Miljan wrote:Ja sam prezadovoljan sa TG 621, extra gume, i po mokrom i po snegu, mnogo bolje nego Semperit koje sam pre imao.
Ko zna koliko se tu gume stajale, i kad su proizvedene. Inace, na Floridu stavljaju Trayal T-400 koje su golo govno, vrlo retko stavljaju Tigar.
Bem li ga sve je moguce (sem drvenog sporeta i camca od sundjera )
Mada kazu da postoje i neke klase guma pa ti moz da kupish TG 621 kao prvu klasu i extra su, a moz' i treca klasa i one su shit, samo ne nadjoh nigde na gumi da pishe class 1 ili nesto tome slicno
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
Ne prodaje se više treća klasa, samo prva i druga. Treća ide u otpad. Inače treba pri kupovini guma voditi računa koje je godine proizvedena. Godina i mesec proizvodnje se mogu videti na boku gume.
Tigrov i Michelinov stnadard je da gume maksimalno mogu da odleže na skladištu do tri godine. Sve preko toga se baca zbog tkz starenja gume.
Tako i da polovna guma koja još ima šaru ne mora da znači da je dobra, jer usled starenja guma gubi svoja adhezivna svojstva sa podlogom.
pitanje, posto sam nestrpljiv a i sutra imam vremena
uzecu zimske TG wintere 2 kom. za prednje pogonske na samari a prednje stavljam pozadi, sta na prolece?
1. svakako kontam na prolece-leto 2 nove za napred da kupim, a wintere mislim prebaciti pozadi u prolece ? da li ce zaista wintere preko leta izgubiti svojstva ili mogu komotno leti da ih vozim ? ili na prolece sve 4 da menjam
2. trenutno su mi napred 175/70 r13 a pozadi 165/70 r13 ima li kakvih posledica/ preporuka kada budem sada premestao prednje na zadnje
inace mesecno prelazim oko 1000 km, tako da sto zbog toga sto zbog blazih zima poslednjih godina nemam potrebe da imam 4+4 tj. letnje/zimske
te wintere bi najbolje bilo da oshtavish za sledecu zimu... mogu one ileti nije da ne mogu, samo se brze troshe....
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
dris wrote:pitanje, posto sam nestrpljiv a i sutra imam vremena
uzecu zimske TG wintere 2 kom. za prednje pogonske na samari a prednje stavljam pozadi, sta na prolece?
1. svakako kontam na prolece-leto 2 nove za napred da kupim, a wintere mislim prebaciti pozadi u prolece ? da li ce zaista wintere preko leta izgubiti svojstva ili mogu komotno leti da ih vozim ? ili na prolece sve 4 da menjam
2. trenutno su mi napred 175/70 r13 a pozadi 165/70 r13 ima li kakvih posledica/ preporuka kada budem sada premestao prednje na zadnje
inace mesecno prelazim oko 1000 km, tako da sto zbog toga sto zbog blazih zima poslednjih godina nemam potrebe da imam 4+4 tj. letnje/zimske
pozdrav i hvala
Ma slobodno vozi sa winterama i leti jes da se brze troshe ali sto lepo koce kad je vreo asfalt .
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
ljudi cujte ovo,juce pitam kod mene u Zemunu/na galenici/ u servisu koliko su 2 wintere,a meni lik kaze,''ma sta ce ti ta guma,to je najgora guma,nije prosla nijedan test''... ja ga gledam,i slusam kako sere,i kazem''brate to pricaj svojoj babi,a nemoj meni'',poludeo,odmah otisao,pa ljudi ja sam winteru vozio 3 god,prezadovoljan sam bio,i sad cu opet da uzmem,pa kako tako lupaju,majku im j... ''LAZU TRGOVCI<MAJKU IM JEBEM LOPOVSKU''
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
ljudi cujte ovo,juce pitam kod mene u Zemunu/na galenici/ u servisu koliko su 2 wintere,a meni lik kaze,''ma sta ce ti ta guma,to je najgora guma,nije prosla nijedan test''... ja ga gledam,i slusam kako sere,i kazem''brate to pricaj svojoj babi,a nemoj meni'',poludeo,odmah otisao,pa ljudi ja sam winteru vozio 3 god,prezadovoljan sam bio,i sad cu opet da uzmem,pa kako tako lupaju,majku im j... ''LAZU TRGOVCI<MAJKU IM JEBEM LOPOVSKU''
savke ::
Samar-Guja ::
Ma slobodno vozi sa winterama i leti jes da se brze troshe ali sto lepo koce kad je vreo asfalt .
Jesi li siguran da bolje koce od letnjih kada je vreo asfalt......ja bas i nisam.
Mozda bolje skripe ali ne koce bolje sigurno.
Kako ti kazesh . Probaj pa cesh znati nishta ne govorim dok ne probam .
svakom ljubitelju tigrovih guma predlazem da proba bilo koje od sledecih guma: michelin, falken, toyo, yokohama. promenicete misljenje