TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Ja sipam na pumpi iza Rodic hipermarketa na NBGu. Zavucena je poprilicno, rade SAMO plin, cena je otprilike ista ko i svuda drugo 52din ALI im je izgleda plin chistiji od ovih ostalih pa mi izdrzi 18.5 litara duze nego pre
Pritom, i kad okolo nema plina - tu ima 
Kada rucnu dignem nema da se brinem, Lada ce od srece krenuti iz trece!
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
[b]Da zakopca jelece ne treba joj nano zna da momci vole kad je otkopcano[/b]
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Mali off topic i cini da se zapitamo svi jeste li zaista potrebno ugradjivati plin...
Imam Samaru 21093 od 1500 ccm, 1992., presla 68000 km, ceo zivot na benzinu, nisam joj ugradio plin.
U autu drugar i ja, on 100, ja 80 kila, i koferi, da zaokruzimo na 200 kila opterecenja.
U Bgd-u sam napunio do cepa, vozio do Zlatibora, pa natrag do Cacka, kilometar-sat kaze 302 kilometara.
Znate koliko je trebalo da se dolije ponovo do cepa?
Okruglo 16,5 litara.
Gledam ja onog pumpadziju, gleda on mene...
Ej, bre, pa to je oko 5,5 l na 100 km, na otvorenom, Magistrala, sasvim normalan dan, sad u oktobru.
A u gradu znam da ne prelazi 9, u najgorem slucaju, s tim sto je mnogo vise vozim van grada, a i kada je vozim u gradu, to je zvizdanje Magistralom, pored Sajma, pa trk na autoput, ili preko 29. novembra na Zrenjaninac, retko ulazim u strogi centar.
Jel ovo neka zajebancija koja se samo meni desava ili jos neko ima da potvrdi da je moguce?
Sto bi bilo ko sad ugradjivao plin uz ovakvu potrosnju benzina, koji kosta 82 dinara i padace?
Imam Samaru 21093 od 1500 ccm, 1992., presla 68000 km, ceo zivot na benzinu, nisam joj ugradio plin.
U autu drugar i ja, on 100, ja 80 kila, i koferi, da zaokruzimo na 200 kila opterecenja.
U Bgd-u sam napunio do cepa, vozio do Zlatibora, pa natrag do Cacka, kilometar-sat kaze 302 kilometara.
Znate koliko je trebalo da se dolije ponovo do cepa?
Okruglo 16,5 litara.
Gledam ja onog pumpadziju, gleda on mene...
Ej, bre, pa to je oko 5,5 l na 100 km, na otvorenom, Magistrala, sasvim normalan dan, sad u oktobru.
A u gradu znam da ne prelazi 9, u najgorem slucaju, s tim sto je mnogo vise vozim van grada, a i kada je vozim u gradu, to je zvizdanje Magistralom, pored Sajma, pa trk na autoput, ili preko 29. novembra na Zrenjaninac, retko ulazim u strogi centar.
Jel ovo neka zajebancija koja se samo meni desava ili jos neko ima da potvrdi da je moguce?
Sto bi bilo ko sad ugradjivao plin uz ovakvu potrosnju benzina, koji kosta 82 dinara i padace?
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
Ne vidim nishta ne moguce moja 1300 na otvorenom putu sa normalnom voznjom ne sme da predje 6,7L ali plina i ja racunicu itekako vidim, a merio sam i testirao jedno 50 puta na putu od Krusevca do Loznice (tu josh imash i malo voznje po gradu... standardna guzva u Kraljevu, pa malo kroz Valjevo) ali uglavnom otvoren put.... nije to volga vec Samara, testirao sam je najproverenijom mogucom metodom naspem u Ks pun i ponistim kilometrazu, kad stignem u Lo opet naspem pun i zapishem kilometrazu i kolicinu plina i to lepo izracunam i uvek je u rasponu 6,31 - 6,72 plina (napominjem sa normalnom voznjom, postovanje propisa, sto uglavnom znaci ne prelaziti 80Km/h), e sad jedno su subjektivna mishljenja (o plinu i benzinu), a drugo cinjenice.... to ti je sloboda izbora, vozi na sta hoces, samo se ne zavaravaj da je voznja na benzin jeftinija od voznje na plin, jer to josh nije tacno (jedino ako ne izjednace cene) 

Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
mislim da ti nije dobra racunica. mozda priblizno tacna, ali ne skroz. kad vozi na benzin onda mozes da ga natocis do vrha, predjes npr. 158km, naspes 10litara i potrosnju meris 10/1.58. kod plina ne mozes tako jer nisu svi pistolji za gas na svim pumpapa jednako bazdareni na kom pritisku se iskljucuju prilikom punjenja. nekad napunis npr. 36,7l ,nekad 35 nekad 37. ja potrosnju plina merim na sledeci nacin. ispraznim bocu do kraja, naspem npr. 37,2 l, ponistim merac i merim potrosnju kad opet ostanem bez plina pogledam merac i racunica je jasna.
