Koji motor moze da stane u samaru (sa sto manje prepravki)?
Moderator: letnjikovac
Koji motor moze da stane u samaru (sa sto manje prepravki)?
Znam da je odgovor na ovo pitanje prakticno svaki koji moze da stane u motorni prostor, ali vise me zanima par stvari...prvo da li neki motor staje u nju u stilu prebacivanja fiatovih motora u zastavu (tj. pase sraf na sraf), 2 drugo koliko moze da se poveca kubikaza motora od 1500 ccm nekim standardnim metodama, trece motor od lade nive da li uopste pasuje na samaru, s' obzirom da je samara 1 lada koja nije derivat fiat-a (ili mozda gresim), cak se prica da je kopija golf-a 2...da li je samara uopste derivat nekog auta tj. da li imaju slicnu platformu ili je prica za sebe?
Motori serije 211x 99,99% mogu da se stave u samaru. To je samarin motor sa malim modifikacijama. Varijantu sa 8 ventila mozes odmah da stavis ali mislim da ti to nije cilj. Vec kod motora sa 16 ventila ima razlike u nosacu motora za koji mislim da nije problem da se "nabudzi". Po meni je veci problem ubacivanja pratecih elemenata nego samog motora t.j. treba da nabavis motor sa komplet elektronikom (ECU, kablovi), alternatorom, adsorberom, pumpom za benzin, creva za benzun...
Mislim da se bez problema mogu ubaciti i motori iz kaline i priore, izuzev novog od 1.4l.
Mislim da se bez problema mogu ubaciti i motori iz kaline i priore, izuzev novog od 1.4l.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Nosaci se mozda kace na isto mesto na motoru, ili postoje rupe ali sigurno se drugacije kace na lim. Cak sam i pisao u nekoj temi za donji nosac prema kabini. Na ladi 110 ima mesta za njega i rupe u karoseriji i menjacu ali njega nema pa sam mislio da su zaboravili da ga ugrade ali se ispostavilo da serija sa 16v nema taj nosac dok serija sa 8v i samara imaju. Skoro sam ga menjao na samari pa cu stari da stavim na 110 da vidim da li ce nesto da se promeni u vibracijama motora.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
-
stefan czv jancic
- Automobil: lada samara
Re: Koji motor moze da stane u samaru (sa sto manje prepravk
Ja sam nesto video po ruskim sajtovima, ali ne mogu sad da nadjem.
Na samaru glava sa 16v i direktno ubrizgavanje.
Pa ne znam da li moze da se uklopi glava od lade 110???
Na samaru glava sa 16v i direktno ubrizgavanje.
Pa ne znam da li moze da se uklopi glava od lade 110???
Re: Koji motor moze da stane u samaru (sa sto manje prepravk
Moze naravno .....nema koja druga sa 16vstefan czv jancic wrote:Pa ne znam da li moze da se uklopi glava od lade 110???