Gubim vodu a ne znam gde

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

stara mo

Post by stara mo »

ujs!!! :shock:
Сделано в СССР

Sheena

Re: gubim vodu a ne znam gde

Post by Sheena »

Je tko probao sa prahom od paprike? Urbana legenda ili zbilja funkcionira?

Goxxy

Post by Goxxy »

Ne bih eksperimentisao ni da mi platiš :D Daj Džejmiju i Adamu iz Mythbusters-a neka oni probaju ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

djape1977

Post by djape1977 »

Ne bih eksperimentisao ni da mi platiš Daj Džejmiju i Adamu iz Mythbusters-a neka oni probaju
:lol: :lol: :lol:
vidjao sam takve eksperimente. osim rupa u hladnjaku oce da zapusi i kanale za hladjenje u glavi :roll:
j***** auto bez kardana

turbo dvigatelj

Post by turbo dvigatelj »

I ja tipujem na dihtung glave jer i meni se isto dešavalo dok sam imao "Yugo".Nigde ništa ne curi,a voda se doliva svakodnevno.Probio dihtung glave na četvrtom cilindru,a ja provalio tek kada je počeo na auspuh da pusta paru kao "ćira"

mickez

Post by mickez »

Uh da ne otvaram novu temu, vidim da se i ovdje vodila rasprava o nečem sličnom. Evo voyim je svakodnevno i skoro svaki dan mram dosuti skoro pola litre rashladne tečnosti. Sva, ali sva crijeva, spojevi, veliki hladnjak kao i radijator u kabini su potpuno suvi. Motor radi savršeno, šapće, na izduvu nema ni primjera povećane kondeyacije. Pobogu kud nestaje ta voda !!!? :evil:

Pera

Post by Pera »

Ako je sve tako nema gde sem na glavi.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

mickez

Post by mickez »

toga se i plašim ali pokazao bi se barem veći pritisak u posudi, svjećice bi bile zelene, puckao bi iz auspuha i imao nemiran rad, ali ništa od toga. Nije problem skinuti glavu, al sta aka se time ne riješi problem. Ništa pogledaću sutra još dodatno čepove na bloku i ventil za ispuštanje vode na bloku.

kosta978

Post by kosta978 »

I moja gubi vodu, kad smo gledali s majstorom reče čovek da sumnja da je iscepan dihtung usisne grane, vidi se da vlaži na njemu. sad sam to sve prebrisao i pratim situaciju, ako se ponovi, moraću to da menjam

djape1977

Post by djape1977 »

pazljivo pregledaj sva creva i spojeve, oce da curka po malo pa da se i ne vidi da kaplje nego isparava od toplote motora.
ako je zveknuo dihtung glave ili sama glava motora ne mora da ima bilo koji od tih simptoma u pocetku. moze sve lepo da radi dok se rupa toliko ne poveca da ujutru nece da upali zbog previse vode u cilindru, a to moze i da potraje nekoliko hiljada km
j***** auto bez kardana

kosta978

Post by kosta978 »

Curkalo je najpre gornje crevo što ulazi u hladnjak pa sam dotegao šelnu, bem li ga proveriću i ostala creva.

Goxxy

Post by Goxxy »

Meni je curkalo na donjem ulazu u hladnjak, ali toliko malo da je sve isparavalo i da nikada nisam našao baricu ispod kola. Primetio sam baš kada sam nakon vožnje pregledao hladnjak detaljno i primetio da je vlažno na tom spoju. Posle je izbio ceo hladnjak :D

Skinuo stari, zamenio novim, zamenio šelne i pritegao. Više ni kap ne troši. Suma sumarum - treba baš detaljno zagledati da biste primetili da li pušta i gde...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

kosta978

Post by kosta978 »

Evo sad sam baš gledao. Izgleda da mi je bušan hladnjak. Video sam da isparava pri dnu hladnjaka na levoj strani u pravcu vožnje. Tu ima neki šraf (sa plastičnim rukohvatom), dal je za ispuštanje rashladne tečnosti, nisam siguran, nisam do sad ispuštao antifriz. Da pomenem da mi je hladnjak aluminijumski.
Ne znam da li se može zakrpiti (lemljenjem ili čime god već). Mada mi se čini da curi na spoju plastike i aluminijuma.
Druga stvar, što se tiče dihtunga usisne grane: pojavila se barica antiriza na usisnoj grani između 3 i 4 cilindra. I to sra..e mora da se menja. Za baksuz to mi se uvek dešava po ovakvom lošem vremenu

mickez

Post by mickez »

Ja za sada nisam ustanovio da bilo gdje ima barem isparavanja a kamoli lokvice, ali pratiću još malo prije nego se odlučim za skidanje glave. Nevjerovatno za dva dana popio je litru vode !!!! :shock: :sad: :evil:

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Pa i meni se deshavalo da curi unutra od grejanja ali sam to reshio nekom crnom tecnoscu shto se sipa u hladanjak isklucivo sa antifrizom . :roll:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Post Reply