Samarine kocnice
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
hvala ljudi na savetima. ne vozim nesto ostro tako da i ne nemam potreba za naglim kocenjem. normalno, nije ovo opravdanje, ali nisam jos ni jednom zakocio do kraja. valjda necu ni morati. videcu kako se ponasaju kocnice ovih dana.
Sto nas je vise to nas vise ima.
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
[img]http://www.smiliegifs.de/SMILIES/Aliens/1a.gif[/img]
sasar jesu li ovo slike sa tvoje samare ili ne? Ako jesu rekao bih da je potisni mehanizam nov pa me zanima gde si to nabavio. Ja tranutno se jbvam sa tim jer sam sipku i nosac nasao ali ne mogu da nadjem deo koji polugu (kriva poluga) vezuje za zadnji most. i da fale mi zegeri. Znam da ce odgovor biti trazi na odpadu ali ako neko zna da li ima negde u prodavnici ili u Bg na bubanj potoku ili drugoj pijaci jer ove budale kod mene uglavnom raskomadaju sve i sve bace kao to niko ne trazi

Сделано в СССР
KONACNOOOOOOOOOOOOOO
Iako sam pod duplim injekcijama i mrtav bolestan morao sam danas da provedem citav dan kod majstora,zakazano je za danas, a ne mogu da se strpim ni pola sata da Vam ne prenesem iskustva.
Bukvalno ali bukvalno sada izmedju moje mazde 3 i samare nema razlike u mekoci kvacila kocnice finom polasku itd itd itd........................................!
Ljudi ne mogu verovati kao da sam seo u drugo auto neverovatno.
Odradio sam set kvacila ceo sad polazi ko dusa a ne drdrdrdr
Zatim servo kocnica gl. kocioni zadnji kocioni korektor paknovi plocice i reglaza motora SVA 3 nosaca motora ...
E ovo zadnje nisam verovao da ce dati te rezultate. Kad pustim gas nema naglog udara bas grubog nego citav auto je mek ko vunica.
Presrecan sam sto moja lajka ipak moze da lici na auto.
Jos samo struju (OSIGURACE )da namikerim ali kol;iko mi je lose ne verujem da cu skorije

Iako sam pod duplim injekcijama i mrtav bolestan morao sam danas da provedem citav dan kod majstora,zakazano je za danas, a ne mogu da se strpim ni pola sata da Vam ne prenesem iskustva.
Bukvalno ali bukvalno sada izmedju moje mazde 3 i samare nema razlike u mekoci kvacila kocnice finom polasku itd itd itd........................................!
Ljudi ne mogu verovati kao da sam seo u drugo auto neverovatno.
Odradio sam set kvacila ceo sad polazi ko dusa a ne drdrdrdr
Zatim servo kocnica gl. kocioni zadnji kocioni korektor paknovi plocice i reglaza motora SVA 3 nosaca motora ...
E ovo zadnje nisam verovao da ce dati te rezultate. Kad pustim gas nema naglog udara bas grubog nego citav auto je mek ko vunica.
Presrecan sam sto moja lajka ipak moze da lici na auto.
Jos samo struju (OSIGURACE )da namikerim ali kol;iko mi je lose ne verujem da cu skorije
Сделано в СССР
ovo se mozda nekome desavalo na prethodnim stranicama...
kad krecem sve je ok,ali se cuje cini mi se u desnom zadnjem tocku zvuk nalik na shvap-shvap-shvap,koji se kako se auto ubrzava i kad se dostigne npr treca brzina,onda se ne cuje...ali zato prilikom kocenja se cuje kshhh,a onda opet kad se krece isto ono gore navedeno...sta bi to moglo biti,hm..
e sad kontam da je nesto u vezi izmedju dobosha i paknova(valjda je tako..da mi se ne smejete...dobro nisam kao moj brat koji na puntu nema pojma gde se sta nalazi,samo vozi i tera kod majstora
)i kontam da se mozda nesto istrosilo,i da pravi riseve...
i kod dobosa dal mogu da se vide ti risevi i u cemu je problem kao na prednjim kocnicama,ili je nekakva druga procedura.Inace lajka koci fenomenalno,za divno cudo,ali me nervira taj zvuk..
ako je doslo vreme za reparaciju(znam dosadan sam..)koja opcija dolazi u obzir sto se tice zadnjih tockova(koje pakne su najbolje i tako to),tj dal moze samo taj jedan da se menja ili moraju na oba tocka
kad krecem sve je ok,ali se cuje cini mi se u desnom zadnjem tocku zvuk nalik na shvap-shvap-shvap,koji se kako se auto ubrzava i kad se dostigne npr treca brzina,onda se ne cuje...ali zato prilikom kocenja se cuje kshhh,a onda opet kad se krece isto ono gore navedeno...sta bi to moglo biti,hm..
e sad kontam da je nesto u vezi izmedju dobosha i paknova(valjda je tako..da mi se ne smejete...dobro nisam kao moj brat koji na puntu nema pojma gde se sta nalazi,samo vozi i tera kod majstora
i kod dobosa dal mogu da se vide ti risevi i u cemu je problem kao na prednjim kocnicama,ili je nekakva druga procedura.Inace lajka koci fenomenalno,za divno cudo,ali me nervira taj zvuk..
ako je doslo vreme za reparaciju(znam dosadan sam..)koja opcija dolazi u obzir sto se tice zadnjih tockova(koje pakne su najbolje i tako to),tj dal moze samo taj jedan da se menja ili moraju na oba tocka
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
bas se tako i meni culo pogotovo ako je auto stajao u mestu dan dva a ako je pre toga vozen po kisi ujutru nit imam kocnice a cuje se to svap svap ili kako vec.
Taj zvuk ili krcanje ili sum se gubio nakon malo voznje i kocenja kad paknovi malo rade(koce ) kontao sam da bukvalno oksidiraju preko noci pa se time javlja sum .
Sve u svemu posle zamene paknova (stavio sam lukas) toga nema ni nakon 10 dana stajanja u mestu
POZZ
Taj zvuk ili krcanje ili sum se gubio nakon malo voznje i kocenja kad paknovi malo rade(koce ) kontao sam da bukvalno oksidiraju preko noci pa se time javlja sum .
Sve u svemu posle zamene paknova (stavio sam lukas) toga nema ni nakon 10 dana stajanja u mestu
POZZ
Сделано в СССР
Evo konacno sam nasao slike sa mog letasnjeg servisa. Pored ovoga sto se vidi na slikama, promenjeno je sve na zadnjim kocnicama sem petog cilindra (promenjena su i celicna creva). Preporucio bih svima da provere celicna creva jer su moja na izgled bila dobra ali kada sam skinuo prljavstinu video sam da su dobro korodirala i bila su na ivici procurivanja. Stavio sam bakarne koje teze korodiraju
P.S. Prva slika je oko 500KB a ostale su oko 300KB.
Na prvoj slici se vide naprsline na starom dobosu

P.S. Prva slika je oko 500KB a ostale su oko 300KB.
Na prvoj slici se vide naprsline na starom dobosu