Iz naslova vec mozete da pretpostavite sta mi se desava.
Signalizacija za pojas pali se tokom voznje i naravno onaj iritirajuci zvuk "ding-dong"! Tako par sekundi i nema neko vreme pa onda ponovo!
Pokusao sam da provalim u kom trenutku se javlja ali nista odredjeno... Mozda kad prikocim ili kad menjam brzine ili kad naglo zakocim...
Uvek koristim pojas ali se buni i kad nisam vezan, tako da verovatno nije do onog mesta (kako da ga nazovem) gde se ubacuje pojas.
Ajd ako je neko imao slican problem, nije bas toliki problem ali nervira me, nek napise nesto...
to mi je cudno,nikad cuo da je nekom svetlela ta lampica,meni su se palile,za nivo ula,za pranje stakla,za sijalice,ali za pojas nikad. moguce da je kontakt,probaj da izvuces ceo taj deo sa tim lampidama pa vidi kablove iza da negde negubi kontakt.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
još nisam video ladu sa signalizacijom za pojas meni se to dešavalo kada je riknuo taj "kompijuter" a dok nije riknuo znalo je da se oglašava po vlašnom ili kad prođem kroz baru pošto se onda stvarao kontakt između senzora potrošenosti pakne. Ja sam se tih zvukova rešio tako što sam nalio lepka u taj piezo zvučnik
Da da, kad prodjes kroz baru redovno se pojavi lampica kao da su plocice pri kraju. Ko zna sta istripuje komp...
A i to sam razmisljao da amputiram taj zvucnik gde god da se nalazi i da najzad zavrsim s ruskom audio-vizuelnom signalizacijom!
Alekre wrote:Ma ajde, ne znamo kako da popravimo pa daj da ga skrsimo.
Kakav je to stav? Grozim se!
E ako si im i rekao.... zar nije lepshe kad na autu radi sve sto ima fabricki (i naravno ono shto sam dodash) Signalizacija za pojas nema, ama bash nikakve neposredne veze ni sa kocnicama, ni sa menjacem, ali ima posredno proveri kontakte u onoj "budzi" u koju se ubravljuje pojas to te zeza pa kad malo "cimnesh" auto on dobije ili izgubi kontakt, verovatno neki hladan lem, ili oksidirao ili labav kontakt...
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Jeste da volim ladu i vozim 110-ku ali ta elektronika im je katastrofa!Sta se svemeni nije palilo a sve u redu....Morace Rudze da se potrude u buducnosti oko toga
to jeste,u pravu ste,elektronika im je ludilo,ali ja se trudim da uvek sredim da nepotrebno nesvetli,ako nemora,tako mi je za pranje stakla non-stop svetlela,pa sam zamenio onaj plovak sto ulazi u flasicu,sad je ok,a za pojas stvarno nemam pojma nikad cuo do sada,kontakt,izvadi ceo taj kom. pa vidi sta se desava.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
I sta na kraju, skinuo centralnu kontrolnu tablu, sve deo po deo da bih stigao do signalizacije, proverio kontakte, usput ocistio ventilaciju i vratio nazad...
Znaci nista konkretno nisam uradio ali evo vec par dana uopste se ne javlja!
A neko je cini mi se vec pomenuo da lada sama od sebe leci takve "male kvarove"... Prodje neko vreme i sve se vrati na staro...
Jesi li proveravao sijalicu za osvetljenje tablice pozadi? Zna i ona da zeza. Ako ti se pali u voznji a ne na mestu to znaci da neka od sijalica zna da izgubi kontakt i da posle nastvi da radi a signalizacija ostaje ukljucena dok ponovo ne upalis auto. Muka je nekada naci koja sijalica pali tu signalizaciju. Treba biti uporan i cim se upali stati i proveriti sta u tom trenutku ne radi.
Altinjanin je u pravu. Bio sam kod elektricara radi neke druge stvari i zamolio ga da da mi pogleda i tu tablu sa signalizacijom. Covek je izvadio, ocistio kontakte i sve je bilo ok.
Vremenom zaribaju kontakti. Imao sam ,tako, problem sa yadnjim desnim stop svetlom. Gubio kontakt (zimi pogotovo zbog kondenzacije).
Jednu noc me nerviralo,nisam imao zivaca da ga cistim, uzmem izvadim ga i zamenim sa levim (na drugoj strani dodje na mesto parking sijalice) i da vidis, i dan danas radi. Lada je to ...
nije mi radila jedna sijalica pozadi na tablici.zamenuo sam je. pogledao poziciju,kratko svcetlo ,stop svetlo,dugo svetlo,sve radi pa cak i ono u ostavi. mozda da skinem onaj dzek i da ga malo izprskam nekim sprejom ili da ocistim med.alkoholom???
Da li ti se upali signalna lampica čim upališ svjetla ili se pali u vožnji nasumice? Ako je u vožnji mogu biti stop svjetla. Čak i kada rade, ali se pale malo jedno poslije drugoga, signalna lampica se upali. Očisti sve te kontakte na zadnjim svjetlima i stop svjetlima. Kod mene je bila ta situacija da se jedno stop svjetlo palilo malo iza drugoga i palilo signalnu lampicu. Izludilo me potpuno, jer kada pogledaš sve radi, pitanje je samo tajminga. Moguće da se takva situacija pojavi i na običnim svjetlima, pa kada upališ svjetla jedno se upali malo kasnije i odmah upali lampicu, dok ti odeš iza pogledati, ono sve radi. Nađi nekoga da ti pali gasi svjetla, a ti gledaj da li se pale istovremeno. Inače koliko ja znam kratka i duga svjetla (naprijed) ne pale tu lampicu, pozicija pali.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...