Velika dilema...

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

2107

Velika dilema...

Post by 2107 »

Poznato je (valjda) da mi je omiljena marka automobila BMW. Sinoc sam bio na skupu i razgovarajuci sa clanom kluba pao sam u tesku dilemu. Kad sam rekao da zelim da mi prvi auto bude 2107 on je rekao da se ne glupiram. Njegov cale ima 2107 i 2105 i kaze da je 2105 placena 500e i da je u OCAJNOM stanju. A ja planiram da kupim 2107 za 600 EVRA! Kakva li ce Lada biti za te pare? Kaze da je bolje da stekam pare godinu dana vise i odmah kupim e30 320i koji mnogo dobro ide i udobniji je od Lade (taj decko vozi e30 335i (motor iz e32 735i)).
Posto mi je velika zelja da kupim BMW, da li da sacekam jos godinu dana i preskocim Ladu ili sta? :oops:
Ladu gotivim mnogo, ali mislio sam da mi to bude prvi auto dok ne skupim pare za BMW. Inace, omiljeni model mi je e34 520i m50.

STA CINITI? :oops:

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

I ja volim pasat karavan ali još nije došao na red (fića pa tri samare), a kad će ne zna se, a dotle se vozim i vozim i vozim :)

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Takodje i ja volim BMW 650i ali shto kaze Choksi nije doshao na red !!!! :P
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Nikola_bgd

Post by Nikola_bgd »

Ne moze za male pare u dobrom stanju misli na to, a para za neku vecu popravku nemas.Skupo ti to u odnosu na ladu.

Goxxy

Post by Goxxy »

Skupi pare i kupi kvalitetan auto u dobrom stanju - koji god on bio. Toliko saveta ti je dovoljno ;)
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Alekre

Post by Alekre »

Moj stric je imao E34 520i (R6 24V) sa TNGom.
Servo, klima, muzika, podizaci, crvena koza, alu felne od 7ice... Ma to je bila jedna od najboljih Petica u gradu. Nego, taj auto ga je bukvalno osusio, sve mu je pare posisao. Jos ga je sam odrzavao.
Dakle, hocu da kazem, nisi bas u stanju da biras tako da ces morati da vozis nesto oskudno, bar dok ne postanes malo bolje stojeci covek, sto se finansija tice.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

znas kako, bmw je auto a ostalo su prevozna sredstva. :!: :D moja preporuka je da kupis ladu. jeftinija je za odrzavanje ( delovi su neuporedivo jeftiniji, kao i registracija, manja potrosnja itd, a o svemu tome moras da razmisljas pri kupovini bilo kog auta) a i bmw nije auto za pocetnike (bez uvrede i ljutnje). ja sam bacio oko na jednu 323-jku E30 ali sam skoro pa odustao zbog svega gore navedenog. znam koliko ce me kostati auto kasnije u eksploataciji a i 140-150 ks na zadnjoj vuci nije za zezanje za neiskusnog vozaca. :!:
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Alekre

Post by Alekre »

Kakvi su to automobili za pocetnike? :S Ne razumem.
Ako je neko neodgovaran nece ga spasiti to sto vozi sporiji i losiji auto.
Moj savet je da se to ''auto za pocetnike'' ne uzima u obzir. Vozi ono sto volis i pre svega sto mozes da priustis.

dusan-

Post by dusan- »

ako nisi dobar vozac, odnosno pocetnik, bolje kupi yuga ili keca, kec mozes da nadjes u super stanju do 1000e, jugo malo teze jer je 'ekstavagantniji', lada kosta isto, ali lada ti je teza za voznju, racunaj da ces da ga olupas u prvih 5000km, pa posle kad malo uvezbas kupi sta hoces ...

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Alekre wrote:Kakvi su to automobili za pocetnike? :S Ne razumem.
Ako je neko neodgovaran nece ga spasiti to sto vozi sporiji i losiji auto.
Moj savet je da se to ''auto za pocetnike'' ne uzima u obzir. Vozi ono sto volis i pre svega sto mozes da priustis.
alekre, zaje*ano je to, veruj mi. povuce te za cas, bar pricam u svoje ime ali verujem da se i drugi tako ponasaju. hoces ti da vozis polako ali kad cujes kako motor rezi (pogotovo 6-ak kakav je BMW 320,323...) na 2000-3000 obtaja, ne mozes a da mu ne pritisnes gas. tako da "auto za pocetnike" po meni ipak ima svoje prednosti... auto kakav je swift GTi, VW Corrado, BMW 320 i jaci, Honda CRX, Renault 5 GT turbo i drugi uopste nisu za pocetnike. tako da malo prakse na slabijem autu uopste nije na odmet... ali se slazem sa tobom da neodgovornog vozaca nista ne spasava.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

opel
Automobil: Lada 2107 / Samara

Post by opel »

Vozis ladu godinu dana,pa onda predjes na OMEGU!!! ;) I ako ti to nije dovoljno e onda kupi 760i :lol: I ja mislim da teba slabiji i jeftiniji auto za pocetnika,a kada budes imao par hiljada km u nogama onda predji na vece :!:
BA3 21013 / LADA 1200s

lengenda
Automobil: Dacia Sandero

Post by lengenda »

E, ali ti niko od starijih kolega ne spominje cinjenicu da ako jednom kupis Ladu, a puno je argumenata tome u prilog, ti ces kasnije skupiti novce i OPET kupiti Ladu, samo nesto noviju, ili ces do krajnjeg cepidlacenja ulagati (realno ne tako veliki) novac da je sredis bas, bas, i da onda imas auto koji je dovoljno jeftin da te ne iscedi, a opet dovoljno ozbiljan da te niko ne zeza.

Goxxy-jev Sputnik me podrzava svakim novim frejmom sa avatara.

Lada ili BMW je dilema -> low-cost smeker ili high-cost smeker?

A razlika u parama se kvalitetno moze uloziti u neke druge svrhe...

Nee? ;)

dusan-

Post by dusan- »

ovo je tacno 100%
jednom lada, UVEK lada!
zaraza!

2107

Post by 2107 »

Znam da je BMW zajeban zbog RWD i velike snage. SESTAK. Ahhhh! Vozicu e30 335i u nedelju pa cu da vam prenesem utiske (212ks na RWD) :xixi
Jel ok da ja kupim Ladu do 500-600e, da je ne sredjujem (kao sto sam mislio, 2.0 itd) nego da je vozim dok ne uzmem BMW-a. Naravno, odrzavacu je kako treba ;) Da skupim malo iskustva (oko 2 godine).

I KAKVA MOZE 2107 DA BUDE ZA TE PARE?

Alekre

Post by Alekre »

Kantasta. Cak sta vise nece ni da ti da sansu da stekas pare pored nje.
Ako nemas para 'oladi od auta. Sa tim krsevima ces samo da se izjebes.
Moj savet ti je da ne kupujes nista.

Post Reply