opet kazem, ne gresis puno verovatno i u svakom slucaju potrosnja ti je odlicna.
opet kazem, ne gresis puno verovatno i u svakom slucaju potrosnja ti je odlicna.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
@legenda-lako je tebi da ne ugradis plin kad imas takvu potrosnju benzina. moju potrosnju benzina mogao bi da izracuna samo Chuck Norris jer jedino on moze da izbroji do beskonacno
buzald je u pravu. naime, letos sam isao u jedno mesto kod Ivanjice. napunio sam bocu kad sam posao iz Nisa, i u povratku sipao plin u Arilju. predjeno 300 km a u bocu stane 14 litara
kad je boca ispraznjena (po povratku u Nis) potrosnja izasla na 7,5-8litara. to je realno i to je cool a 4.66L/100 km (14L/300km) je, nazalost, skroz nemoguce
buzald je u pravu. naime, letos sam isao u jedno mesto kod Ivanjice. napunio sam bocu kad sam posao iz Nisa, i u povratku sipao plin u Arilju. predjeno 300 km a u bocu stane 14 litara
kad je boca ispraznjena (po povratku u Nis) potrosnja izasla na 7,5-8litara. to je realno i to je cool a 4.66L/100 km (14L/300km) je, nazalost, skroz nemoguce
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Ne znam, to je mnogo dobra mozgalica. Jos kad mi cale na kraju kaze da cim prodjes Brodarevo npr., pa natocis onaj crnogorski, ili udjes u Grcku i natocis evropski, koji jeste da je 1,25 evra po litru, ali sta sad, Ruskinja ne zna sta joj je, kao da je drugi auto, kao da ima bar jos jedno 15 konja.
Ne zelim da se bilo ko uvredi ili tome slicno, prosto imam za cilj da sebi razbistrim dilemu TNG ili ne, a i da iznesem jedno ovakvo ludo iskustvo da Samara trosi 5,5 litara,
i da potrazim racionalno objasnjenje za to.
Jel tacno da TNG (citiram jednog drugara koje se kao razume) "prilikom sagorevanja stvara vecu temperaturu i gori klipove, pa brze propadnu"?
I posto je jasno da plin, kao i BMB, nema olova, pa ne podmazuje ventile, "suvlji" je, kako se onda koriste aditivi o kojima se dosta prica, a koji sluze da kao zamene olovo?
Ako se vec sipaju u rezervoar za benzin, onda je to cista glupost, jer benzin sam po sebi podmazuje ventile i sta ce mi aditivi onda, a ja ne vidim gede bi se drugo ti aditivi mogli sipati.
Ne zelim da se bilo ko uvredi ili tome slicno, prosto imam za cilj da sebi razbistrim dilemu TNG ili ne, a i da iznesem jedno ovakvo ludo iskustvo da Samara trosi 5,5 litara,
Jel tacno da TNG (citiram jednog drugara koje se kao razume) "prilikom sagorevanja stvara vecu temperaturu i gori klipove, pa brze propadnu"?
I posto je jasno da plin, kao i BMB, nema olova, pa ne podmazuje ventile, "suvlji" je, kako se onda koriste aditivi o kojima se dosta prica, a koji sluze da kao zamene olovo?
Ako se vec sipaju u rezervoar za benzin, onda je to cista glupost, jer benzin sam po sebi podmazuje ventile i sta ce mi aditivi onda, a ja ne vidim gede bi se drugo ti aditivi mogli sipati.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.
Lengendo stvarno ti lajka malo trosi, nije nemoguce dobar motor sve podeseno(paljenje,smesa) i najvazniji uslov dobar vozac t.j da zna kada i kako dozirati gas.Iskreno takav rezultat nisi postigao produvavajuci dizne i terajuci da lajka vristi pod visokom turazom.Umerena voznja blaga ubrzanja i to je to.
