfovim, njega bi trebalo lako naci originalnog, a pristojnog je kvaliteta
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

djape1977

Post by djape1977 »

da se razumemo, treba mi spoljni termostat sa tri prikljucka za creva fi 40mm ili 50 (koliko li je vec) i cetvrtim fi8mm (ili kakav vec ima) za automatski sauh
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

kupio sam neki poljski za samaru, videcemo oce li valjati... :roll:
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

ili sam glup ili sam kupio neispravan termostat. kako da ga proverim??? znam za foru da ga skuvam ali sta mi to vredi kad je zatvoren i ne vidim jel otvara ili ne?
j***** auto bez kardana

najoB

Post by najoB »

Jesi li probao sa "vatanjem" za crevo koje vodi iz te "budze" u kojoj je termostat, dok ne postigne temp, ono bi trebalo da bude hladno, tj. mlako, a kad postigne temp, naglo da se zagreje, ako je i dalje mlako, onda opet sistem "vatanja", samo ovaj put umesto za crevo, za vrat prodavca :mrgreen:
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

Termostat kad kuvas moras da vidis da li se otvara.Ili jos bolje kuvas prokuvas vodu i sipas na prednji deo koji ti stoji ukoso i ako je ispravan voda prolazi u zadnji,a ako sipas hladnu vodu ona ne prolazi.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

djape1977

Post by djape1977 »

bogami ce da padne vatanje za vrat prodavca. definitivno neispravan NOV termostat. jeb....o sam se celu proslu noc do 5 ujutru, kuvao ga, okretao ovako i onako, definitivno neispravan.
j***** auto bez kardana

najoB

Post by najoB »

Sistem KKZ (prim.prev. : Ko Koga Zajebe )
Sto no kazu WELCOME TO SVRBIJA,
PS: Nemojte se izuvat' moz' vam neko "digne" cipele :mrgreen:

djape1977

Post by djape1977 »

ma pas mater i kad sam se uhvatio za ladin deo... zbog takvih sra.... sam i stavio u moju ladu fiatov motor, menjac, anlaser, altrnator, karburator, razvodnik, pola trapa... sve sto inace na ladi kad crkne vise ne mozes da kupis kvalitetan deo :roll:
j***** auto bez kardana

xxx

Post by xxx »

Da dignem i ovu temu iz mrtvih. Menjao sam termostat u novembru i prosao isto kao i Pedja menjao termostat 4 puta i svaki put ista situacija termostat ne propusta vodu ( prokuvam ga, izvadim klestima iz lonca zatim sipam vodu al on ne mrda) Kad sam se 4-ti put vratio u radnju sa namerom da je zapalim decko pozove nekog majstora koji ima dil sa njima i covek na licu mesta taj isti termostat montira u lajku i gle cuda on radi normalno.Naime covek mi lepo objasnio (a i u knjizi pise ) da termostat otvara na odredjenoj temperaturi pod odredjenim pritiskom tako da meni ostade poslednji i najgori (Poljski plastikaner) montiran i za sada radi

Rale
Automobil: Samara 1.5 21083

Post by Rale »

I ja sam prosle godine imao problem sa termostatom na Samari. Originalni je bio zaglavio u poluotvorenom polozaju, pa sam kupio ruski Elektromas ili tako nesto. Medjutim, on je dosta kasno otvarao. Na kraju sam problem resio ugradnjom termostata marke VERNET, pa bih i drugima preporucio ovog proizvodjaca.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!

samara1500

Post by samara1500 »

I meni kasnije otvara termostat na ovoj novoj Samari, kada je malo duža uzbrdica a napolju hladno, on drži zatvoreno sve dok se kazaljka ne počne opasno približavati crvenom polju...
:roll:
A sećaš li se gde si kupio taj termostat? Na staroj Samari sam davno promenio orginalni (koji je takođe zaglavio u poluotvorenom položaju) i tada je bio da se kupi neki metalni na izgled identičan prvoj ugradnji i nikad posle s njim nije bilo problema (a sad ima već 10god od tada).
8)
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

SRKISRLE

Post by SRKISRLE »

Moj kum vise nije imao zivaca da se bakće sa kupovnim novim termostatima na samari. Leti čim naiđe uzbrdica ili ga natera preko stotke on prokuva, i sta smo uradili: napravili sami letnji termostat. Iz kucista izbili sve ono sto ima i stavili čep u ono kratko crevo tako da on stalno vrti u veliki krug. Zimi je mogao da stavi koji hoće termostat jer nije imao problema. Mozda je budž ali mu je to bilo jedino rešenje. I dan danas se tako vozi. Svako proleće i jesen menjaža i teraj. Ja sam na mojoj staroj takođe imao taj VERNET i radio je besprekorno dok kod kuma nije bas.

Post Reply