Tabla osiguraèa

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Zoran021

Post by Zoran021 »

Sad radi i to kad se pritisne potenciometar za osvetljenje , a bude i obratno,tada se isključi kada ponovo pritisne.Veoma čudno. :?

Gago
Automobil: Samara 1.3s

Post by Gago »

Krenem ja juce do grada po onoj kisi i dam zmigavac i primetim da mi ono zeleno svetlo na tabli ne trepce,vec ostaje upaljeno. Takodje mi ne radi i kad ukljucim sva cetiri. Ne razumem se u struju zato nisam hteo mnogo da cackam,razmrdavao sam malo peti osigurac,ali nije proradilo. Mislim da je ono drugo gore iznad osiguraca,a ja ne znam kako se to zove. U svakom slucaju oteracu kod elektricara,ali bih zeleo da znam koliko ce me otprilike to kostati!!!
Samo Samara Srbina Spasava

djape1977

Post by djape1977 »

automat migavca je crko. mislim da je 5-6e nov
j***** auto bez kardana

Gago

Post by Gago »

A da li bih mogao ja taj deo sam da zamenim??

Goxxy

Post by Goxxy »

Pa naravno! Otvoriš tablu osigurača i u redu sa relejima najbližim šoferšajbni nađeš onaj najširi - to je automat migavaca. Ima 6 nožica, sa po 3 komada u 2 reda. Ako nije taj (možda je to automat brisača...) onda je onaj koji ima oznaku za migavce na sebi - trougao ili dve suprotne strelice. Otvori tablu pa će ti se sve samo kazati ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Gago

Post by Gago »

Kod mene je drugi po redu,bar po onoj slici na plastici!!! Hvala vam puno!!!

turbo dvigatelj

Post by turbo dvigatelj »

Samo da vam javnem,da još nisam imao problema sa osiguračima od kako sam prebudžio klasičnu tablu na ubodne osigurače.

najoB
Automobil: Lada NIVA

Post by najoB »

turbo dvigatelj wrote:Samo da vam javnem,da još nisam imao problema sa osiguračima od kako sam prebudžio klasičnu tablu na ubodne osigurače.
takodje :cool
Ma sta ce ti pumpa za benzin, to su izmislili privatnici da uzmu sirotinji pare! Prvi auti je nisu ni imali, nego su se napajali prirodnim padom , bash kao ti sad! :-)

Pera

Post by Pera »

Da ne otvaram novu temu imam jedan problem.
Posle sinocnje male havarije sa strujom,vise ne radi prskalica zadnjeg stakla,a na prednjem radi :shock: Kada se ukljuci prednja radi normalno,a zadnja ne,ne cuje se pumpa,ali se cuje skljocanje prvog gornjeg levog releja na tabli.To me je navelo da ne valja relej,probam da stavim drugi,ali opet skljoca.Nije mi jasno,jer bi valjda trebalo i prednja i zadnja da se napajaju istim relejom.Onda lepo uzmem glimericu i pogledam da li ima napon na tabli gde se ubada relej i nema ga nigde,tako da bih rekao da je verovatno izgoreo neki deo table.Ali opet napominjem da mi nije jasno kako radi prednj,a ne zadnja.Svi osiguraci su ispravni.
E sad ako je izgorela tabla,da ne bih kupovao drugu,da li je moguce nekako direktno izvesti da zadnja prskalica radi pomocu releja i kako bi to trebalo povezati?Inace koja je funkcija releja kod motora prskalice,mislim da li moze da radi bez njega i koje su posledice?I odakle bi najbolje bilo direktno uzeti struju?
Svaka pomoc dobro dosla ;)

Goxxy

Post by Goxxy »

Da nije riknuo ventil za zadnju prskalicu? Probaj kratko da preko akumulatora spojiš ventil i motorić i da vidiš da li radi sve kako treba. Drugo rešenje je da prebaciš kablove sa ventila za prednje na ventil za zadnje prskalice i da vidiš da li ventil radi. Ako ventil radi - onda je definitivno problem sa strujom.

