Gubim vodu a ne znam gde
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: gubim vodu a ne znam gde
Je tko probao sa prahom od paprike? Urbana legenda ili zbilja funkcionira?
-
turbo dvigatelj
Uh da ne otvaram novu temu, vidim da se i ovdje vodila rasprava o nečem sličnom. Evo voyim je svakodnevno i skoro svaki dan mram dosuti skoro pola litre rashladne tečnosti. Sva, ali sva crijeva, spojevi, veliki hladnjak kao i radijator u kabini su potpuno suvi. Motor radi savršeno, šapće, na izduvu nema ni primjera povećane kondeyacije. Pobogu kud nestaje ta voda !!!? 
toga se i plašim ali pokazao bi se barem veći pritisak u posudi, svjećice bi bile zelene, puckao bi iz auspuha i imao nemiran rad, ali ništa od toga. Nije problem skinuti glavu, al sta aka se time ne riješi problem. Ništa pogledaću sutra još dodatno čepove na bloku i ventil za ispuštanje vode na bloku.
pazljivo pregledaj sva creva i spojeve, oce da curka po malo pa da se i ne vidi da kaplje nego isparava od toplote motora.
ako je zveknuo dihtung glave ili sama glava motora ne mora da ima bilo koji od tih simptoma u pocetku. moze sve lepo da radi dok se rupa toliko ne poveca da ujutru nece da upali zbog previse vode u cilindru, a to moze i da potraje nekoliko hiljada km
ako je zveknuo dihtung glave ili sama glava motora ne mora da ima bilo koji od tih simptoma u pocetku. moze sve lepo da radi dok se rupa toliko ne poveca da ujutru nece da upali zbog previse vode u cilindru, a to moze i da potraje nekoliko hiljada km
j***** auto bez kardana
Meni je curkalo na donjem ulazu u hladnjak, ali toliko malo da je sve isparavalo i da nikada nisam našao baricu ispod kola. Primetio sam baš kada sam nakon vožnje pregledao hladnjak detaljno i primetio da je vlažno na tom spoju. Posle je izbio ceo hladnjak 
Skinuo stari, zamenio novim, zamenio šelne i pritegao. Više ni kap ne troši. Suma sumarum - treba baš detaljno zagledati da biste primetili da li pušta i gde...
Skinuo stari, zamenio novim, zamenio šelne i pritegao. Više ni kap ne troši. Suma sumarum - treba baš detaljno zagledati da biste primetili da li pušta i gde...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]
Evo sad sam baš gledao. Izgleda da mi je bušan hladnjak. Video sam da isparava pri dnu hladnjaka na levoj strani u pravcu vožnje. Tu ima neki šraf (sa plastičnim rukohvatom), dal je za ispuštanje rashladne tečnosti, nisam siguran, nisam do sad ispuštao antifriz. Da pomenem da mi je hladnjak aluminijumski.
Ne znam da li se može zakrpiti (lemljenjem ili čime god već). Mada mi se čini da curi na spoju plastike i aluminijuma.
Druga stvar, što se tiče dihtunga usisne grane: pojavila se barica antiriza na usisnoj grani između 3 i 4 cilindra. I to sra..e mora da se menja. Za baksuz to mi se uvek dešava po ovakvom lošem vremenu
Ne znam da li se može zakrpiti (lemljenjem ili čime god već). Mada mi se čini da curi na spoju plastike i aluminijuma.
Druga stvar, što se tiče dihtunga usisne grane: pojavila se barica antiriza na usisnoj grani između 3 i 4 cilindra. I to sra..e mora da se menja. Za baksuz to mi se uvek dešava po ovakvom lošem vremenu
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S