Kako se zove i cemu sluzi ova crna "budza"

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
najoB
Automobil: Lada NIVA

Kako se zove i cemu sluzi ova crna "budza"

Post by najoB »

Image

Kako se zove i cemu sluzi ova crna "budza" na slici oznacena crvenim strelicama, pitao sam vec "majstora" i rekao mi je... to ti je neka ruska glupost koja kobajagi stiti od korozije...?!? i ne sluzi nicemu, samo moze da te zeza, i dao mi predlog da je skinemo... sto sam ja naravno kategoricki odbio :-x ... i ako neko zna kako se ispituje njena ispravnost, mada samo ako saznam sta je , znacu i da je proverim (ne otvara mi se bzvze, kad sve radi normalno)

i pitanje broj 2: jel ima neko nekakav pinout za onaj konektor za dijagnostiku (ako je to uopste konektor za dijagnostiku) (na slici oznacen plavim strelicam)

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Cut off modul za karburator, gasi ler diznu, kad stisnes gas, ili pri kocenju motorom.

Raziel

Post by Raziel »

Ali moramo priznati da imas dobrog majstora... :D
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

borcham

Post by borcham »

Siiiiti od kooooroooozijeeeeee!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zato meni lada ne korodira ispod tog dela :lol: :lol: :lol:
Vecu glupost od majstora do sada nisam cuo. Zaobilazi ti tog majstor u sto sirem luku.

najoB

Post by najoB »

Hvala ljudi!!!!!
E to me nervira kod tih "majstora" sto mi lepo ne kaze : ne znam i gotovo, izgleda da se boji da cu imati loshe misljenje o njemu ako kaze da nesto ne zna.... e pa sad tek imam loshe misljenje o njemu.... :!:
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

najoB

Post by najoB »

A za ovo stiti od korozije... secam se da je pre, malo vishe od par godina, stric koji je radio u rusiji doneo caletu neku plasticnu, crnu kuticu, velicine pakle cigara koja se kao shrafi negde na sasiju i ima jedan kablic koji se spaja na + akumulatora i to kao sprecava korodiranje auta.... taj isti auto je posle 2-3 god zavrsio na otpadu mogao si da totaknes nogama asfalt, na vecem delu poda, :lol:
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

borcham

Post by borcham »

Mozda je pogresno prespojio zice pa ubrzao procez korodiranja :D

najoB

Post by najoB »

borcham wrote:Mozda je pogresno prespojio zice pa ubrzao procez korodiranja :D
Vish moze biti, moram otici do otpada da ga nadjem, pa da odnesem onom mom veselom "majstoru" da moze i on da zastiti svoj auto, jer ja ovaj moj Cut off modul (ili sto bi on rekao "njesra protiv korozije") ipak necu da skidam :D

Darkomol

Post by Darkomol »

Taj uredjaj protiv korodiranja(cut off modul)kosta cedlih 250,00 dinaraupravo sam ga promenuo na mojoj samohotki! :lol:

Post Reply