Primer :put do Crne Gore u Kg svaki auto(Yugo, Punto1.2, Mecka i moja lajka) pune se plinom do blokiranja boce.I svi na istoj plinari. Prijepolje je bila zadnja plinska stanica u Srbiji i tu dopunjujemo boce do vrha Mecka 20 i nesto lit. yugo 15.5 punto isto tako ja u lajku 13.8.
A predjeno malo vise od 190 km od Kg. Ali braco uz Zlatibor je nisam ganjao 4 -om pa gas u patos vec slusam motor i bez silovanja i jos da kazem bilo je u svakom autu po 4 -oro i puni prtljaga.
A sad u vezi plina : Motor se podmazuje u lj e m a ne benzinom tako da sefe slobodno gori gas ali pruzi cetvorotockasu kvalitetno ulje.Uljje manje propada pod gasom jer bensin ga vremenom cadjavi i reaguje sa samim uljem koje postaje retko ko voda.Ne kazem da se kod vozila na gas ulje ne menja preporuke kod kvalitenih ulja je na 10 000 ali ces videti kao sto sam ja video da nakon 10 000 predjenih sa gasom pri zameni staro ulje je zuto brale maltene ko novo.
2 . Temperaturu stvarno ne znam znam samo da gas kao pogonsko gorivo izaziva manje detonacije u motoru tako da motor radi mekse tise manje se cadjavi unutrasnji prostor u motoru (razni kanali i slicne sisarke...) tako da svi tvrde da je bar 15-20% duzi vek motora.Ima tu jos objkasnjenja ovo je samo onako iz prve
3. Sve ovo nisam izmislio ja vec o tome postoje studije.
4. Brate jeftinije je pa sad .... :
5. Budi receno to za aditive (posebni uredjaji za aditive) sam cuo da je potrebno za VVT-i motore koje su Jakuze malo slozenije napravili
inace ove nase furunice mogu da rkcu i na stare novine 
Primer :put do Crne Gore u Kg svaki auto(Yugo, Punto1.2, Mecka i moja lajka) pune se plinom do blokiranja boce.I svi na istoj plinari. Prijepolje je bila zadnja plinska stanica u Srbiji i tu dopunjujemo boce do vrha Mecka 20 i nesto lit. yugo 15.5 punto isto tako ja u lajku 13.8.
2 . Temperaturu stvarno ne znam znam samo da gas kao pogonsko gorivo izaziva manje detonacije u motoru tako da motor radi mekse tise manje se cadjavi unutrasnji prostor u motoru (razni kanali i slicne sisarke...) tako da svi tvrde da je bar 15-20% duzi vek motora.Ima tu jos objkasnjenja ovo je samo onako iz prve
3. Sve ovo nisam izmislio ja vec o tome postoje studije.
4. Brate jeftinije je pa sad .... :
5. Budi receno to za aditive (posebni uredjaji za aditive) sam cuo da je potrebno za VVT-i motore koje su Jakuze malo slozenije napravili
inace ove nase furunice mogu da rkcu i na stare novine Сделано в СССР
Krenem za Kraljevo, punim bocu na pumpi kod Jugopetrolovog skladista blizu Ade. Punim je tako da cim pocne ono karakteristicno zujanje prekidam. U povratku kilometaraza kaze 392km (par kilometara vozeno po KV) tocim na istom automatu na isti nacin. Potrosila 30.5l ili 7.8l/km.
Eh da. Samara 1500, nimalo nezna voznja.
Ali mi je zato cisto gradska voznja zimi, za medalju 13-15l.
Palim na gas.
Eh da. Samara 1500, nimalo nezna voznja.
Ali mi je zato cisto gradska voznja zimi, za medalju 13-15l.
Palim na gas.
Pitao Bog Muju
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.
-Hoces li Mujo da budes lep ili glup?
-A Mujo mu odgovori lepota je prolazna.
Meni se isto pricinjava da samara 1500 trosi negde 12-ako litara po gradu...ne znam koliko bi trebala da trosi. Nego cini mi se da je Miljan izvlacio od negde podatke koliko u kom stepenu prenosa i pri kojoj brzini i br. obrtaja trose zastavina vozila, pa ne bi bilo lose da nam predoci te podatke za ladie (javi se Miljaneee...)!!!