Samara a`la Stratos

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Post Reply
parkvets

Samara a`la Stratos

Post by parkvets »

Evo jedne zanimljive Samare cija je inspiracija izgleda bila Lancia Stratos
Image

Image

Image

Image

Alekre

Post by Alekre »

Vec vidjeno :)

parkvets

Post by parkvets »

Ma ovakvu Samaru vredi vise puta gledati :D

Goxxy

Post by Goxxy »

Apsolutno. Odlično Parkvets, viđao sam jako male sličice ove S Proto, ali ovako velike još uvek ne. Svaka čast. :wink:
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Neznam, meni je to pretrpano...

Ipak volim da je nasvirano, ali samo ispod haube....
Ostatak, sto standardnije i diskretnije...ali sa ukusom...

Uvek se setim kolege koji je u ficu ubacio motor od fiata 850S (u standardu je 46KW a ovde je bilo jos i nasviravanja). Fica je bio bele boje, ali je izdaleka izgledao narandzast koliko je bio truleks (malo karikiram naravno ali ne previse).

Da ne duzim sa nas 4 u autu bez problema je izvlacio 160 i to da te zalepi za sedista.
Max sto smo postigli sa njim bilo je 178KM/h mereno sa jednim golfom GTI posto je na fici kazaljka bila tu oko nule(naravno sa dolje strane)

Sve u svemu koji su to bili pogledi likova kada ih obidjes sa tako necim i posle toga ne mogu da te obidju....

Bilo je slucajeva i to cesto kada su ga ljudi zaustavljali na semaforu i terali ga da otvara haubu...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

parkvets

Post by parkvets »

Ovo nije budzena masina sa vozanje po kraju,ovo je bila prava trkacka masina za reli.Takve sprave ne mogu ni da rade ako su obrtaji ispod 4000

savke
Automobil: Samara i Laguna

Post by savke »

Da mi je da mu zavirim ispod haube...
Samo zamisli da je svaki novi dan bolji nego juče a lošiji od sutra....!

Goxxy

Post by Goxxy »

Pa dobro, ima slika ali nije skroz detaljna. :)
Image

Elem, malo više sam pročitao o ovom čudu na http://www.autosoviet.altervista.org/EN ... (lada).htm

Ovo je Samara S-Proto nastala na osnovama reli verzije Samare, tzv. Samara-EVA. Motor od 1860 ccm, 16 ventila sa turbo punjačem, elektronsko ubrizgavanje, 300 ks - EVA, dok je S-Proto imala čak 350ks. Motor postavljen centralno, blok potiče od modela 2106.

Ali zaista, ovaj auto nije UOPŠTE za bilo kakvu otvorenu vožnju, a ne-daj-Bože za po gradu. Isključivo trke.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Wolf66

Post by Wolf66 »

savke wrote:Neznam, meni je to pretrpano...

Ipak volim da je nasvirano, ali samo ispod haube....
Ostatak, sto standardnije i diskretnije...ali sa ukusom...

Uvek se setim kolege koji je u ficu ubacio motor od fiata 850S (u standardu je 46KW a ovde je bilo jos i nasviravanja). Fica je bio bele boje, ali je izdaleka izgledao narandzast koliko je bio truleks (malo karikiram naravno ali ne previse).

Da ne duzim sa nas 4 u autu bez problema je izvlacio 160 i to da te zalepi za sedista.
Max sto smo postigli sa njim bilo je 178KM/h mereno sa jednim golfom GTI posto je na fici kazaljka bila tu oko nule(naravno sa dolje strane)

Sve u svemu koji su to bili pogledi likova kada ih obidjes sa tako necim i posle toga ne mogu da te obidju....

Bilo je slucajeva i to cesto kada su ga ljudi zaustavljali na semaforu i terali ga da otvara haubu...
Stavljanje moćnog motora u za njega slabu školjku može da se završi tragično, jer se takav hibridni auto brzo rastrese. Tu grešku prave i neke firme npr. Zastava u Jugića pakuje Peugeotov 1,4 što je suludo; Wartburg 1,3 ima Golfov motor ali i kamionsku šasiju pa to već nekako ide. Relativno je prihvatljiva i kombinacija Lade Rive i motora Fiat 132 (imate na internetu) ili isti motor na Ladi Nivi ili Lada niva a dizel motor Mečke 123. Međutim, u svim ovim kombinacijama moraju se odraditi ojačanja školjke a naračito koševa. 8)

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

A imamo i Baxovu rivu sa Fiatovim motorom na forumu... :wink:

parkvets

Post by parkvets »

Pa mislim da je kanda ova Samara "malko" ojacana,odnosno da nema nikakve veze sa serijskom.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Да, да "малко", тек да се примети...

Da, da, "malko", tek da se primeti...
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Post Reply