choksi wrote:Jutros na -14 ženina (eks Savke) upalila na pola ključa ali po markovom receptu.![]()
TNG u Ladi
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
- lengenda
- Automobil: Dacia Sandero
Zbog krize, moraju da napune budzet. Govori se i o podizanju stope PDV-a na 20%, povecanju akciza na cigarete, gorivo, alkoholna pica i slicno.
Ej, bre, ljudi, pa ja u zivotu nisam video vise saobracajne murije na ulicama i putevima nego u poslednja tri-cetiri meseca, samo se stekaju i pisu i pune budzet.
A malo, malo, pa kupe nova vozila, evo, poslednje sto sam video na placu Porsche Beograd Sever, bar 30-ak novih VW Polo, sa plavom semom i rotacijama, a ima ih vec i na ulicama.
Jedino za presretace, svaka im cast.
U ovih 72 dinara koliko kosta benzin, oko 20-25 din je cena kad izadje iz rafinerije, pa tu dodje akciza od oko 35 din, koju ce povecati na 42 din, pa fiksna marza prodavca, tj. pumpe od 5 dinara i na sve to dodaj PDV od 18% i eto ti.
A kad se uskladjuje cena sa cenom nafte na svetskom trzistu, to ima veze samo sa rafinerijskom cenom, ovo ostalo nema veze sa tim.
A sad je nafta oko 46$ po barelu.
Za TNG nisam siguran, ali mislim da ga nase rafinerije ne proizvode, vec da ga uvozimo u celokupnoj kolicini, tako da je njegova cena inertnija, ali kad je izmene, izmene je za sve pare, da se ceses i gde te ne svrbi.
A po svakoj logici, posto je ekoloski prihvatljivije gorivo, trebalo bi da budu sto vece olaksice za vlasnike vozila na TNG, samo sto to, ako sam u pravu da TNG u potpunosti uvozimo, drzavi ne ide u prilog.
Ej, bre, ljudi, pa ja u zivotu nisam video vise saobracajne murije na ulicama i putevima nego u poslednja tri-cetiri meseca, samo se stekaju i pisu i pune budzet.
A malo, malo, pa kupe nova vozila, evo, poslednje sto sam video na placu Porsche Beograd Sever, bar 30-ak novih VW Polo, sa plavom semom i rotacijama, a ima ih vec i na ulicama.
Jedino za presretace, svaka im cast.
U ovih 72 dinara koliko kosta benzin, oko 20-25 din je cena kad izadje iz rafinerije, pa tu dodje akciza od oko 35 din, koju ce povecati na 42 din, pa fiksna marza prodavca, tj. pumpe od 5 dinara i na sve to dodaj PDV od 18% i eto ti.
A kad se uskladjuje cena sa cenom nafte na svetskom trzistu, to ima veze samo sa rafinerijskom cenom, ovo ostalo nema veze sa tim.
A sad je nafta oko 46$ po barelu.
Za TNG nisam siguran, ali mislim da ga nase rafinerije ne proizvode, vec da ga uvozimo u celokupnoj kolicini, tako da je njegova cena inertnija, ali kad je izmene, izmene je za sve pare, da se ceses i gde te ne svrbi.
A po svakoj logici, posto je ekoloski prihvatljivije gorivo, trebalo bi da budu sto vece olaksice za vlasnike vozila na TNG, samo sto to, ako sam u pravu da TNG u potpunosti uvozimo, drzavi ne ide u prilog.
Eh, logika... Jedina logika kojom se oni sluze je otmi narodulengenda wrote:A po svakoj logici, posto je ekoloski prihvatljivije gorivo, trebalo bi da budu sto vece olaksice za vlasnike vozila na TNG
Npr., Dinkic je, dok je bio sveza krv u vlasti, uredio UKIDANjE akciza (2004.) na plin i u tom momentu je toceni kostao isto kao i onaj iz boca. Behu to lepa vremena, kad se odnos cena benzina i plina kretao od 1:2 do cak 1:2.6...
Eeee, ali u medjuvremenu je "sazreo kao politicar" (po srpskim merilima), pa ne da se zalagao da se akciza vrati, nego da bude duplo veca nego sto je bila pre no sto ju je ukidao!
najavljaju poskupljenje u narednom skorom periodu od 13 dinara po litri benzina, a pouceni iskustvom da kad raste cena goriva raste i cena plina i da su ovi gladni nasih para, verovatno ce, na zalost svih nas, i plin otici gore. 
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]