Na benzin radi ali nece na plin
Moderators: dejo, dejca, Miljan
Na benzin radi ali nece na plin
Pozdrav svima!
Drago mi je da postoji ovakav sajt Lado-ljibitelja.
Moj problem je ovako nastao:
Vozim 2107 1300cm, palim normalno na benzin, posle par kilometara prebacim na plin, sve je OK predjem 10-ak km, pauza 10min. Normalno upalim na plin jer je auto vec topao. predjem opet 10-ak km, auto krene da kasljucka, stanem sa strane i dok mirno drzim pedalu gasa na oko 1/3 gasa auto dobija obrtaj do oko 3500 pa naglo opadne skoro do gasenja, pa onda opet dobije gas, pa gubi ... i to u pravilnim razmacima. Prebacio sam na benzin, ali se isto desavalo i dalje... Posle par sati kada se motor ohladio, lako je upalio na benzin, prebacio sam na plin i vozio normalno. Nakon desetak kilometara opet ista prica, dobija i gubi gas u ritmu i ugasi se. Napokon sam uspeo da upalim na benzin, motor je imao veoma nestabilan rad, ali uspeo sam da se dovucem do kuce. Putem sam pokusavao da prebacim na plin ali nije hteo vise da radi na plin.
Sutradan, motor hladan, upalim na benzin, vozim 1-2 km, prebacim na plin i radi normalno! Ali to normalno je trajalo samo par km i poceo da gubi snagu, pa sam morao da vratim na benzin.
Da li neko zna sta je uzrok ovome, i kako da otklonim.
Hteo bih da ocistim filter plina ali ne znam gde se nalazi.
Molim za pomoc!
Drago mi je da postoji ovakav sajt Lado-ljibitelja.
Moj problem je ovako nastao:
Vozim 2107 1300cm, palim normalno na benzin, posle par kilometara prebacim na plin, sve je OK predjem 10-ak km, pauza 10min. Normalno upalim na plin jer je auto vec topao. predjem opet 10-ak km, auto krene da kasljucka, stanem sa strane i dok mirno drzim pedalu gasa na oko 1/3 gasa auto dobija obrtaj do oko 3500 pa naglo opadne skoro do gasenja, pa onda opet dobije gas, pa gubi ... i to u pravilnim razmacima. Prebacio sam na benzin, ali se isto desavalo i dalje... Posle par sati kada se motor ohladio, lako je upalio na benzin, prebacio sam na plin i vozio normalno. Nakon desetak kilometara opet ista prica, dobija i gubi gas u ritmu i ugasi se. Napokon sam uspeo da upalim na benzin, motor je imao veoma nestabilan rad, ali uspeo sam da se dovucem do kuce. Putem sam pokusavao da prebacim na plin ali nije hteo vise da radi na plin.
Sutradan, motor hladan, upalim na benzin, vozim 1-2 km, prebacim na plin i radi normalno! Ali to normalno je trajalo samo par km i poceo da gubi snagu, pa sam morao da vratim na benzin.
Da li neko zna sta je uzrok ovome, i kako da otklonim.
Hteo bih da ocistim filter plina ali ne znam gde se nalazi.
Molim za pomoc!
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
nemoj cistiti taj filter,400 din. ti je nov,bolje zameni,a ipak nov filter je nov.mozda bi trebalo duze auto zagrejati kad ga palis na benzin,pogotovo u ovim hladnim danima. koji je plinski uredjaj u pitanju? taj filter se nalazi ili kod boce,ili kod isparivaca,gde su creva i struja od gasa.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Ja sam imao slican problem na AUDI-u... Proveri struju u kolima da li je ok... U mom slucaju auto je isao normalno dok se ne zagreje i onda je krenuo da stuca, gubi gas i sl. Jedna svecica mi je varnicila ko loooda i kablovi su me zajebavali. Pogledaj to(nista ne garantujem ali vredi pogledati). Srecno
Nisam majstor da napravim bure, al sam majstor da osvajam cure :)
- altinjanin
Presao sam oko 9000km i filter nije menjan. Kupio sam i filter za vazduh da promenim, moze se desiti da je zapusen, mozda vlazan od ove magle i kise koja traje danima...