Oko zamene releja - druže, nažalost ne znam ništa. Da li može bez releja ili ne, nisam siguran. Ali verovatnije je da ne može, ne bi on tu džabe bio da može. Možda ti je najjednostavnije rešenje da na jedan ventil prespojiš i prednje i zadnje prskalice. Mana ovog rešenja je što će ti slabije raditi prskalice i što će ti istovremeno raditi prednje i zadnje.

Ako je riknula tabla - najbolje rešenje: zameniti je. Kupi samo štampane ploče i zameni tu crknutu. Ili izvadi postojeću i popravi, ovo budženje će ti samo praviti nove probleme...
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

mickez

Post by mickez »

Kod mene se dešava da kad uključim prskalicu prednju ne može da se isključi, pa moram ugasiti auto, pa kad ponovo upalim onda je uredu :?

Pera

Post by Pera »

Nije riknuo ni ventil ni motor,sve to radi,ali je izgleda problem sto je pregoreo vod u samoj tabli.To sam primetio sinoc tako sto mi je na vod releja za prskalicu u tabli bila ubodena zica za el. diznu i kada sam prebacio na benzin lera nije bilo,zato sto se zica sa ler dizne otkacila i udarala je po motoru i pregori vod na tabli :evil: .Ne ide mi i dalje u glavu kako prednja radi normalno,a zadnja ne.Kapiram da je najbolje da se ona sredi,ali mi se to nikako ne radi po ovom vremenu,tako da cu to verovatno prepovezati,samo ako moze neko da se javi da malo bolje objasni kako to da se izvede,sa ili bez releja i nacin povezivanja?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Sinoc kad sam pipnuo osigurac od ventilatora kao da sam stavio prst na ukljucenu ringlu opekao sam se i plastika oko kontakta od kratkih svetla ventilatora i jos nekim delovima sva se istopila desavalo mi se da ostanem bez punjenja i migavaca kad naletim na rupu malo prodrmam osigurac i radi pa mi je na kraju pukao film odem u radnju kad novi tip table sa ubonim osiguracima 8000 din ja pravac na otpad i sa slovenke 97god skine mi kao nova kontakti su okej sve komplet sa relejima i osiguracima 1500din.Nisam je rasturao da vidim unutra kakva je ali kad sam je stavio druga prica ventilator radi kao lud migavci super nemam pad napona kao sto sam pre imao kad upalim neki potrosac brisace pa mi lampica od akomulatora stalno sija neka radi 4 god dosta je.Uzeo sam je isto ubodnu tablu i vrlo lako zamenio sam sto bi placao kad i onakop petljam oko struje.

drfantom

Post by drfantom »

isti sam i ja problem imao crkavali mi osiguraci ko loodi pa mi je palio sve lampice na tabli pa mi radi cas levi cas desi far i sve dok nisam uzeo lepo i zamenio tablu imao sam problema sad da kucnem u drvo sve radi perfektno.....
http://lada-klub.com/images/smiles/70.gif

Pera

Post by Pera »

Zile wrote:Sinoc kad sam pipnuo osigurac od ventilatora kao da sam stavio prst na ukljucenu ringlu opekao sam se i plastika oko kontakta od kratkih svetla ventilatora i jos nekim delovima sva se istopila desavalo mi se da ostanem bez punjenja i migavaca kad naletim na rupu malo prodrmam osigurac i radi pa mi je na kraju pukao film odem u radnju kad novi tip table sa ubonim osiguracima 8000 din ja pravac na otpad i sa slovenke 97god skine mi kao nova kontakti su okej sve komplet sa relejima i osiguracima 1500din.Nisam je rasturao da vidim unutra kakva je ali kad sam je stavio druga prica ventilator radi kao lud migavci super nemam pad napona kao sto sam pre imao kad upalim neki potrosac brisace pa mi lampica od akomulatora stalno sija neka radi 4 god dosta je.Uzeo sam je isto ubodnu tablu i vrlo lako zamenio sam sto bi placao kad i onakop petljam oko struje.
Zile a gde se u Lazarevcu nalazi taj otpad sto ima Slovenke?

Post Reply