Dnevna svetla
Moderator: letnjikovac
meni treba, samo me zanima kako izgleda na autu... i da li montiranje zahteva neki ozbiljniji zahvat unutar fara ili je prosto ubaciti? udostoji me jednom slikom i ako mi se svidi odmah na PM saljem potrebne podatke.
[url=http://www.limundo.com/ref/Raziel38/][img]http://www.limundo.com/fajlovi/BannerAff/Limundo-468x60.png[/img][/url]
- Bax-Lada 2107
- Bax-Lada 2107
I ja delim isto misljenje... u zakonu o bezbednosti saobracaja stoji da vozilo koje ucestvuje u saobracaju od prvog sumraka do potpunog svanuca mora imati upaljena najmanje oborena svetla.... sto bi znacilo da je nocu zabranjeno voziti samo sa upaljenom pozicijom (logicno), a danju ne morash da imash upaljena nikakva svetla, ne morash, ali mozesh bilo poziciju, bilo oborena....vigmir wrote:Nije mi malo jasno zasto ne bih mogao voziti danju sa pozicionim svetlima.Kome to smeta a pri tome jos i da te kazne.Mislim da ste malo pobrkali loncice.
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Onda da ponovim...najoB wrote:I ja delim isto misljenje... u zakonu o bezbednosti saobracaja stoji da vozilo koje ucestvuje u saobracaju od prvog sumraka do potpunog svanuca mora imati upaljena najmanje oborena svetla.... sto bi znacilo da je nocu zabranjeno voziti samo sa upaljenom pozicijom (logicno), a danju ne morash da imash upaljena nikakva svetla, ne morash, ali mozesh bilo poziciju, bilo oborena....vigmir wrote:Nije mi malo jasno zasto ne bih mogao voziti danju sa pozicionim svetlima.Kome to smeta a pri tome jos i da te kazne.Mislim da ste malo pobrkali loncice.
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном затвора у трајању до 30 дана казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама:
.....
13) члана 77. став 2, возач који не користи ни дуга ни оборена светла а користи само позициона светла,
[quote=
Onda da ponovim...
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном затвора у трајању до 30 дана казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама:
.....
13) члана 77. став 2, возач који не користи ни дуга ни оборена светла а користи само позициона светла,[/quote]
jest, a kad... jel precizirano danju il' se odredba odnosi samo na uslove smanjene vidljivost...?
Posto sam pitao saobracajca jel kaznjivo koriscenje samo pozicionih svetala danju kad je vidljivost normalna i on mi je rekao "jes' ti normalan, sto bi to bilo kaznjivo" .....
...... mada ovo je Srbija.... nista nas ne sme iznenaditi!!!
Onda da ponovim...
.....
13) члана 77. став 2, возач који не користи ни дуга ни оборена светла а користи само позициона светла,[/quote]
jest, a kad... jel precizirano danju il' se odredba odnosi samo na uslove smanjene vidljivost...?
Posto sam pitao saobracajca jel kaznjivo koriscenje samo pozicionih svetala danju kad je vidljivost normalna i on mi je rekao "jes' ti normalan, sto bi to bilo kaznjivo" .....
...... mada ovo je Srbija.... nista nas ne sme iznenaditi!!!

Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)
- Imre
- Automobil: Honda Civic Tourer
Nazalost panduri nemaju pojma o zakonu,sto je jako zalosno!
I ja sam vec prosao tako,sto sam pitao jednog da li je dozvoljeno a sutradan me drugi hteo kazniti za isto...a kad sam mu rekao da nemaju pojma,hteo me je tuziti zbog vredjanja...(potpisao sam neki glupi zapisnik,ali poziv nije stigao ni posle 3 godine,a ni poziv na sud zbog preksalja).
I ja sam vec prosao tako,sto sam pitao jednog da li je dozvoljeno a sutradan me drugi hteo kazniti za isto...a kad sam mu rekao da nemaju pojma,hteo me je tuziti zbog vredjanja...(potpisao sam neki glupi zapisnik,ali poziv nije stigao ni posle 3 godine,a ni poziv na sud zbog preksalja).
Pozicija (sama) sme biti uključena samo dok vozilo stoji znači ne sme se voziti pod pozicijom ni u kojim vremenskim uslovima, isto tako ne smeju sa prednje strane vozila biti montirana crvena svetla čak ni kao pozicija. Ukoliko se nekada u dalekoj budućnosti usvoji ovaj već ubuđali(u fioci) ZOBS i dnevna svetla budu obavezna biće definisan (trebalo bi) intezitet (jačina) svetala koja se mogu smatrati dnevnim (oborena ili neka dodatna kao ova na audiju).