Isparivac je Voltran.
Ispod ventila za plin napipao sam rukom neki sraf, mozda je to filter plina? Da li ce curiti plin ako skinem filter i kako da zatvorim dotok plina. Na boci ispod meraca nivoa postoji mali ventil, mozda je to za zatvaranje dotoka.
Inace svecice i kondenzator su menjani pre par nedelja i sve je bilo OK. Jedino razv.kapa je stara, moracu da je promenim.
I danas ga vozim na benzin i sve je u redu.
Isparivac je Voltran.
Ispod ventila za plin napipao sam rukom neki sraf, mozda je to filter plina? Da li ce curiti plin ako skinem filter i kako da zatvorim dotok plina. Na boci ispod meraca nivoa postoji mali ventil, mozda je to za zatvaranje dotoka.
Inace svecice i kondenzator su menjani pre par nedelja i sve je bilo OK. Jedino razv.kapa je stara, moracu da je promenim.
I danas ga vozim na benzin i sve je u redu.
- altinjanin
ma filter 100 posto,videces kad ga skines ima da bude crn k'o ugalj! malo ce iscuriti plina,nista strasno,pa sad...kako da ti objasnim..meni se filter gasa nalazio/bukvalno ti opisujem/ kod onih flasica/ulje za kocnice i kvacilo/nalazi se u kao plasticnoj casici za cackalice/nazovimo tako,i tolike je velicine/ ima sraf koji se odvrne i izvadi,stim pre samo skinuti struju sa 2 buksne od plina sto se kace na tu casicu gde je filter,a isparivac mi je bio kod sirene,ispod flasice rashladne tecnosti. eto to je citava mudrost,nadam se da sam ti bar malo pomogao,javi sta si uradio.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Moj problem je sada jos veci. Da bi stigao do filtera plina morao sam da poskidam dovodnu i odvodnu cev iz ventila za plin, pa da skinem i sam ventil. Ocistio sam filc koji je bio pun nekakve piljevine vratio sve na mesto, ali kada sam vratio dovodnu cev primetio sam da ne hvata navoj. J..iga majstori sto mi ugradili plin ostavili poduzi vrh cevke koja ulazi u ventil tako da je holender hvatao samo na 2-3 navoja koji su sada “oblajznuli” . 
Sada moram ipak u servis da mi zamene holender, navoj na ventilu je izgleda dobar.
Tako ja i dalje trosim benzin.
Moram da se pozalim i na ovo: Otvorio sam karburator da bih ga malo ocistio jer na leru ima nepravilan rad, i imao sam sta da vidim. U komorama gde su plovci nalazila se ogromna kolicina piljaka od aluminijuma koji su tu ostali kada su majstori za plin razbusili karburator za dovod plinske smese. I ja sam tako vozio auto 10 meseci. KATASTROFA!:shock:
Zar nisu oni to morali odmah da ociste? Necu bas da pricam javno koji je to servis, ali stvarno sam se razocarao, iako ga mnogi hvale.
Sada moram ipak u servis da mi zamene holender, navoj na ventilu je izgleda dobar.
Tako ja i dalje trosim benzin.
Moram da se pozalim i na ovo: Otvorio sam karburator da bih ga malo ocistio jer na leru ima nepravilan rad, i imao sam sta da vidim. U komorama gde su plovci nalazila se ogromna kolicina piljaka od aluminijuma koji su tu ostali kada su majstori za plin razbusili karburator za dovod plinske smese. I ja sam tako vozio auto 10 meseci. KATASTROFA!:shock:
Zar nisu oni to morali odmah da ociste? Necu bas da pricam javno koji je to servis, ali stvarno sam se razocarao, iako ga mnogi hvale.