Ovo mi se desilo dva puta za zadnjih 10 dana.Kada vozim na TNG i dostignem brzinu 100-110 km/h osetim da mi pedala gasa pruza otpor kao da je pritisnuta do patosa.Kada je pritisnem jace auto malo "stucne" i nastavi da ide dobro ali se tek tada javlja moj problem.Kada treba da se zaustavim,recimo, na semaforu, pritisnem kvacilo i pustim pedalu gasa ali se ne smanjuje broj obrtaja motora.Motor urla u leru kao lud.Zaustavim se i ugasim auto, ponovo ga upalim i on opet vrti na jedno 4000 rpm.
Pre mesec dana sam zamenio sajlu za gas i ona,pretpostavljam, nije uzrok ovome zaglavljivanju.Jednostavno posle par startovanja motora sve se vrati u normalu kao da nista nije bilo.Ja nesto razmisljam da mi nesto nije u redu sa gasnom instalacijom tj. sa rasprsivacem ili nesto tome slicno.
Ako neko ima iskustva sa ovim neka mi kaze sta je jer me uzasno nervira.Bojim se da motor ne iskoci na ulicu koliko se dere kad ga uhvati ovaj"napad".
Zaglavljuje ti leptir gasa,isto imali na caletovoj Samari u firmi.Kad pustis gas on drzi i drzi.Uzmi i lepo ocisti one oprugice i osovinu na klapni WD-om i mora da radi.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
pogledaj kraj buzira tj mesto na karburatoru gde se ucvrscuje buzir i dalje nastavlja samo sajla. kod mene tu postoji neka kao zastitna guma koja mi je spadala kad naglo ubrzam. inercija je vukla pozadi i onda se ona zaglavljivala izmedju sajle i onog kao tocka na karburatoru koji vuce sajla. zaglavi se tu pa se vrati na svoje mesto tek kad nekoliko(mozda cak desetak) puta ponovo stisnes pedalu gasa. krajnje je jednostavno, nadam se samo da ga ja nisam previse komplikovano objasnio. meni se to desavalo zato sto tu gumicu nisam propisno nabio na njeno mesto kad sam podesavao zategnutost sajle(ona sluzi da zastiti onaj sraf na kome se podesava zategnutost sajle). ako ne resis problem do ujutru (14-15h) slikacu pa cu da ti pokazem (telefon mi je nesposoban za nocno slikanje ). pogledaj, ako ta gumica slobodno seta po sajli onda je 100% ona krivac.