SAAB 93 2.2 tid

Moderator: lengenda

Post Reply
opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

SAAB 93 2.2 tid

Post by opel »

Nije bas moj... :sad: Ali radim na tome :D Caletov je! :lol:
Image

Image
Image

Image
Last edited by opel on Mon Jan 19, 2009 11:30 pm, edited 1 time in total.
BA3 21013 / LADA 1200s

djape1977

Post by djape1977 »

lep autic. uvek su mi se svodjali sabovi, imaju neki svoj cudan i prepoznatljiv dizajn
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

SAAB imao sam u vidu da kupim 95'icu, ali sam ukapirao da mi nije po harakteru. Dosta mi hladno deluje kao i Volvo. Stvar je ukusa.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,
TO ROLL IT TILL THE WHEELS FALL OFF!!!
http://public.fotki.com/SerzasLive/

opel

Post by opel »

Ma dobar je to autic besprekorno uradjen ali je lenj taj njegov dizel
BA3 21013 / LADA 1200s

SERZAS

Post by SERZAS »

Da neidu tu opelovi motori, jer znam za novije saab modele da su totalno u GM stilu to jest postali su Vektre.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

djape1977

Post by djape1977 »

dizel......bljak. pa kud dizel pored onolikih dobrih turbo benzinaca? saab je bas poznat po turbo benzinjarama
j***** auto bez kardana

opel

Post by opel »

To stvarno jeste saab ima vectrinu masinu.Inace svi saabo-ovi imaju opelove motore jer su sa GM.
BA3 21013 / LADA 1200s

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Ala izgleda. Nov. Steta sto je sa roje vrata i dizel.

opel

Post by opel »

Nov??? 10god! Troje vrata je dobro ali diesel nista nevalja! ali zato trosi u proseku 5L a motori idu oko 600.000 km bez ikakvog kvara!
BA3 21013 / LADA 1200s

djape1977

Post by djape1977 »

motori idu oko 600.000 km bez ikakvog kvara!
ne preteruj! bas bez ikakvog? tesko.
j***** auto bez kardana

SERZAS

Post by SERZAS »

opel wrote:Nov??? 10god! Troje vrata je dobro ali diesel nista nevalja! ali zato trosi u proseku 5L a motori idu oko 600.000 km bez ikakvog kvara!
:))) kvarovi na sabu su ista pojava kao i na svim GM vozilima. To sto ima vektra ima i saab tako da u praksi nisam video vektru koja je presla 600 000 bez kvara, da joj nije zaribala vodena pumpa, produvavanje dihtunga glave su cesta pojava, ako se radi o 2.0 i 2,3 motorima ovde takozvani KMP lanac traje do 150 000km normalne uportrebe i da bi ga zamenijo treba da vadis motor :) ako ga vozis losim putevima, generator zauzima takvu poziciju da se veoma lako i brzo naguta prljavstine i postaje zreo za remont, cesta pojava nevezana za motor je kvar u elektronici na bazi klime i t.d.
Sta zaista mogu reci da saab ima stvarno dobre turbine koje zaista drze, i sljakaju ali manje vishe u diapazonu 300 000km. Jos sta treba izbegavati ljudima koji vole dizelase to je 2.2TiD verzija motora - nema snagu, a dosta trosi. U ostalim modelima saab turbina zaista radi svoj posao kako treba pa cak i vishe od toga.
Sam sam zeleo da kupim saaba i imao sam prilike da ih pregledam jedno 50 komada, i veruj mi, ni jedan nije bijo zdrav :( ako je tvoj saab presao 600 000km i ti ga imas od prvog dana, ti si imas masinu za pohvalu.

p.s: Dosta ljudi kazu da nemacka vozila imaju veliku cenu ali su prakticna i jeftina za odrzavanje, a moje misljenje se baca na to da toliko Japanska toliko vozila poput SAAB'a i Volva imaju skuplje odrzavanje (mislim na cenu ORIGINALNIH delova) ali dosta redje idu u servis od nemaca, italijana, francuza i t.d... a o nekim performansama i da negovorim.
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

opel

Post by opel »

Meni je licno majstor u ovlascenom SAAB servisu rekao da ako redovno menjas ulje,ostale tecnosti i filter klime Moze bez problema da predje 600.000km A i pokazao mi je slupanog 93 koji je presao (xxx)km da do 560.000km nije bio na servisu to je pisalo u njegovoj servisnij kjnizici! SAAB ima malo obrtaja i nema veliku snagu zato je izdrzljiviji od vecine automobila :P Jeste ima OPEL-ov motor ali je sve drugacije SAAB ima duplu bregastu i intercooler i jos ko zna sta... Ja licno nevolim SAAB-a ali ga postujem zbog istorije i kvaliteta! I sto se tice motora SAAB je uradjen bolje od bilo kog OPEL-a,to je perfekcija!

P.S. SAAB nije nemacki auto nego švecki!!! ;)
BA3 21013 / LADA 1200s

SERZAS

Post by SERZAS »

opel wrote:Meni je licno majstor u ovlascenom SAAB servisu rekao da ako redovno menjas ulje,ostale tecnosti i filter klime Moze bez problema da predje 600.000km A i pokazao mi je slupanog 93 koji je presao (xxx)km da do 560.000km nije bio na servisu to je pisalo u njegovoj servisnij kjnizici! SAAB ima malo obrtaja i nema veliku snagu zato je izdrzljiviji od vecine automobila :P Jeste ima OPEL-ov motor ali je sve drugacije SAAB ima duplu bregastu i intercooler i jos ko zna sta... Ja licno nevolim SAAB-a ali ga postujem zbog istorije i kvaliteta! I sto se tice motora SAAB je uradjen bolje od bilo kog OPEL-a,to je perfekcija!

P.S. SAAB nije nemacki auto nego švecki!!! ;)
Nisi razumeo sta sam zeleo da ti kazem P.S'om ali nema veze, znam toliko gde se prave ;)
IF YOU CANT BUY IT,
BUILD IT!
IF YOU CANT BUILD IT,
LEARN IT!
SO YOU CAN BUILD IT,

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Jel' imas neku sliku iznutra, bas me zanima kako izgleda tabla i komande....
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

opel

Post by opel »

Marko wrote:P.S.S. SAAB nije ni Nemački ni Švecki auto, već Švedski.
:evil: :evil: :evil: Pa to sam mislio! :-x
BA3 21013 / LADA 1200s

Post Reply