kugle i spone za 2107
Moderators: dejo, dejca, Miljan
kugle i spone za 2107
Pozdrav Ladadžije. Nisam bio prisutan na forumu par nedelja, pa rekoh da napišem koju reč. Kako su mi spone dobile lufta, a i kugle nisu u najboljem stanju, reših da to menjam. Kako nisam hteo da stavljam FAD delove, reko ajd da probamo nešto novo. Inače FAD sam stavljao na moj stari auto (Wartburg 1.3) i nisu bile tako loše, ali evo posle 25.000km već lupaju. Pošto ja prelazim preko 10.000km godišnje , reko da potražim nešto kvalitetnije, ako može naravno. Mislim, FAD nisu loše za nekog ko prelazi do 5.000 godišnje.
Naime, uz svesrdnu pomoć Peđe, prošle nedelje su stigle kugle i spone za moju lajku. Mislio sam da nabacim te delove nešto kasnije, za koji mesec, pošto mi nije hitno, ali me kopka da vidim kakvi su. Tako da ću da ih nabacim u narednih nekoliko dana. Videćemo šta će biti.
Naime, uz svesrdnu pomoć Peđe, prošle nedelje su stigle kugle i spone za moju lajku. Mislio sam da nabacim te delove nešto kasnije, za koji mesec, pošto mi nije hitno, ali me kopka da vidim kakvi su. Tako da ću da ih nabacim u narednih nekoliko dana. Videćemo šta će biti.
Evo i mene opet. Juče sam odvezo auto kod mog prijatelja na zamenu gorepomenutih kugli i spona. Čovek je to pregledo i zamenio šta treba. TJ zamenio je samo kugle na levom točku. Reče da spone još nisu za menjanje i ostadoše stare. Pa neka ih, izguraće još malo. Na desnom točku su kugle još uvek dobre.
MEĐUTIM...To što je lupalo je ustvari bio prokleti nosač spona
Čovek ga je pritego koliko može i sad je bolja situacija, mada i dalje ponekad lupa na nekoj rupčagi.
Šta sve nisam probao, i one nosače sa ležajem i neke polovne...
Onaj sa ležajem je trajao 2000 km i otišo u p.m. Mislio sam da razbijem glavu onom što mi prodade to sr..nje
Moraću da promenim one plastične biksne u nosaču al sam GOTOVO SIGURAN da ću opet da nađem neko đubre. Jel neko dosad menjao te biksne i kakva je iskustva imao...
Razmišljam da opet tražim neki nosač sa ležajem al mislim da neću naći ništa kvalitetno, bem li ga.
Kakvi su vaši predlozi?
MEĐUTIM...To što je lupalo je ustvari bio prokleti nosač spona
Šta sve nisam probao, i one nosače sa ležajem i neke polovne...
Onaj sa ležajem je trajao 2000 km i otišo u p.m. Mislio sam da razbijem glavu onom što mi prodade to sr..nje
Moraću da promenim one plastične biksne u nosaču al sam GOTOVO SIGURAN da ću opet da nađem neko đubre. Jel neko dosad menjao te biksne i kakva je iskustva imao...
Razmišljam da opet tražim neki nosač sa ležajem al mislim da neću naći ništa kvalitetno, bem li ga.
Kakvi su vaši predlozi?
Zavisi samo na kakav si nosač spona naišao. Problem kod tih nosača sa ležajem je što ne razbije ležaj već aluminijumsko kućište. Razmišljam da pokušam prepravku običnog nosača na nosač sa ležajevima, s tim što bih stavio konusne ležajeve umesto običnih, jer se mogu dodatno pritezati. Videću s mojim stricem, on je metalostrugar.

Ljudi, ovim zajebancijama nikad kraja. Zamenio sam taj nosač spona, kad primetim da su otišle gumice na balans štangli. Dakle, sa ladom nikad nije dosadno. U skorije vreme će i to da se menja. Znajući kakvo se đubre od delova kod nas prodaje, neznam gde da tražim. Dal neko zna od kog proizvođača da tražim. Video sam neke trajalove gumice, mislim da su bile za Keca, dal su dobre, bem li ga...
idi na neki otpad i skidaj sa bilo kog starog fiata ili lade. sto starije to bolje. ni ja dosad nisam nasao pametnije resenje, nabavio sam poliuretan ili kako se vec zove plastika od koje se za trke prave te komponente, treba da odnesem strugaru da mi napravi po meri. to bi trebalo da bude veoma trajno resenje ali slutim da ce da bude tvrda napred do zla boga. mogu da vidim ima li neke sanse da se naruce originalne te gumice za fiata pa cu javiti
j***** auto bez kardana