ler gas los

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

miske

ler gas los

Post by miske »

Taman kad sam kao resio problem sa poludelim plinom posle menjanja filtera za vazduh u zadnja 2 dana na veoma niskom broju obrtaja (skoro pred gasenje) mi radi motor i na plinu i na benzinu.Inace onaj srafic na karburatoru za ler gas mi ne pomaze jer motor uopste ne reaguje na njega, zanima me da li je mozda u pitanju struja ili cak podesavanje paljenja motor je sam od sebe poceo tako da radi.Hvala na eventualnoj pomoci

Pera

Post by Pera »

Da nije tebi spalo neko vakum crevo?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

Proveri ono malo crevo sto ide iz mesaca na izduvnu granu, kad sstojish ispred auta ono ti je levo od karburatora i sajli.
Mada to ne objasnjava ler gas na benzinu, mozda te i sama sajla zeza, vidi jel vracena na svoje mesto (ima metalni nosac na poklopcu motora) i probaj nju malo da dotegnesh... pa javi ako nije da mozgamo dalje.... 8)

miske

Post by miske »

Pa koliko sam video creva su ok ali cini mi se da ima nepravilan rad kao da ga struja zeza, pre par godina mi je elektricar menjao nesto malo na alternatoru zaboravio sam kako se zove pa se mislim da kupim i da zamenim mozda je los napon.(i da li neko zna kako se zove ta plastika izgleda kao osigurac)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

to ti je mislim regler altenatora,oko 600 dinara je.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

najoB

Post by najoB »

samo ima ih vishe tipova, pa je najbolje da ponesesh tvoj, lako se skida, skini kleme sa akumulatora, zavisno od tipa ... skini zastitnu plastiku i nemosh da omashish sledece sto mozesh da skines je regulator punjenja, ali prvo proveri da li je on u pitanju (imash voltmetar na instrument tabli), mada je najbolje sa voltmetrom (unimerom) izmeriti napon punjenja (trebalo bi da bude oko 13,8v), a ako nemash unimer i ne radi ti voltmetar na tabli, mozesh i uvece da upalish farove, pa gledash, jel ima razlike u intenzitetu istih na leru i kad dash gas ?
Ali ne verujem da je on u pitanju, posto si temu postavio 28.11. i tad rekao da te vec dva dana zeza, sto ukupno do sad cini 8 dana, da ti ne uni akumulator, odavno ti ne bi mogao ni da upalish auto, tako da je bolje da proverish, dotegnutost sajli, jer ako ti ne reaguje na tockic za stelovanje ler gasa.... to moze samo da znaci da je sajla mnooogo popustena ili ti se zeznulo nesto na karburatoru, vezano za taj tockic, pogledaj, jel obavlja on svoju funkciju.... tj. jel gura onu polugicu koja regulishe ler gas?
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

Ako ne reaguje na tockic onda je sajla prezategnuta.

najoB

Post by najoB »

Pera wrote:Ako ne reaguje na tockic onda je sajla prezategnuta.
Pre ce biti pre-labava, jer rece covek da mu je ler gas slab.... bilo kako bilo fakat je da je problem u sajli, ili na samom karburatoru....proklizao navoj na osovinici na kojoj se nalazi tockic ili se nesto drugo zeznulo u samom tom sistemu polugica ....
u svakom slucaju probaj da nashtelujesh sajlu ... imash na kraju pancira dugacak navoj koji prolazi kroz nosac i sa obe strane je zabrnuta po jedna navrtka... pa odvrtanjem jedne, a zavrtanjem druge se popushta, odnosno doteze sajla.....

Pera

Post by Pera »

Ne reaguje ako je zategnuta,jer tockic ne moze da pomera polugu ako je ona vec pomerena.
Rece da mu je ler slab,ali rece i da ne reaguje na pomeranje tockica.
Proveri ti zazor na svecicama ako nije do sajle.

nessa

Post by nessa »

Zimi samaru vozim na benzin i pod sauhom lepo pali.
I onda dok ne zagreje motor (do 50 stepeni) ler gas je odlican, milina da slusas.
Cim predje tu temperaturu i pocne da je podize, lar gas je sve nestabilniji i ladja pocinje da stuca i gasi se...
Svaki predlog i pomoc je dobrodosla.. ;)

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

ajde sad ja malo da podignem temu.

do juce sve ok, međutim, danas mi cale kaze da je od jednom (najverovatnije u toku voznje) ler gas postao previsok, skoro kao da radi na sauh. pokusali smo da nastelujemo ler gas preko srafa za stelovanje ler gasa na karburatoru, i zavrnuli najvise sto je moglo, ali se nista ne desava, ler i dalje previsok. pokusali smo i sajlu za gas da olabavimo i tako regulisemo ler gas, ali ni to nije dalo rezulatata. sta moze da bude, jel ima neko ideju?

napomena: lajka je na plin. sutra cemo videti kako se ponasa ler gas na benzinu, ali bi voleo da cujem neki predlog za resenje ovog problema u medđuvremenu.

hvala unapred ;)
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

vuče falš zrak vjerovatno na dihtungu ispod karburatora ili je možda čak pukla ona plastika ispod
ps imao sam jednu asconu išla 90 bez gasa vukla ispod karburatora isto 8)
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ili to ili je pukao onaj feder što vraća sajlu dp kraja.

Pera

Post by Pera »

Ne vraca se do kraja sajla gasa,ili ti se sajla sauha ne vraca do kraja.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

sve se vraca do kraja, sve je ok sto se toga tice, kao sto je i bilo do sad.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Post Reply