Akumulatori

Moderators: BokeYGTi, dejo, Miljan

djape1977

Post by djape1977 »

izmeri koliko veliki moze da stane i kupi najveci. bosch silver su se meni dobro pokazali
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

Ja eto jos teram istu vartu :) od kada sam kupijo auto odma sam stavijo nov akumulator i dalje traje. bas cekam kad ce da vrisne. :D
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

mickez

Post by mickez »

Varta zakon :) :) 55 Ah ne treba jači a traje duuugo

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Koju Vartu, Black, Blue ili Silver Dynamic ?

Goxxy

Post by Goxxy »

Pre recimo 3 godine sam kupio Bosch Silver od 72Ah i pri ovom mrazu pali solidno. Nije kao kada sam ga kupio (naravno, nije nijedan) ali mi (da ne ureknem) ne pravi problema. Prethodni je nabavljen jedan dan pre putovanja na Zlatibor :D
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ja sam uzeo EXIDE i vrlo sam razocaran, evo da napisem i ovde.

NE KUPUJTE NIKAKO EXIDE AKUMULATORE !!!

01.07.2008. kupio sam akumulator EXIDE X-tra+ XP02 50Ah 510A i platio ga 6000 din, posto je stari Black Horse 45Ah 400A posle 5,5 godina ispustio dusu. Posle tri meseca, i to po veoma toplom vremenu, nece da zavergla, prikljucim punjac na 5 minuta i upali ko mina. To je bila subota, vozen je auto, u ponedeljak ponovo nece, ja ga prikljucim na punjac, ostavim ga vise od 24h da se napuni lepo i posle pali bez problema. Proverim napon, alternator puni ekstra, 14,37-14,47V uvek, i na leru,nista ne vuce struju u mirovanju, sve ok.
Posle 20-tak dana, malo hladnije bilo (oko 10-15C), ponovo nece, izmerim napon, 11,43V, ja ga odnesem u servis, izmere oni, kazu prazan, mora da se napuni i testira, da dodjem za dva dana. Takodje, provere i punjenje i instalaciju na autu i potvrde da je sve ok, super, kao sto sam i ja vec izmerio.
Dodjem za dva dana, kazu, testirali ga, akumulator super, platim 250 din. testiranje i punjenje, namontiram i radi ok. U subotu (29.11.) ponovo nema snage da zavergla, povezem ga na kablove sa Yugom, i upali normalno, u toku dana je vozen auto, pa kasnije uvece ponovo, neposredno posle voznje, napon je bio 12,94V, a 3 sata posle voznje 11,97V.
Na Yugu je Black Horse 55Ah star 3 godine, i posle nedelju dana stajanja (samo paljen par puta) ima 12,51V.

Poslao sam mail uvozniku iz Temerina, opisao sve ovo, i rekao da cu da im posaljem akumulator o svom trosku, pa nek se oni sluze njime, a ja cu da kupim drugi, naravno, sigurno ne Exide, nikad vise, ali nema nikakvog odgovora.
Naravno, ranije kad sam se raspitivao gde u Nisu da ga kupim, dobijao sam odgovor u rekordnom roku.

U servisu utvrdili da je akumulator ok, instalacija na autu super i kad ih pitam zasto se prazni, ne znaju.
Drugi akumulator radi sasvim normalno, ovo mi se nikad nije desilo, fabricki Trepca 34Ah radio 5 god. (1991-1996), sledeci Black Horse 55Ah radio 7 god. (1996-2003), treci, Black Horse 45Ah radio 5,5 god. (2003-2008) i sad sam uzeo ovaj Exide koji treba da punim dva dana, da bih jedan dan vozio.

Sad po ovom mrazu je, za divno cudo, radio ok, ali sreca sto pali na pola kljuca, imam utisak da verglam 5 sekundi, ne bi imao vise snage nimalo, sve do petka (03.01.2009.) ponovo nije ima snage, dopunio sam ga malo i pali kao mina.

Sad posle praznika se spremam da idem i da im je*bem sve po spisku, ili pare ili drugi aku, ovaj vise ne uzimam, neka ga oni koriste, ako je dobar.

SERZAS

Post by SERZAS »

Exide sam imao u drugim kolima, stvarno nije trajao...
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

buzald

Post by buzald »

Miljane svaka ti cast kako si ti opisao muke svoje sa akumulatorom. Nasmejao si me bas. Znam te muke. Razbio bi i akumulator i servis i prodavnicu...
Ja imam na samari black horse, po svesci odrzavanja koju je vodila zena vlasnik pre mene akumulator je od 26.07.2004. godine i do sad nisam imao problema sa njim. na benzin pali odlicno i po ovoj zimi, na plin vec pali teze ispod 15 stepeni.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]

darkmensale
Automobil: Lada 2107

Post by darkmensale »

Marko wrote:
Marko wrote:Kupljen Bosch 55ah, sa gelom, bez odrzavanja, nakon TOTALNOG izdisaja Black sranja.
Taj isti Bosch, kupljen 12.11.2007, zamenjen danas u garantnom roku za Bosch S4 60aH Silver.
Image
Ni Bosch vise nije sto je bio...
Moj drugar je kupio isti takav i posle nepunih godinu dana je crkao :?
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Verovali ili ne ja josh uvek imam 65 Ah Black Horse kupljen 1998 u CG . :) :)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

djape1977

Post by djape1977 »

svaka vama cast... meni black horse uvek crkne mesec po isteku garancije... vec 3 komada dosad
j***** auto bez kardana

mickez

Post by mickez »

Miljan wrote:Koju Vartu, Black, Blue ili Silver Dynamic ?
Blue Varta vjerno me služi već pet zima. :prvi Mada mislim da možda imam sreće sa tim akumulatorima. Somborac me jedan služio gotovo 7 godina

vigmir

Post by vigmir »

djape1977 wrote:svaka vama cast... meni black horse uvek crkne mesec po isteku garancije... vec 3 komada dosad
Kod mene isti slucaj.Black horse akumulatori kao da znaju kad im istice garancija.Meni je crko par dana posle isteka garancije u januaru prosle godine.
Sada u kolima imam Bosch silver od 55Ah i nije se bunio ovih dana kada je bio debeli minus

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Ja sam za Megana kupio Exide i to najveci sto je mogao da stane. Kapacitet je 64Ah sa snagom od 640A. Inace lik mi je rekao da otprilike jedan od 200 bude neispravan, sto je daleko manje nego kod Black Horse-a ili Bosch-a.

Besmisleno je pricati o tome kakav je, jer je nov. Utisak cu da dam za jedno 5 godina kada budem poceo da razmisljam da ga menjam. :D
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

djape1977

Post by djape1977 »

najveci sto je mogao da stane
najzad!!! to je jedina prava logika. 8)
j***** auto bez kardana

Post Reply