Besšumni mehanizam na vratima 11x

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Iggy

Besšumni mehanizam na vratima 11x

Post by Iggy »

Zainteresovan sam da kupim, ako neko ima i voljan je da proda ili ako se negdje može na našim prostorima naći ovakav besšumni mehanizam.

ImageImageImage

Image

Raziel

Post by Raziel »

ja imam takve brave sa samare, ali daleko od toga da se ne cuju... a i stari dobri klik samarine brave je nesto prelepo... i dok ne vidis auto po tom zvuku mozes znati koji je, razumes, to je nesto unikatno.. :)
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

Iggy

Post by Iggy »

Nije meni problem u kliku, vec je problem kad neko sjedne pa unese vrata u auto, :evil: ko veli Lada je pa da ja zamahnem iz sve snage. :x

Raziel

Post by Raziel »

jao, i ja imam tih problema. a ladina vrata se skoro sama zatvaraju. jbg, navikli ljudi na zastavu pa im nabildovane ruke od volana, vrata i menjaca. nego ja sam imao problema sa zetovim mercedesom, vrata se super lako zatvaraju, ali i odlicno dihtuju tako da kad sednemo ako on prvi zatvori ja moram veoma jako da zalupim ili samo kliknu na pola. zato uvek zurim da zatvorim prvi... :D
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]

Iggy

Post by Iggy »

Dihtovanje je problem kod većine Njemačkih vozila, bar sam ja imao takvo iskustvo sa više generacija i modela VW, a kad sam kupio Ladu podesim vrata da se zatvaraju sa cent, malim prstom, međutim kad sjedne neko drugi ko nema pojma šta je Lada,... :shock: :x

Vidio sam uživo (te fotografisao) kako funkcioniše mehanizam i dobro je rješenje, čudi me samo da to odmah nisu ugradili, jer vidim da su kod Kaline ovaj problem ispravili.

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Kada imas te brave sa plasticnim caurama, nema podmazivanja pa je mnogo cistije, dok ove cisto metalne moraju biti malo podmazane da bi to radilo kako treba.

To je veci razlog za nabavku takvih, nego sam zvuk.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

Sto bi rekli u "Kamiondzijama", kao sef, samo lagano povuces...

Jel ima nekog drugog leka osim zamene brave kad vrata ne mogu da se otvore spolja jer je onaj jezicak pukao, pa ona polugica koja se pritiska prstima ostaje u potisnutom polozaju, jer nove brave prodaju samo u paru? :x

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Imas cak da kupis i komplet za popravku brava. Ja sam komplet za popravku dve brave platio 200din.
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Raziel

Post by Raziel »

lengenda wrote:Sto bi rekli u "Kamiondzijama", kao sef, samo lagano povuces...

Jel ima nekog drugog leka osim zamene brave kad vrata ne mogu da se otvore spolja jer je onaj jezicak pukao, pa ona polugica koja se pritiska prstima ostaje u potisnutom polozaju, jer nove brave prodaju samo u paru? :x
ja sam kupovao na komad. e sad mi menjamo spoljne bravice jer polomimo jezicak, a zasto? verovatno treba promeniti unutrasnji mehanizam i samu bravu. kad to bude radilo kako treba nece biti potrebe za jakim pritiskom na "kvaku" te ce duze trajati. razumes? ako je ukljuceno previse potrosaca na jedan steker izgori ti osigurac, ako ga promenis izgorece i taj... problem moras resiti u korenu.

Iggy

Post by Iggy »

Kupljeno, doduse samo za prednja vrata. Za zadnja u nekoj sledecoj turi. :mrgreen:

Aksentije

Post by Aksentije »

Slike? Koliko para?

Iggy

Post by Iggy »

Pojma nemam gdje odose slike koje sam postavio ranije. Ima li neki vremenski limit za postavljene slike?

Cim uslikam postavicu.

Mene je izaslo 35€, sa postarinom.

Utisci su vaaauuuu. Na autu sa ovim gabaritima imas osjecaj da je par klasa iznad od one u koju inace svrstavaju nase lade. Glupost je sto nas (mislim na istocno trziste, posto pretpostavljam da lajke namjenjene za zapadno trziste nemaju ovih problema) uopste maltretiraju sa takvim sitnicama za male pare, i sto odmah ne postave, ne samo bravice, vec i kompjuter, maglenke... Onaj ko se odluci da kupi ladu nece sigurno praviti pitanje za dodatnih 150-200€, a zadovoljstvo koje pruza tih par sitnica pozitivno mjenja kompletan utisak o autu.

Iggy

Post by Iggy »

Iggy wrote:Pojma nemam gdje odose slike koje sam postavio ranije. Ima li neki vremenski limit za postavljene slike?
:mrgreen: Instaliran Malwarebytes :hit

:angel

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Ne kapiram šta se tu sad menja? Jel oba onda dela brave na vratim u kompletu ili samo onaj klin sto ide na dovratak. I ako moze ukratko proces zamene. Tj. jeli nesto koplikovano ili se moze odraditi brzo i jednostavno

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

I ja sam jako zainteresovan za ovo.

Post Reply